Annonce
Tønder

TM Tønder fyrer cheftræner efter svigtende resultater

Torben Sørensen er fortid i TM Tønder. Tirsdag blev cheftræneren fyret på grund af for dårlige resultater. Arkivfoto: Hans Chr. Gabelgaard
TM Tønder har valgt at sige farvel til træner Torben Sørensen. Klubben har ansat tidligere landsholdsspiller og træner i flere danske klubber, Jan Paulsen.

Tønder: Torben Sørensen er fortid i TM Tønder. Tirsdag formiddag fyrede håndboldklubben cheftræneren, og om eftermiddagen blev spillerne orienteret i forbindelse med dagens træning.

- Det er ren og skær på grund af manglende sportslige resultater, fortæller TM Tønder-direktør Kim Wittenkamp.

- Det er selvfølgelig aldrig sjovt, når man skal træffe sådan en beslutning, men vi har i bestyrelsen haft drøftelser om, hvad der skal til for at komme på ret kurs igen og har ligesom ikke kunnet se anden udvej til sidst, end at der skulle noget fornyelse til, fortæller Kim Wittenkamp.

Torben Sørensens kontrakt løb sæsonen ud, men det bliver nu ikke ham, der skal forsøge at få TM Tønder på ret kurs. Klubben er i øjeblikket på en 10.-plads langt fra toppen af 1. division. Fyringen kommer fire dage efter, at holdet tabte hele 33-18 til Team Sydhavsøerne.

Annonce

Det er ren og skær på grund af manglende sportslige resultater.

Kim Wittenkamp, TM Tønder-direktør

Tidligere landsholdsspiller

Fornyelsen i klubben kommer i form af den tidligere landsholdsspiller og træner i flere danske klubber, Jan Paulsen.

- Han tiltræder sin første træning på torsdag og skal så selvfølgelig stå i spidsen for holdet på lørdag, fortæller Kim Wittenkamp, der slår fast, at man i TM Tønder er både stolte over og glade for, at man kan tiltrække en træner som Jan Paulsen.

Kim Wittenkamp er overbevist om, at Jan Paulsen er den rette mand for TM Tønder. Det skyldes blandt andet, at træneren i to perioder har stået i spidsen for ligaklubben Mors-Thy – en klub, som Kim Wittenkamp mener, minder om TM Tønder.

- Derfor ved han godt, hvad han går ind til, pointerer direktøren, der har ønskesedlen klar til den nye træner.

- Vi håber selvfølgelig på lidt mere stabilitet i vores spil og fremgang på pointkontoen, siger han.

Fyringen skal ses i lyset af, at TM Tønder har lavet en treårig strategiplan. I den er der en målsætning om at være en Top 20-klub i Danmark.

- Derfor handler vi også nu for at følge den plan, siger Kim Wittenkamp.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Vores naboers mismod tiltager konstant

Allerede før første stolpe var sat, skabte det danske vildsvinehegn tysk mismod . Her er det en udbredt opfattelse, at der er tale om en camoufleret grænsemur. Anlægget bliver kædet sammen med den danske indrejsekontrol og skaber hos vores naboer billedet af et land, der ønsker at isolere sig. Nu er hegnet færdig, og alt er meget værre. Det viser sig, at hegnet er en dødsfælde for vildtet. Billeder af kvæstede og dræbte dyr fylder tyske, sociale platforme og traditionelle medier. Selv landsdækkende tv har haft indslag. Med tysk logik er hegnet ubegribeligt. Naboerne påpeger ganske korrekt, at afspærringen ikke er nogen garanti for, at den afrikanske svinepest ikke når vores breddegrader. Vildsvin kan snige sig over i de passager, der er skyldes veje og vandløb. Samtidig er dyrene fremragende svømmere, der let kan krydse Flensborg Fjord. Endelig udgår den største smittefare ikke nødvendigvis fra vildsvin, men fra mennesker. Hvis en inficeret, polsk kødpølse på en eller anden vis havner i danske dyrs fødekæde, er skaden sket. Alle disse indvendinger er ubestrideligt rigtige. Og så må der vel stikke noget andet under, konkluderer førnævnte, tyske logik. Vi er hidtil ikke lykkedes med at forklare, at der i høj grad er tale om en mentalhygiejnisk foranstaltning. Danske landmænd og fødevaresektorens mange ansatte kan sove lidt roligere, fordi der trods alt er rejst en barriere mod smitten. Samtidig sender vi et signal til de udenlandske markeder om, at vi bekymrer os om fødevaresikkerheden. Da dette budskab tilsyneladende er usælgeligt hos vores naboer, kan vi i det mindste begrænse skaden. Derfor er det fint, at der nu træffes foranstaltninger, som skal begrænse faren for yderligere skader på vildt. Men samtidig må det være tilladt at undre sig over, at ingen havde forudset problemet. Så var vi nok stadig blevet stemplet som nationalister. Men vi var i det mindste sluppet for beskyldningen om, at vi slog Bambis mor ihjel.

Annonce