Annonce
forside

TM Tønder er klar til urytmisk modstander

Lasse Hamann-Boeriths og resten af TM Tønder skal lørdag til Frederikshavn for at jagte fuldt udbytte i den sidste kamp i 2018. Træner Torben Sørensen forventer en hård opgave i det nordjyske. Foto: Flemming Andersen

Lørdag eftermiddag tørner TM Tønder ud til årets sidste kamp, når det går løs i Frederikshavn.

TØNDER/FREDERIKSHAVN: TM Tønder skal lørdag ud på en af sæsonens længste udebaneture, når de møder Frederikshavn FI til den sidste kamp i 2018.

Senest fik TM Tønder oprejsning efter to tabte kampe, da HC Odense blev besejret i Tønder med cifrene 30-27 sidste søndag. Nu handler det om at bygge videre på hjemmesejren, så 2018 kan sluttes godt af, fortæller træner Torben Sørensen:

- Vi skal fortsætte udviklingen fra sidste weekend. Vi har haft en god uges træning i denne uge, og har haft et godt fokus på at forberede os på den måde, som Frederikshavn spiller på.

Annonce

Vi skal fortsætte udviklingen fra sidste weekend. Vi har haft en god uges træning i denne uge, og har haft et godt fokus på at forberede os på den måde, som Frederikshavn spiller på.

Torben Sørensen, træner i TM Tønder

En urytmisk modstander

Lørdagens modstander i Arena Nord i Frederikshavn indtager i øjeblikket niendepladsen i tabellen, men spørger man Torben Sørensen, så er der god grund til at gå til opgaven med fuldt fokus. Frederikshavn FI byder især forsvarsmæssigt på udfordringer, som TM Tønder skal have løst, hvis det skal blive til point.

- Jeg forventer, at det bliver en ret urytmisk kamp, forstået på den måde, at Frederikshavn både arbejder i det defensive og offensive forsvar. Derfor skal vores angreb matche det - og samtidigt har Frederikshavn også et hurtigt angreb, så vi skal være klar på en masse sceneskift i løbet af kampen, lyder vurderingen fra Torben Sørensen.

Så selvom TM Tønder aktuelt indtager divisionens andenplads og Frederikshavn er nummer ni, så er der al mulig grund til at have respekt for lørdagens modstander, mener Torben Sørensen:

- Jeg har al mulig respekt for det arbejde, de har gjort i denne sæson. Vi ved, at vi skal spille op til vores bedste og have en god dag for at tage to point med hjem. Man skal huske, at Frederikshavn i alle deres sæsoner i 1. division ofte har måttet slås for overlevelsen. Det betyder så også, at holdet er vant til at kæmpe hårdt for sagen, selv om de måske ikke har den samme bredde i truppen som os, siger han og tilføjer:

- Og det er bredden, vi skal ud at spille på.

Der fløjtes op til kamp i Arena Nord i Frederikshavn lørdag klokken 14.30.

JydskeVestkysten tipper: 24-27 til TM Tønder.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Drop skattemur for virksomheder

Skatteminister Morten Bødskov (S) pønser på at indføre en skat på, at virksomhedsejere overdrager aktierne i deres selskaber til en erhvervsdrivende fond - ofte i stedet for et traditionelt generationsskifte. Og det kan med det samme slås fast, at det er en ualmindelig dårlig idé. I Danmark har vi en mangeårig tradition for netop at drive selskaber i disse fondskonstruktioner, hvor aktierne fra ejerens holdingselskab skattefrit overdrages til en nystiftet erhvervsdrivende fond, og selskaber som Danfoss, A.P. Møller-Mærsk, Novo Nordisk, Lundbeck, Carlsberg og Grundfos drives netop efter denne model. Det er aldeles uvist, hvad der foregår i skatteministeriet, for forslaget er en del af udspil, der netop skulle lokke flere virksomhedsejere til at overdrage deres livsværk til erhvervsdrivende fonde, og det skorter heller ikke på eksperter, der slår fast, at vedtages Bødskovs forslag, bliver der ikke oprettet flere af den slags ejerkonstruktioner. Til Børsen siger indehaveren af Linak Bent Jensen, at han i en tid har overvejet at overdrage sine aktier til netop en erhvervsdrivende fond, men vedtages dette forslag, sker det helt sikkert ikke. De erhvervsdrivende fonde har vist sig anvendelige i Danmark, hvor mange selskaber konkurrerer globalt. Drives virksomheden gennem en erhvervsdrivende fond, sikrer man sig eksempelvis mod at blive købt af kapitalfonde og andre kortsigtede interesser. Man kan også sikre, at hovedsæder og dermed arbejdspladser bliver i Danmark, og det har mange virksomhedsejere interesser i. Så store, at de donerer hele eller dele af deres familieformuer uden at få en krone for det. Således har eksempelvis stifteren af Blue Water Shipping i Esbjerg, Kurt Skov, for ikke så lang tid siden givet 75 procent af aktierne i sit livsværk til en erhvervsdrivende fond, hvilket sikrer, at virksomhedens hovedsæde skal ligge i Esbjerg samt at virksomheden ikke kan blive opkøbt. Vi må håbe, at et erhvervsvenligt flertal i Folketinget får retvist skatteministeren.

Annonce