Annonce
Tønder

TM Tønder inviterer landbruget indenfor

TM Tønder er klar til sæsonstarten med et nyt tiltag, der skal berige håndboldklubben med en netværksgruppe for det lokale landbrug. Arkivfoto: Hans Chr. Gabelgaard

TM Tønders erhvervsklub består af en lang række lokale virksomheder, men hidtil har interessen fra landbruget været til at overse. Det vil TM Tønder nu gøre noget ved - en ny netværksgruppe for lokale landmænd skal give samling og inspiration - med håndbolden som samlingspunkt.

TØNDER: TM Tønder vil gerne invitere flere erhvervskontakter indenfor til håndbold, men særligt én erhvervsgruppe har været svær at engagere - landbruget. Derfor forsøger TM Tønder nu med nye midler at få landbruget med indenfor.

Idéen kom på banen med inspiration fra en konkurrent, nemlig Team Sydhavsøerne. Her har man i flere år haft god succes med netop at tilbyde en netværksgruppe kun til landbruget, så TM Tønder tog kontakt og spurgte nærmere ind til konceptet i Maribo, som Team Sydhavsøerne med glæde delte, fortæller TM Tønder-direktør Kim Wittenkamp.

- Vi vil gerne prøve at starte det her op for at se, om der er interesse for sådan en gruppe. Vi har arbejdet med det i flere år, men det var svært at få landbruget ind i erhvervsklubben. Omvendt er det en stor sektor her i området, så nu prøver vi med en gruppe. Inspirationen kommer fra Team Sydhavsøerne, der har noget lignende, og det virker godt hos dem - så vi spurgte nærmere ind til, hvordan de havde løst det, forklarer han.

Annonce

- Denne nye erhvervsgruppe vil udelukkende gå på oplæg, der vedrører landbruget. På sigt er det ikke meningen, at det her alene skal være en landmandsgruppe - jeg forestiller mig også, at interesseorganisationer kunne være interesserede i at medvirke, men nu er vi i hvert fald i gang, og det bliver med lokale landmænd i første omgang.

Kim Wittenkamp, direktør for TM Tønder

Et andet fokus

Ideen er godt på vej til at blive en netværksgruppe for lokale landmænd. Allerede inden sæsonens første kamp er ideen blevet taget godt imod, og et pænt antal lokale landmænd er at finde på lægterne allerede når der fløjtes op til TM Tønders første hjemmekamp mod Ajax København på søndag.

- Vores idé om netværksgruppen for landmænd har fået en god start. Der er 20-25 tilmeldte til første møde, og derudover har flere andre tilkendegivet deres interesse, men de kunne ikke på søndag. Vi har også medlemmer, der allerede har meldt sig ind, selv om de ikke kan møde op på søndag. Alt i alt vil jeg gerne betegne det som en succes, at vi har fået så mange med på så kort tid. Vi håber naturligvis, at det bliver stort, fortæller Kim Wittenkamp om tiltaget.

Tanken bag landbrugsgruppen i TM Tønder er, at kampdagene krydres med indlæg, der specifikt er relevante for landbruget:

- Denne nye erhvervsgruppe vil udelukkende gå på oplæg, der vedrører landbruget. På sigt er det ikke meningen, at det her alene skal være en landmandsgruppe - jeg forestiller mig også, at interesseorganisationer kunne være interesserede i at medvirke, men nu er vi i hvert fald i gang, og det bliver med lokale landmænd i første omgang, afrunder håndbolddirektøren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Først nu er Britta Nielsen dømt

Det har vakt berettiget opsigt, at det over en lang årrække lykkedes Britta Nielsen at stjæle over 100 millioner kroner, som ellers skulle være brugt til gavn for de svageste borgere i samfundet. Hvordan kunne en betroet offentligt ansat optræde så kynisk? Og hvordan kunne kontrolmekanismerne i en ellers gennemreguleret offentlig sektor svigte i så uhørt grad? Det er spørgsmål, mange danskere savner gode svar på. Og med god grund. For Britta Nielsen-sagen er sammen med andre statslige skandaler i de senere år med til at skabe tvivl om, hvorvidt vores samfund virkelig er så ukorrupt og velfungerende, som vi ellers godt kan lide at bryste os af. Desværre har Britta Nielsen også kunnet have oplevelsen af at være dømt på forhånd. Her er, hvad daværende socialminister Mai Marcado (K) sagde om Britta Nielsen i efteråret 2018 til Berlingske: - Man er virkelig gennemgående et dårligt menneske, når man vælger at stjæle fra den her gruppe. Så har man jo ingen moral og ingen nedre grænse for anstændighed. Mai Mercado havde fuldstændig ret i sin bedømmelse af Britta Nielsen. Men det var meget upassende, at hun stemplede Britta Nielsen som skyldig, inden retten havde talt. Det var en udtalelse, der formentlig er i strid med god forvaltningsskik, da Mai Mercado på det tidspunkt var minister og dermed havde et særligt ansvar. Såvel borgere, medier som politikere kan undervejs i en så omtalt sag som denne nemt komme til at bruge formuleringer, der reelt slår fast, at den mistænkte er skyldig. Men det er meget vigtigt, at vi holder fast i, at det kun er de uafhængige domstole, som kan frikende eller dømme en anklaget. Det skal også gælde for en gennemført kynisk svindler som Britta Nielsen. Selv om hun siden efteråret 2018 af de fleste har været opfattet som skyldig, var det først tirsdag klokken 16.30, at hun fik sin dom ved Københavns Byret. Mange vil nok mene, at hun havde fortjent en længere straf end de seks år og seks måneders fængsel, det blev til. Men det er ligegyldigt for Britta Nielsens sag, hvad den enkelte borger mener. Retten har talt, og sådan skal det være i et retssamfund.

Annonce