Annonce
Tønder

TM Tønder fik lovning på sponsorkroner inden fyring

Træner Torben Sørensen blev fyret på grund af for dårlige resultater. Inden fyringen sikrede klubben økonomisk opbakning, så ansættelsen af en ny træner ikke skaber et økonomisk hul. Arkivfoto: Hans Chr. Gabelgaard
Fyringen af træner Torben Sørensen og ansættelsen af Jan Paulsen skaber ikke et stort hul i klubkassen hos TM Tønder. Klubben har sikret sig økonomisk hjælp.
Annonce

Tønder: En trænerfyring er sjældent en billig omgang i sportsverdenen, men fyringen af Torben Sørensen og ansættelsen af Jan Paulsen skaber ikke store økonomiske problemer i TM Tønder.

Da bestyrelsen havde truffet beslutningen om fyringen, sikrede klubben sig således økonomisk opbakning, inden beslutningen blev ført ud i livet. Formand i TM Tønder, Stefan Østerby-Jørgensen, peger på, at man i klubben skal være økonomisk ansvarlige.

- Derfor er vi nødt til at få sådan noget her finansieret, siger han.

- Det er ikke lige sådan en post, man har med i budgettet, konstaterer han.

En eller flere sponsorer valgte at bakke op med sponsorkroner.

- Vi er derhenne, hvor vi siger, at det ikke er noget, der kommer til at påvirke årets resultat i synderlig grad, forklarer Stefan Østerby-Jørgensen efter fyring og ansættelse.

Sæsonen

TM Tønder Håndbold gik ind til denne sæson med et mål om spille med i toppen af 1. division. Indtil videre er det ikke gået som håbet. Efter syv nederlag i 11 kampe er holdet placeret på en 10. plads.

Torben Sørensen blev fyret efter den 10. kamp - her tabte man med 18-33 til Team Sydhavsøerne.

Jan Paulsen stod i spidsen for holdet for første gang, da holdet i sidste weekend tabte med 25-29 til Skovbakken.

På lørdag venter en udekamp mod Ajax København.

Annonce

Budgetterer med overskud

Ifølge Stefan Østerby-Jørgensen ønsker de, der har bakket op, ikke det meldt ud med navn. Han ønsker ikke at sige, om en eller flere har støttet og heller ikke om støtten er fra nogle, der var sponsorer i forvejen. Og formanden ønsker heller ikke at sige, hvor mange kroner, der er kommet i kassen.

Da budgettet for sæsonen 2019/2020 blev lagt, regnede man med et overskud på godt 82.000 kroner - det er et budget lagt med det udgangspunkt, at holdet igen skulle ligge i toppen.

Trods mange nederlag og en trænerfyring holdes kursen.

- Det er det budget, vi har, og det er det budget, vi arbejder efter, og umiddelbart er vi også sådan rimeligt fornuftigt med, siger Stefan Østerby-Jørgensen.

Fyringsbeslutningen var en trist opgave ifølge formanden.

- Torben er jo en enormt sympatisk fyr, og en fyr som jeg også rigtig godt kunne lide. Men vi er nødt til at være vores ansvar bevidst, og hvis vi ikke synes, det går, så bliver vi nødt til at gøre noget, lyder det fra formanden.

Torben Sørensen er endnu ikke et helt afsluttet kapitel i klubben. Han er således stadig på lønningslisten - hans kontrakt løber sæsonen ud.

- Vi har henholdt os til kontrakten, og det har han sådan set også, siger Stefan Østerby-Jørgensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding For abonnenter

SF'er opfordrede Søvndal til at gå efter borgmesterposten i vinter: - Nu kan vi måske få en reel valgkamp

Esbjerg

Livsfarlige udspring i lystbådehavn: Unge badegæster blev bortvist fra Esbjerg Strand

Annonce