Annonce
Sønderborg

Tjajkovskijs mest populære opera "Eugen Onegin" opføres i Alsion

Den Jyske Opera opfører den russiske romantiske opera "Eugen Onegin" til musik af Sønderjyllands Symfoniorkester i Alsion den 1. november. Sønderborg Teaterforening er arrangører. PR-foto
Sønderborg Teaterforening præsenterer Den Jyske Opera og Sønderjyllands Symfoniorkester med Tjajkovskijs populære opera "Eugen Onegin".

Sønderborg: Fredag den 1. november kl. 19.30 byder Sønderborg Teaterforening på en opførelse af Tjajkovskijs mest populære opera fra tsartidens Rusland "Eugen Onegin". Sønderborg Teaterforening skriver om forestillingen: "Operaen betragtes som kærlighedsoperaen over alle kærlighedsoperaer. Aldrig før eller siden har den menneskelige kærligheds karakter med al sin herlighed og tungsindighed været mere romantisk fremstillet end i denne operaversion af Pusjkins berømte roman på vers".

Teaterforeningen beskriver handlingen således: "På fru Larinas gods i det gamle Rusland fejrer godsets folk, at høsten er i hus. Også godsejerindens døtre, Olga og Tatjana, deltager. Under festlighederne melder Olgas forlovede, Lenskij, sin ankomst i selskab med vennen Eugen Onegin og snart står det klart, at den yngre Tatjana har forelsket sig hovedkulds i den fremmede.

Tatjana skriver til Onegin om sine følelser, men han gør det klart for hende, at han ikke er interesseret. Nogle måneder senere mødes de fire unge igen ved et bal. For at undgå at blive smedet sammen med Tatjana flirter Onegin med Olga. Da Olga nyder Onegins selskab lidt for meget, bliver Lenskij jaloux og udfordrer Onegin til duel. Selvom ingen af duellanterne ønsker at gennemføre duellen, gør de det alligevel med tragiske følger. Flere år senere møder Onegin igen Tatjana, der nu er en smuk, gift kvinde. Da erkender Onegin endelig sin kærlighed til hende og prøver at vinde sin elskede tilbage.

Der synges på russisk med danske overtekster.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Varde

Labrador på udflugt: Hvem savner Elvis

Annonce