Annonce
Sønderborg

Tirsdagskoncerter hitter for 23. år i træk

Southern Comfort spillede op til dans på amfiscenen Gartnerslugten i Rinkenæs. Foto: David Skaaning
Hver tirsdag mellem den 25. juni og den 30. juli er Gartnerslugten propfyldt med folk, der nyder godt af gratis koncerter. Det er tre foreninger i Rinkenæs som hvert år står for løjerne.

Rinkenæs: Solskinnet lokkede omkring 400 mennesker til Gartnerslugten i Rinkenæs for at høre den næstsidste tirsdagskoncert for denne sommer.

Det er brandværnet, Rinkenæs Borger- og Familieforening og Rinkenæs Ungdoms- og Idrætsforening, der arrangerer festlighederne i parken, og det har de gjort i 23 år.

- Det kører meget på rutinen, når vi har gjort det i så mange år. Det eneste, der er blevet vanskeligere i de 23 år, er at søge om tilladelse til at holde arrangementerne. Vi bliver heldigvis rigtig godt modtaget af kommunen og forvaltningen, fortæller Kim Hansen fra Rinkenæs Frivillige Brandværn.

Han er med i styregruppen for parkunderholdningen og har været med til at finde bands, der vil give en gratis koncert, alle årene.

- Det sjove er, at når de først har spillet her på pladsen, så kan de ikke få armene ned og vil også være med næste år. Vi forsøger dog på at få mindst ét nyt band med hvert år, siger Kim Hansen.

Annonce
En solskinsrig tirsdag kan bringe både turister og gæster fra lokalområdet til Rinkenæs for at høre gratis koncert. Foto: David Skaaning

Likør-orkester

Det vil være synd at sige, at denne tirsdag aftens orkester spiller for første gang i Gartnerslugten.

- Vi har nok spillet med i 6-7 år og her har altid været godt vejr og fyldte tilskuerrækker. Og så støtter det jo godt formål, så det er vi jo altid åbne for, fortæller Søren Sarstrup, der er guitarist i Southern Comforts.

Bandet har ifølge Kim Larsen vist sig at være meget populært blandt publikum, og det bliver også bekræftet hos nogle af de faste tilskuere i Gartnerslugten.

- Vi har været med til alle seks koncerter de sidste 11 år, og én af vores bedste oplevelser var netop med Southern Comforts, fortæller Flemming og Kirsten Æbelø fra Broager.

De fire bandmedlemmer i Southern Comforts lægger aftenen ud med at leve op til navnet ved at hapse en sød whiskey-likør, inden showet begynder. Men så bliver country-musikken ellers også spillet for fuld drøn ud i parken.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Teatertorden i byrådssalen

Det er ikke altid til at vide, hvad der sætter gang i debatten, når de 27 medlemmer af Vejen Byråd træder sammen. Sådan var det heller ikke på årets første møde i byrådet i tirsdags. Men det skulle vise sig at blive dagsordenens allerførste punkt; Klaus Kildemands anmodning om udtrædelse af byrådet. Det var som sådan ikke Kildemands exit på den lokalpolitiske scene, som satte gang i den verbale bulder og brag, tilhørerne blev vidner til. Allerede forud for byrådsmødet havde løsgængeren Anni Grimm i et læserbrev kritiseret, at formandsposten midt i perioden går fra en socialdemokrat til en anden. Hendes grænse for en ”forhånds-postfordeling” var overskredet, lød det i læserbrevet. Anni Grimm tog også ordet på byrådsmødet, hvor hun kaldte sagsforløbet fra socialdemokraterne for arrogant. Anni Grimm blev i den grad bakket op af Liberal Alliances Martin Boye. Han udtrykte sin bekymring over, at den socialdemokratiske gruppeformand Jørgen Thøgersen med et pennestrøg tilsidesatte Retssikkerhedslovens bestemmelser om, at Børn- og Ungeudvalget selv vælger deres formand. Det står naturligvis Anni Grimm og Martin Boye frit for, hvad de mener. Derom ingen tvivl. Det må være dog berettiget at kaste erindringen tilbage til valgaftenen den 21. november 2017. Lige omkring midnatstide kommer repræsentanter for Venstre, Socialdemokratiet, Det konservative Folkeparti og Dansk Folkeparti ud for at fortælle, at en bred konstitueringsaftale er på plads. Den fremmødte presse får at vide, hvordan eksempelvis formandsposterne i fagudvalgene fordeles. Socialdemokratiet får i denne forbindelse tildelt formandsposterne i tre udvalg – heriblandt Børn- og Ungeudvalget. Konstitueringsaftalen var Anni Grimm på den sene valgaften selv med til at præsentere som medunderskriver. Aftalen tiltræder Martin Boye også umiddelbart inden Vejen Byråds konstituering i december 2017. Mod slutningen af 2018 bekendtgør Martin Boye dog, at han ikke længere er en del af aftalen. Det er en anden historie. Børn- og Ungeudvalget adskiller sig fra de andre stående udvalg ved, at her sidder også to børnesagkyndige samt en dommer. Anni Grimm mente på byrådsmødet i tirsdags, at Børn- og Ungeudvalget derfor ikke kan sammenlignes med de øvrige stående udvalg, hvor der udelukkende er politisk repræsentation. Det kan godt være, at Retssikkerhedsloven foreskriver, at Børn- og Ungeudvalget selv vælger sin formand. Men det gør de øvrige stående udvalg også. Også borgmesteren vælges formelt af byrådet. Realpolitisk er formandsposterne dog fordelt, når konstitueringsaftalen er underskrevet. Anni Grimm har engang her i avisen leveret et ganske enestående citat, hvor hun slog fast: - Det har simpelthen været nødvendigt at få trådt i klaveret. Citat slut. Her i denne sag virker det som om, at der blev trådt lige hårdt nok. Det tangerer teatertorden. GOD SØNDAG

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];