x
Annonce
forside

TM Tønder fik en arbejdssejr i Stoholm

Emil Bergholt blev topscorer i lørdagens TM Tønder-sejr over Stoholm på udebane. Foto: Flemming Andersen

Dagens kamp mellem top og bund i 1. division blev en hårdere opgave end tabellen antød for TM Tønder.

TØNDER/STOHOLM: Så man nøgternt på tabellen umiddelbart før dagens kamp i 1. division, hvor TM Tønder var på udebane mod Stoholm, så var det let at tro, at TM Tønder ville få en overskuelig kamp. Mens TM Tønder med syv sejre af syv mulige førte tabellen, var Stoholm i den modsatte situation: Syv kampe, syv nederlag.

Men det blev ikke let for TM Tønder, der efter en hård kamp trods alt kunne hive sejren hjem med cifrene 25-27, forklarer træner Torben Sørensen:

- Der findes ingen lette kampe i 1. division, og det blev også sådan her. De fik det desværre lidt på egne præmisser og var godt kørende med et stærkt hjemmepublikum, mens kampen var lidt stolpe ud for os - det var hårdt på det mentale plan.

Annonce

Kampen i tal

Håndbold. Herrer 1. division: Stoholm Håndbold - TM Tønder.

25-27 (11-11)

Målscorere TM Tønder: Emil Bergholt 9, Benjamin Holm 4, Lasse Hamann-Boeriths 4, Rolf Ravn 3, Lasse Nikolajsen 3, Jeppe Johann Jonasson 2, Jacob Lyck 1, Felix Kasch 1.

Topscorer Stoholm Håndbold: Frederik Nørbjerg, 6 mål.

Næste kamp: Lørdag den 10. november kl. 14 ude mod Skive fH.

Et wake-up call

De to hold spillede en ganske jævnbyrdig 1. halvleg, som endte 11-11, og faktisk skulle kampen ind i 2. halvleg, før TM Tønder for alvor fik lejlighed til at vise formatet. Midt i anden halvleg fik TM Tønder for alvor slået et hul, takket være blandt andet en stærkt spillende Emil Bergholt, som scorede ni mål i kampen. Men de solide takter i 2. halvleg holdt ikke helt til slutfløjtet, og det ærgrer Torben Sørensen:

- I starten af 2. halvleg fik vi lavet et knæk på 3-4 mål, og kom godt med, men vi fik ikke lukket kampen ned. Vi brændte simpelthen for mange chancer til sidst. Det er et rigtigt wake-up call til os, for hvis man ikke kan score på chancerne, så er det ligegyldigt, hvem der er modstanderen. Jeg vil samtidigt også give Stoholm den ros, at de kom med god modstand i dag, og virkelig spillede med alt de havde, forklarer han.

Trods arbejdssejren, så er der en del positive aspekter at tage med hjem fra det midtjyske, vurderer han:

- Vi skal helt klart hjem og arbejde videre, men som kampen gik, så er der også en del positivt at tage med. Vi laver 27 mål, hvilket er glimrende, men vi lukkede også for mange ind, og udvisningerne ramte os lidt hårdt. På den baggrund har vi også lidt at arbejde på. Vi ser frem mod den næste opgave, afrunder Torben Sørensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Forældre fra Esbjerg tør ikke at sende børnene afsted: - Mine børn skal ikke være forsøgskaniner

Leder For abonnenter

Statsministeren er på farlig kurs

Formentlig synes de fleste, at Mette Frederiksen og hendes regering har ydet en imponerende indsats under coronakrisen. Men nu kan statsministeren være på vej ad en farlig sti, der godt kan få den hidtidige enighed til at slå revner. Det har vi bestemt ikke behov for lige nu. Muligvis gjorde Mette Frederiksen ret i stort set at trække genåbningen af Danmark tilbage på det seneste pressemøde mandag. Problemet er blot, at vi stort set ikke kender baggrunden for beslutningen. Det samme gælder alle på Christiansborg uden for regeringens snævre kreds. Oppositionen har efter eget udsagn ikke været inddraget i de seneste afgørelser, men er blot på forhånd blevet orienteret om regeringens beslutning. Det samme gælder åbenbart også for regeringens egne støttepartier. Flere repræsentanter for oppositionen bebrejder Mette Frederiksen for denne fremgangsmåde. Dansk Folkepartis leder, Kristian Thulsen Dahl kalder ligefrem Mette Frederiksen for egenrådig. Desværre er den kritik berettiget. De politiske kolleger og alle vi danskere har ganske mange gange set sundhedsminister Magnus Heunicke præsentere sine plancher med de efterhånden berømte røde og grønne kurver. Men det er så i vidt omfang også de eneste modeller, der er blevet lagt frem. Regeringen har givetvis også i forbindelse med de seneste tiltag konsulteret sundhedsfaglige eksperter, inden planerne er blevet lagt. Men hvad har fagfolkene sagt, hvad bliver konsekvenserne, og hvilke alternativer findes der? De spørgsmål har vi aldrig fået besvaret. Forståeligt nok er frustrationen i Folketinget betydelig. Det kan meget vel slå over i modvilje, hvilket ville være en både politisk og samfundsmæssigt meget alvorlig situation. Den nuværende krise er for stor til politisk strid, og tydelige tegn på manglende fodslag i parlamentet vil skabe usikkerhed, ja måske ligefrem frygt blandt borgerne. Men rette vil de nemlig på grund af manglende information kunne spørge sig selv, om regeringens kurs er den rette.

Tønder

Flere usikkerheder efter aflysning af Tønder Festival: Hvad skal der ske med de billetter, som er solgt?

Annonce