Annonce
Kolding

Tis op ad væggene: Kirkegård lukker wc efter hærværk igen og igen

- Vi har været nødt til at lukke toilettet udenfor kontortiden, men jeg håber, det bliver i en kort periode fortæller kirkegårdsleder Marie Vedel-Rieper. Hun siger, at problemet med hærværk kun omfatter toilettet ved Ndr. Kirkegård. Arkivfoto: Søren Gylling
- Vi trækker i nødbremsen. Sådan siger kirkegårdsleder Marie Vedel-Rieper, efter at man har valgt at aflåse toilettet ved Ndr. Kirkegård uden for kontortiden. Toilettet har været udsat for hærværk igen og igen siden i vinter.
Annonce

Kolding: Når kontoret lukker på Ndr. Kirkegård, så er det slut med at låne nøglen til toilettet. Hidtil har der ellers været åbent, så besøgende på kirkegården kunne bruge toilettet, også når personalet var gået hjem. Den nye procedure skyldes, at toilettet siden i vinter har været udsat for omfattende og meget uhumsk hærværk igen og igen.

- Det er godt nok alvorligt at skulle aflåse toilettet. Men jeg betrager det som om, at vi trækker i nødbremsen, siger kirkegårdsleder Marie Vedel-Rieper.

Hun ville ønske, at det ikke var nødvendigt.

- Tænk på alle dem, som kommer langvejs fra for at besøge et gravsted, så er det jo rart, at man kan bruge toilettet, før man kører hjem igen. Men lige meget hvor meget vi gør rent, er der nogen, der ødelægger det for os. De bruger toilettet på en måde, så det er så uhumsk, at ingen vil gå derind, siger Marie Vedel-Rieper.

- Lige meget hvor meget vi gør rent, er der nogen, der ødelægger det for os. De bruger toilettet på en måde, så det er så uhumsk, at ingen vil gå derind.

Marie Vedel-Rieper, leder af Kolding Kirkegårde

Annonce

Tis, skodmærker og affald

Hun forklarer, at man forlængst har passeret skalaen for drengestreger. Der er tale om regulær hærværk, mener hun.

- Det ligner nogen, der ikke ved, hvad de skal bruge deres tid til, men åbenbart er stolte af, at det er dem, der står og tisser på væggene derinde. Det er nogen, der synes, det er sjovt at genere os, siger kirkegårdslederen.

Når personalet er mødt ind om morgenen, har det rengjorte toilet været som forvandlet til en ualmindelig uhumsk oplevelse. Der er tisset på væggene, toiletruller er smidt i toilettet og forsøgt skyllet ud, der er trædemærker på brættet, mærker efter cigaretter, der er blevet skoddet, og der ligger affald og emballage både inde og ude, selv om der er skraldespande stillet op.

- Vi må indrømme, at lige meget hvor pænt vi gør det, så er der nogen, der vil ødelægge det for os. Men hvis vi får fat på nogen, så kan de også få lov at betale de mange ekstra regninger, vi har haft på gøre det rent derinde, siger Marie Vedel-Rieper.

Annonce

Alle er velkomne

Hun håber, at det kun er i en kort periode, man er nødt til at aflåse toilettet, når personalet går hjem.

- Alle er velkomne her, men man skal udvise det nødvendige hensyn. Lige meget hvem man er, må man komme, også selv om man kommer i grupper, men man skal være sin opførsel bekendt, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce