Annonce
112

Tirsdag var et mareridt for mobil optiker: Tak fordi du fandt min brillebus

Der er mange, der vinker. Det er almindelig kendt på egnen, at Birgitte Bendixens brillebus har været væk. Foto: Morten Nielsen
En kvinde i Grindsted kunne genkende en efterlyst bil og satte sig køligt til at observere den. Det er mobil optiker meget taknemmelig for.

Grindsted/Varde: Tirsdag betegner den mobile optiker, Birgitte Bendixen, 49 år, fra Varde som et mareridt. Da hun gjorde sig klar til klokken 09.00 at køre til Esbjerg for at måle syn på medarbejderne i en medicinalvirksomhed, var der én ting, som manglede.

Brillebussen, som normalt står tæt på huset i det sydlige Varde, var væk. Det er en varevogn, Mercedes Sprinter, som er omdannet til en rullende optikerforretning.

- Jeg stod der med min computer i hånden ude på vejen, siger Birgitte Bendixen, som straks tjekkede trackeren på sin mobiltelefon.

Ifølge trackeren befandt bilen sig på Karlsgårde Søvej. Varevognen var altså væk - stjålet - og den er med måleudstyr til synsprøver og varesortiment meget værd. Ikke alene i kroner i ører. For den kan ikke sådan lige købes, heller ikke selv om man har pengene

- Der vil nok gå et halvt år, inden jeg kan få en tilsvarende bil leveret, siger Birgitte Bendixen, der var igennem hele følelsesregistret, da hun tirsdag ringede til politi og forsikring.

- Jeg både rystede og græd, siger Birgitte.

Annonce

Hun foretog sig noget

Hun kørte til Karlsgårde Søvej, men her var bilen ikke.

- Jeg lagde en efterlysning med billede af bilen på Facebook og bad alle om at dele efterlysningen, siger Birgitte Bendixen.

Denne efterlysning blev opdaget på JydskeVestkystens Varde-redaktion, som tirsdag lagde en artikel med billede ud om den forsvundne brillebus.

Denne artikel på jv.dk så Marianne Kühl i Grindsted, før hun tog hjem fra sin arbejdsplads ved fyraften tirsdag. Hun kørte derpå til sine svigerforældre og på vej fra svigerforældrene observerede hun brillebussen fra sin bil. Den var pænt parkeret på Bekkasinvej i Grindsted. Her vakte den ikke synderlig opsigt.

Jeg ville have skygget den

- Jeg ringede til politiet, siger Marianne Kühl, som diskret observerede den parkerede brillebus, mens hun sad i bilen. Det kunne være, at nogle ville hente den, inden politiet kom.

- Så ville jeg have skygget bilen, siger Marianne Kühl, der driver firmaet Sikring.dk i Grindsted sammen med sin mand, Erling Kühl.

Mariannes henvendelse til politiet var omkring klokken 16.49, kan hun se på et billede, som hun tog af brillebussen i Grindsted. Der gik dog ikke så længe. Omkring klokken 17.15 fik Birgitte Bendixen en besked fra politiet om, at brillebussen stod i Grindsted.

- Jeg tog straks af sted, siger Birgitte, der kunne konstatere, at bilen var nogenlunde uskadt.

- Der var dog brækket noget op ved instrumentbrættet, siger Birgitte, som må konstatere, at det trods startspærre var lykkedes at køre af sted med bilen. GPS-trackeren var slået fra på Karlsgårde Søvej.

Mange glade reaktioner

- Jeg tankede på tilbagevejen ved OK ved Kvickly i Varde på vej hjem og fik straks en henvendelse om, at min bil var set ved tanken. Jeg kunne så fortælle, at den var fundet, siger Birgitte.

Hun kan konstatere, at efterlysningen af bilen var nået meget vidt omkring. Telefonen ringede konstant, og hun får stadig reaktioner.

- Der er flere, der vinker, når jeg kører i bilen nu, siger en glad Birgitte Bendixen.

Brillebussen er nu bedre sikret mod tyveri. Den her situation ønsker Birgitte ikke at opleve igen.

- Jeg er forsikret. Men ville kunderne holde ved, hvis jeg ikke kunne komme til dem i et halvt år?

Bilen er livsnerven i Birgittes forretning.

Torsdag var Birgitte Bendixen derfor i Grindsted for at sige tak til Marianne Kühl, fordi hun fandt brillebussen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Nye tegn på jødehad er skændige

I disse dage er det 81 år siden den uhæmmede ondskab blev sluppet løs, da nazisterne og deres medløbere angreb jødiske synagoger, forretninger og hjem. Cirka 600 værgeløse mennesker blev myrdet i perioden mellem den 7. og den 13. november, mens omkring 30.000 blev sendt i koncentrationslejre som optakt til en forfølgelse, der senere blev uendelig meget værre med seks millioner myrdede jøder i den tysk kontrollerede del af Europa. Men en af de sørgeligste og mest tåbelige fordomme, nemlig antisemitismen, lever stadig – også her i Danmark. Således kan Randers Amtsavis berette, hvordan flere end 80 gravsteder på byens jødiske begravelsesplads natten til søndag blev skændet med maling og klistermærker i form af gule davidsstjerner med påskriften ”Jude”. Denne stjerne blev forfølgelsens symbol for ofrene, der var tvunget til at bære tegnet på deres religiøse tilhørsforhold fra 1941 og indtil deres død eller for de få heldiges vedkommende frem til krigens afslutning. Samme afskyelige klistermærke er også blevet placeret på postkassen foran en jødisk families bopæl i Silkeborg. Blandt antisemitismens mange fædre er uvidenhed, fordomme og banal trang til at gøre andre mennesker ondt. For rationelt tænkende mennesker er fænomenet derfor uforståeligt. I Danmark har der levet jøder i hvert fald siden 1600-tallet og måske endnu længere tilbage. Siden 1814 har jøderne haft nøjagtig de samme rettigheder som alle deres øvrige danske landsmænd og er en fuldt integreret del af vores fælles fædreland. Naturligvis har jødiske danskere ydet enorme bidrag til dansk kultur, videnskab og økonomi. Men reelt er der ingen grund til specielt at fremhæve den dansk-jødiske histories stjerner. Vores indbyggere med jødisk baggrund bidrager uanset deres position til vores samfund ganske som alle andre danskere. Og uanset religiøs baggrund har alle danskere ret til et liv i frihed og tryghed. Disse fornyede tegn på jødehad er ganske enkelt skændige.

Annonce