Annonce
Tønder

TM Tønder inviterer landbruget indenfor

TM Tønder er klar til sæsonstarten med et nyt tiltag, der skal berige håndboldklubben med en netværksgruppe for det lokale landbrug. Arkivfoto: Hans Chr. Gabelgaard

TM Tønders erhvervsklub består af en lang række lokale virksomheder, men hidtil har interessen fra landbruget været til at overse. Det vil TM Tønder nu gøre noget ved - en ny netværksgruppe for lokale landmænd skal give samling og inspiration - med håndbolden som samlingspunkt.

TØNDER: TM Tønder vil gerne invitere flere erhvervskontakter indenfor til håndbold, men særligt én erhvervsgruppe har været svær at engagere - landbruget. Derfor forsøger TM Tønder nu med nye midler at få landbruget med indenfor.

Idéen kom på banen med inspiration fra en konkurrent, nemlig Team Sydhavsøerne. Her har man i flere år haft god succes med netop at tilbyde en netværksgruppe kun til landbruget, så TM Tønder tog kontakt og spurgte nærmere ind til konceptet i Maribo, som Team Sydhavsøerne med glæde delte, fortæller TM Tønder-direktør Kim Wittenkamp.

- Vi vil gerne prøve at starte det her op for at se, om der er interesse for sådan en gruppe. Vi har arbejdet med det i flere år, men det var svært at få landbruget ind i erhvervsklubben. Omvendt er det en stor sektor her i området, så nu prøver vi med en gruppe. Inspirationen kommer fra Team Sydhavsøerne, der har noget lignende, og det virker godt hos dem - så vi spurgte nærmere ind til, hvordan de havde løst det, forklarer han.

Annonce

- Denne nye erhvervsgruppe vil udelukkende gå på oplæg, der vedrører landbruget. På sigt er det ikke meningen, at det her alene skal være en landmandsgruppe - jeg forestiller mig også, at interesseorganisationer kunne være interesserede i at medvirke, men nu er vi i hvert fald i gang, og det bliver med lokale landmænd i første omgang.

Kim Wittenkamp, direktør for TM Tønder

Et andet fokus

Ideen er godt på vej til at blive en netværksgruppe for lokale landmænd. Allerede inden sæsonens første kamp er ideen blevet taget godt imod, og et pænt antal lokale landmænd er at finde på lægterne allerede når der fløjtes op til TM Tønders første hjemmekamp mod Ajax København på søndag.

- Vores idé om netværksgruppen for landmænd har fået en god start. Der er 20-25 tilmeldte til første møde, og derudover har flere andre tilkendegivet deres interesse, men de kunne ikke på søndag. Vi har også medlemmer, der allerede har meldt sig ind, selv om de ikke kan møde op på søndag. Alt i alt vil jeg gerne betegne det som en succes, at vi har fået så mange med på så kort tid. Vi håber naturligvis, at det bliver stort, fortæller Kim Wittenkamp om tiltaget.

Tanken bag landbrugsgruppen i TM Tønder er, at kampdagene krydres med indlæg, der specifikt er relevante for landbruget:

- Denne nye erhvervsgruppe vil udelukkende gå på oplæg, der vedrører landbruget. På sigt er det ikke meningen, at det her alene skal være en landmandsgruppe - jeg forestiller mig også, at interesseorganisationer kunne være interesserede i at medvirke, men nu er vi i hvert fald i gang, og det bliver med lokale landmænd i første omgang, afrunder håndbolddirektøren.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

Skandalelæge sagde det var mavesyre: 11 dage senere fødte Kristine sin døde søn

Leder For abonnenter

JV mener: Udskriv en dosis sund fornuft i en fart

Udeblivelser er et regulært problem i sundsvæsenet. Fordi det er spild af de trængte velfærdsressourcer, når både højt specialiseret personale og dyrt udstyr må vente forgæves på en patient, der ikke dukker op på det afsatte tidspunkt. Derfor er det helt og aldeles håbløst, at et ufleksibelt system tidligere på året betød, at en succes på Kolding Sygehus måtte lægges i graven. Succesen var et forsøg, der gav patienter med en henvisning mulighed for selv at booke en tid til skanning fremfor blot at få stukket systemets tid ud. Forsøget fik antallet af udeblivelser til at falde fra i gennemsnit 14 om ugen til fire. Det viste sig nemlig, at fleksibiliteten betalte sig. At det for patienterne gjorde en forskel. Helt banalt i form af muligheden for at kunne booke en tid, som passede ind med øvrige gøremål. Og sikkert også i form af øget ansvarlighed. En tid, man selv har booket, er svær at udeblive fra. Et sådant forsøg skulle selvfølgelig ikke bare fortsætte, men bredes ud. Ikke bare til andre afdelinger på Kolding Sygehus, men på alle sygehuse. Skulle man tro. Men sundhedsloven er firkantet, og den foreskriver, at patienter skal have en konkret tid i hånden tre dage efter henvisningen. Altså levner loven ikke plads til patientens egen booking. Derfor døde forsøget. Trods et resultat, der uomtvisteligt var positivt for både patienter og sundhedsvæsen. Region Syddanmark skubber på for at få lov til at genoptage forsøget. Ros for det. Forsøget er i sin essens et eksempel på et sundhedsvæsen, der er til for borgerne og ikke det omvendte. Det bør derfor være en formsag for Sundheds- og Ældreministeriet at finde en gangbar vej gennem egne regler og bureaukrati, så patienterne igen kan tages med i planlægningen. Sundhedsloven sikrer vigtige patientrettigheder. Det er godt, og historien viser, at det er nødvendigt. Men det er et sygt sundhedsvæsen, der kvæler gode tiltag i et stift bureaukrati. Må sundhedsministeren reagere hurtigt: Der er brug for en dosis sund fornuft i en fart.

Esbjerg

Fødevarekontrol: For gammel frugt koster Brugsen i Bramming bøde på 30.000 kroner

Annonce