Annonce
Tønder

TM Tønder fik en svær sæsonpremiere

TM Tønder fik en svær premierekamp i 1. division. På udebane i Ringsted blev det til et nederlag på 32-25. Foto: Flemming Andersen
I Ringsted fik TM Tønder en svær premierekamp i årets 1. division. Kampen viser, at der fortsat er et arbejde at gøre, mener cheftræner Torben Sørensen.

RINGSTED/TØNDER: TMS Ringsted rykkede før sommerpausen ud af herrernes bedste håndboldliga, og derfor skulle lørdagens kamp mellem TMS Ringsted og TM Tønder da også blive en direkte match mellem et nedrykket ligahold og et TM Tønder, der har ambitioner om oprykning.

Umiddelbart viste lørdagens kamp, at der er mere at arbejde på for Torben Sørensen og TM Tønder, inden kampformen er helt optimal. Et nederlag på 32-25 i sæsonpremieren blev det til for TM Tønder:

- Vi er, hvor vi er. Der mangler helt klart noget bund i spillet over to gange 30 minutter, og det blev ret tydeligt at se i dag. Samtidigt må jeg sige, at vi mødte et velforberedt hold, og TMS kunne hele vejen holde et højt tempo og spillede en stærk kamp - så helt grundlæggende var den rette vinder TMS Ringsted, konstaterer Torben Sørensen og tilføjer:

- Vi skal hjem og arbejde hårdt.

Annonce

Kampen i tal

1. division: TMS Ringsted - TM Tønder 32-25 (15-9)
Målscorere TM Tønder: Casper Rahr Madsen 7, Alexander Hansen 4, Andreas Damgaard 4, Felix Kasch 3, Lasse Nikolajsen 3, Thomas Schultz Clausen 2, Jesper Redlefsen 1, Benjamin Holm 1.

Topscorer TMS Ringsted: Morten Hempel Jensen / Nicolai Nørager 9.

Tilskuertal i Dansk Kabel TV Arena: 380

God indledning vendte

I kampens første minutter sad TM Tønder ellers på spillet, men efter en tidlig timeout fik TMS Ringsted for alvor gang i målscoringen, og midtsjællænderne så sig ikke tilbage fra da af.

Den gode indledning tager TM Tønder med sig, men Torben Sørensen lægger også vægt på, at der skal trænes hårdt i både forsvaret og angrebet:

- Vi mangler timing både i forsvaret og angrebet. Vi tager de første seks-syv minutter med os, for de var gode, men man må bare konstatere, at vi mangler en fast platform i vores spil. Når der ikke er sådan en, så falder holdet langt, når de falder, forklarer han.

Fra pausestillingen 15-9 kom TMS Ringsteds føring aldrig under pres, og liganedrykkerne sikrede sig sæsonens første gevinst.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Digte fra voldsmanden: Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl?

JEG SAGDE SMUT/MEN HAN FORFULGTE MIG I HALVANDET MINUT/OG ENDTE MED AT BLIVE SKUDT/DET HAR JEG IKKE FORTRUDT/SELV OM DET ER FORBUDT/AT PRUTTE MED KRUDT. Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl fra Yahya Hassan, der fra sin tidsubestemte psykiatriske anbringelse sender "Yahya Hassan 2" på gaden? Anmelderne på dagbladsredaktionerne i København er ikke i tvivl. Stjernerne vælter ned over lyrikeren. "En overrumplende karakterfuld og kanongod bog", mener eksempelvis anmelderen i Weekendavisen, der brugte hele sin forside på et interview med digteren, som chefredaktør Martin Krasnik i sagens anledning personligt udførte. Andre uden for den kulturelle indercirkel er uenige i, at den dømte voldsforbryder er en befriende stemme fra den kulturelt så berigende ghetto. Den tidligere krimireporter på Ekstra-Bladet, Dan Bjerregaard, siger til journalisten.dk, at Hassan har "chikaneret folk, han har truet folk, og han har skudt en mand i foden. Han har et voldsomt forbrug af narkotika, han flasher våben, og jeg mener, at man skal overveje det meget nøje, hvis man gerne vil bidrage til det liv." Og det mener Bjerregaard, medierne gør ved at lade Hassan fylde så meget, og at danskerne gør, hvis de køber hans "banale børnerim". At medier beskæftiger sig med værk nummer to fra en skribent, hvis første bog for seks år siden solgte over 100.000, er kun naturligt. Så lader man sig nok let rive med, men det er altså ikke i sig selv en adgangsbillet til omtale og hyldest, at man er af anden etnisk afstamning, opvokset i en ghetto, notorisk voldsforbryder og indsat på retspsykiatrisk afdeling. Produktet må være det afgørende. Der er kun én konklusion: Danskerne må vurdere, om det er stor kunst eller ubehjælpsomt ævl, så vi slutter med endnu et citat fra den nye "karakterfulde og kanongode bog": "JEG HAR HAFT SKUDSIKKER VEST PÅ UNDER JAKKEN/SIDEN ÅR 2013/TRO MIG JEG ER TRÆT AF DEN/DENS LUGT ER BLEVET LED SOM OKSESVED/OG JEG ER BLEVET EN JAGET GED". Versalerne er forfatterens valg.

Annonce