Annonce
Varde

Tistrup bruger 125.000 kroner om året på positiv medieomtale

I 2017 smøgede hele byen ærmerne og fik skik på Tistrup Anlæg og selve søen. der om noget har gjort byen mere attraktiv. På billedet fra april 2017 ses forrest Knud Rose. Arkivfoto: Orla Lund
Tistrup har oplevet en vækst på 33 indbyggere det seneste år. Det er kun begyndelsen i den genfødte stationsby.

Tistrup/Årre: Da vandet i 2017 gik i den opstemmede og restaurerede sø i Tistrup Anlæg, var Tistrup som genfødt. Byen stod sammen og fik Tistrup Anlæg fra 1932 og ikke mindst den tilgroede sø renset op.


Vi har gennem lang tid haft en positiv tone i medierne. Vi markedsfører vores by med positive historier.

Formand Christian Anneberg, Tistrup Erhvervs- og Borgerforening


Annonce

Der er anlagt nye stier, og byen har selv opført og driver for egne penge et offentlig toilet i Tistrup Anlæg. 8.500 timer lagde byens borgere i projektet. Og betalingen kan blandt andet ses i byens indbyggertal, der er vokset med 33 det seneste år til 1.457.

- Vi skal rose os selv, siden vi for fire år siden relancerede erhvervs- og borgerforeningen, siger Christian Anneberg, der er formand for Tistrup Erhvervs- og Borgerforening.

Foreningen tæller i dag 625 medlemmer, hvoraf de 70 erhvervsmedlemmer.

Klar til afgang

Christian Anneberg fortæller, at stationsbyen igen nyder godt af sin beliggenhed og ikke mindst, at man let kan komme til og fra byen med offentlig transport. Byen er klar til afgang.

- Når de unge skal i gymnasiet i Varde, Esbjerg eller Tarm, så kan de bare tage toget, siger Christian Anneberg.

Den positive udvikling i byen skyldes også et nyt boligområde, ligesom den nye bro over jernbanen har gjort adgangen til byen lettere. Men alt sammen nytter ikke noget, hvis de kun går og roser sig selv inden for byskiltet. Det eR historien om, hvorfor vi spiser hønseæg og ikke andeæg.

- Vi har gennem lang tid haft en positiv tone i medierne. Vi markedsfører vores by med positive historier, siger Christian Anneberg.

Hvert år over tre år har de sat 125.000 kroner af til markedsføringen af byen. Og gerne via små historier om byen.

Annonce

Lægger vægt på tallene

Noget som Årre om nogen har været opmærksom på. Byen er vokset meget de senere år, men fik et lille tilbageslag i 2021, da indbyggertallet er faldet med 17.

- Det er tal, vi lægger rigtig megen vægt på. Vi har ja-hatten på, siger Poul Verner Christensen, formand for Årre Borgerforening.

Han hører på vandrørene, at de i det forgangne år mistede en del udenlandske indbyggere, der var ansat på egnens mange minkfarme. Men siden nytår har de fået ti nye familier. Det ved han, da de får en velkomstpakke fra byen. Samtidig er der lige solgt to grunde på nyudstykningen bag skolen.

Og hvorfor spiser vi hønseæg? Den kagler og gør opmærksom på sig selv, hver gang den har lagt et æg. Det var daværende og nu afdøde amtsborgmester Poul Erling Christensen (K) fra Næsbjerg, der brugte billedet til at fortælle, hvor vigtigt det er selv at råbe op.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Billund For abonnenter

Banken siger nej: Uafklarede motorvejsplaner tvinger familien til at bo med træk og skimmelsvamp

Sport

Kasper Asgreen knuste alle konkurrenter

Annonce