Annonce
forside

TM Tønder går på juleferie med fuldt udbytte

Lasse Nikolajsen blev topscorer for TM Tønder i lørdagens kamp mod Frederikshavn FI. Her ses han i aktion i holdets seneste hjemmekamp i Tønder. Foto: Flemming Andersen

TM Tønder kan gå på juleferie med en frisk sejr i bagagen. Lørdag eftermiddag blev det til sæsonens 11. sejr, da TM Tønder mødte Frederikshavn FI på udebane.

FREDERIKSHAVN/TØNDER: TM Tønders sidste kamp på denne side af årsskiftet blev på mange måder vundet af den bredde, som holdet har. Et ellers stærkt spillende Frederikshavn FI leverede en stærk første halvleg, hvor nordjyderne i kampens indledning var stærke, mens TM Tønder måtte finde fodfæste efter en skade sendte Emil Bergholt ud af spillet allerede i begyndelsen.

Kampen var knap fire minutter gammel, da Emil Bergholt scorede til 3-2, men i afslutningen bliver han skubbet ud, og landede så skidt, at det kostede stregspilleren flere sting, forklarer træner Torben Sørensen:

- Det bølgede meget frem og tilbage for os i begyndelsen af kampen, da Emil (Bergholt, red), måtte gå ud med det, der bedst kan beskrives som et hul i knæet. Han blev skubbet i afslutningen og landede skidt - man kunne godt se, at der var noget galt. Han endte med at blive syet med fem sting, og skal holde sig i ro de næste to uger.

En ærgerlig skade, men skal man se lyst på det skete, så giver julepausen Emil Bergholt tiden til at blive klar igen, tilføjer Torben Sørensen:

- Det er uheldigt og træls, at han skal døjes med det, men skal det være, så er timingen med julepausen ikke den værste. Men det er træls - det er det.

Skaden betød også, at TM Tønder lige skulle finde balancen, mens hjemmebaneholdet hurtigt bragte sig foran. Men TM Tønder fik kort efter fundet en god løsning, og kunne hale det tabte ind. Det sørgede blandt andre Ulrik Nøddesbo Eggert og Felix Kasch for med hver to mål. Med balance i regnskabet fulgtes de to hold godt ad i en jævnbyrdig 1. halvleg, som endte med en så lige stilling som spillet på banen: 14-14.

Annonce

Frederikshavn FI - TM Tønder

Håndbold 1. division herrer: Frederikshavn FI - TM Tønder: Resultat: 23-28 (14-14)Målscorere TM Tønder: Lasse Nikolajsen (6), Felix Kasch (5), Hans Martin Asmussen (4), Benjamin Holm (4), Lasse Hamann-Boeriths (3), Ulrik Nøddesbo Eggert (3), Emil Bergholt (1), Jacob Lyck (1) og Christian Trans (1).Næste kamp: Ajax København - TM Tønder den 12. januar 2019 klokken 14.00 i Bavnehøj Arena.

Vigtig bredde

I optakten til kampen nævnte Torben Sørensen først og fremmest bredden på TM Tønder som et af de områder, der kunne blive afgørende for kampen. Sådan gik det også umiddelbart efter pausen, hvor Frederikshavn løb ind i seks minutters måltørke, mens TM Tønder ved Benjamin Holm, et straffekast fra Lasse Nikolajsen og en scoring fra Lasse Hamann-Boeriths og en scoring fra Jacob Lyck bragte sig op på 14-18.

- Bredden blev lige så vigtig, som jeg forventede. Vi fik os kæmpet godt tilbage efter Emil Bergholt udgik, og i anden halvleg fik vi for alvor en god udnyttelse af forsvarsspil, kontraer og ikke mindst målchancerne.

Måltørken i anden halvlegs begyndelse fik nordjyderne aldrig rigtigt rettet op på, og TM Tønder kunne rulle sejren sikkert hjem til de afsluttende cifre 23-28 - anført af topscorer Lasse Nikolajsen og Felix Kasch. Og alle planerne gik op, afrunder Torben Sørensen:

- Vi gik ind til kampen med den indstilling, at man skal vinde over to gange 30 minutter heroppe. Man bliver altid stresset undervejs i en kamp her i Frederikshavn, men drengene tog opgaven godt op og fik løst det godt undervejs.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Hemmelighedskræmmeri er uhyrligt

Danfoss beviser endnu engang en familieejet virksomheds styrke i forbindelse med sagen om den voldsomme forurening på Himmark Strand på Als. Her dumpede Danfoss med myndighedernes tilladelse årligt tonsvis af flydende industriaffald i 1950’erne og 1960’erne. Man vidste dengang ikke bedre, og Danfoss kan juridisk ikke gøres ansvarlig for udledningen. Jura og moral er imidlertid vidt forskellige ting. Og det moralske ansvar tager Danfoss på sig. Derfor er koncernen frivilligt gået i spidsen for det arbejde, som efter planen skal gøre området giftfrit senest i 2023. På egen hånd har Danfoss desuden iværksat den forundersøgelse, der skal afdække problemet. Sådan handler et firma, der skeler mere til anstændighed end bundlinje. Storsind i den målestok kan man udvise, når ejerne ikke er udenforstående aktionærer med et fuldt legitimt ønske om det maksimale udbytte af deres investering. Her har vi i stedet at gøre med familien Clausen, der ved denne og talrige andre lejligheder har bevist deres engagement i lokalsamfundet. Samme redelighed kunne man ønske sig fra Sønderborg Kommune. Her er der imidlertid spillet med beklageligt fordækte kort i denne sag. En aktindsigt afslører, at kommunaldirektør Tim Hansen forsøgte at mørkelægge et møde om forureningen mellem kommunen samt repræsentanter for Danfoss og regionen sidste år i oktober. Penge var motivet til hemmelighedskræmmeriet. Et udviklingsselskab var langt fremme med planerne for ferieområdet Nordals Ressort. I den forbindelse ville det være særdeles ubelejliget, hvis pressen begyndte at skrive om en kraftig forurening kun godt en kilometer fra ferieparadiset – mente altså kommunaldirektøren. En række eksperter vurderer samstemmende, at kommunaldirektøren hermed groft har overtrådt reglerne. Hvis det er tilfældet, må det naturligvis have konsekvenser. Men allerede nu kan der faktisk fældes en dom over Tim Hansen: Sådan handler en kommunal topchef, der skeler mere til bundlinjen end anstændigheden.

Annonce