Annonce
Tønder

TM Tønder ændrer målsætning: Vi skal gøre alt for ikke at rykke ned

Seneste hjemmekamp mod Ringsted skulle ifølge målsætningen have været to tophold, der mødtes. Nu melder TM Tønder officielt, at målsætningen hedder overlevelse frem for en topplacering. Arkivfoto: Flemming Andersen
TM Tønders direktør Kim Wittenkamp bekræfter, hvad træner Jan Paulsen også har sagt, nemlig at målsætningen for klubbens indeværende sæson bliver ændret fra en top-3 placering til overlevelse i første division. Hvis denne nye målsætning ikke bliver opfyldt kan det dog få konsekvenser for driften af TM Tønder.
Annonce

Tønder: Den lokale sportspatriotisme stod stærkt, da TM Tønder i 16/17-sæsonen var med i den bedste danske håndboldrække; Primo Tours ligaen. Spoler vi frem til sæsonen 19/20, befinder TM Tønder sig i en sportslig krise. Klubben har tabt seks kampe i træk, og den nye træner Jan Paulsen har stadig sin første sejr til gode.

Derfor kan ambitionen om en top-3 placering i indeværende sæson virke langsigtet, og tabellen taler sit tydelige sprog: Holdet skal spille i nedrykningsgruppen til 2. division, hvis placeringen ikke bliver forbedret.

Derfor bekræfter TMT-direktør Kim Wittenkamp, at klubbens målsætning ikke længere er at ende i top tre - men at overleve i 1. division.

Det mener jeg i forhold til, at vi er et brand udadtil for Tønder Kommune. I forhold til, at vi laver et stykke arbejde for at få hele kommunen med. I forhold til, at vi aktiverer vores samarbejdsklubber rundt omkring i kommunen.

Direktør i TM Tønder, Kim Wittenkamp, om berettigelsen af den kommunale støtte.

Annonce

Stor støtteforskel

De resultatmæssige kvaler på banen kan også få økonomiske konsekvenser for klubben.

TM Tønder modtog i foråret 2017 via en dispensation 750.000 kroner årligt fra Tønder Kommune - en videreførsel af samme beløb som da klubben spillede i ligaen. Til sammenligning modtog en ligaklub som GOG, ifølge de seneste offentliggjorte tal på Journalista.dk, i 16/17-sæsonen 312.500 kroner i kommunal støtte fra Svendborg Kommune. Gennemsnitligt modtog ligaklubber i samme sæson 662.276 kroner.

Disse tal undrer sportsøkonom Kenneth Cortsen.

- Lige umiddelbart lyder det som en stor kløft, også når man tænker på GOG’s positionering i dansk håndbold - både nu, men også tidligere, også gennem årene med den kulturelle arv, de har i dansk tophåndbold, forklarer Kenneth Cortsen.

Borgmester Henrik Frandsen (V) mener dog, at de 750.000 er godt givet ud:

- Det gør vi ud fra en holdning om, at det er vigtigt i en kommune som Tønder, at vi har idræt på eliteniveau. Og det har vi jo med håndbolden i hvert fald. Det vil vi gerne støtte.

Med den nye målsætning om at forblive i første division er spørgsmålet dog, om TM Tønder stadigvæk kan defineres som en klub på eliteniveau.

Den nuværende nedrykningstruede placering i første division er også en virkelighed, borgmesteren forholder sig til. Og det kan få konsekvenser for klubbens økonomi:

- Da vi traf beslutningen, stod de jo med et halvt ben i ligaen igen eller spillede i hvert fald om det på det tidspunkt. Og der er vi jo så i en anden situation nu. Vi skal forholde os til, hvad vi gør næste sæson her på den anden side af nytåret. Jeg kan ikke sige, hvor vi ender henne. Det er jo selvfølgelig med udgangspunkt i den situation, der er på det tidspunkt, siger Henrik Frandsen.

Annonce

Værdi for penge

Sportsøkonom Kenneth Cortsen minder om, at politikerne skal være særligt opmærksomme på motiverne bag tilskuddet til klubben:

- Er det her et spørgsmål om at drifte en drift, der basalt set ikke er bæredygtig? Eller er det et spørgsmål om, at man betaler en pris for et sponsorat, som både er med til at producere et kulturelt gode for lokalbefolkningen, men som også giver en markedsføringsmæssig effekt, som er i trit med fornuftige markedsvilkår? Prisen skal jo sættes i forhold til den skabte værdi. Politikere bliver jo altid spurgt - kunne vi bruge pengene anderledes på en måde, som giver mere værdi? Det er jo det, skatteborgerne nogle gange stiller spørgsmålstegn ved.

Direktør i TM Tønder, Kim Wittenkamp, mener netop, at den kommunale støtte er berettiget, fordi klubben er et kulturelt tilbud og god branding af kommunen:

- Det mener jeg i forhold til, at vi er et brand udadtil for Tønder Kommune. I forhold til, at vi laver et stykke arbejde for at få hele kommunen med. I forhold til, at vi aktiverer vores samarbejdsklubber rundt omkring i kommunen, forklarer han.

Frygter I, at kommunen kunne finde på at trække støtten, hvis det i værste konsekvens hedder 2. division for jer næste år?

- Det vil jeg slet ikke komme ind på. For vi arbejder stærkt på ikke at rykke ned, vi arbejder vildt hårdt på at finde løsninger på, at vi ikke rykker ned.

Direktør i TMT bekræfter, at håndboldklubbens målsætning ikke længere er top tre, men simpelthen overlevelse i 1. division. Arkivfoto: Martin Franciere
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydjylland

Kritisk corona-udvikling: Smitten stiger stadig i Kolding og Esbjerg

Varde

Birgit fulgte sin mand i døden

Sønderjyske Fodbold For abonnenter

Direktøren har en god mavefornemmelse: Den største nyhed siden projektet blev født

Annonce