Annonce
Tønder

TM Tønder løb ind i øretæver i Otterup

Alexander Hansen kunne med sine ni scoringer absolut være sin indsats bekendt. Men holdets samlede præstation, der resulterede i syv mål-nederlaget i Otterup var alt andet end acceptabelt. Foto: Flemming Andersen
TM Tønder havde sat næsten op efter point i søndagens aftenskamp på udebane mod HK Otterup. Men træner Torben Sørensens udvalgte var i det fynske aldrig i nærheden af noget.

Tønder-Otterup: Allerede inden sæsonstart havde TM Tønders ledelse og dermed også træner Torben Sørensen en ambition om at skulle blande sig i toppen og slutte i top tre. Den ambition må man dog sige, er faldet noget til jorden efter at TM Tønder søndag aften tabte 27-34 på udebane mod fynske HK Otterup - det hidtil største nederlag i denne sæson.

De første ti minutter af kampen kunne udeholdet følge med fynboerne, men ved en 4-4 stilling lagde HK Otterup afstand til de sønderjyske drenge med en 8-5 stilling.

Efter tyve minutters spil havde TM Tønder dog reduceret til 10-11, men derefter gik det kun en vej - den forkerte for TM Tønder.

Ti minutter før slutfløjtet var hjemmeholdet foran med seks mål, og Tønder dermed langt fra de to point, som Torben Sørensen og det resterende mandskab havde sat næsen op efter.

Annonce

I tal

Håndbold, 1. division herrer: Otterup - TM Tønder 34-27 (16:13). Målscorere: TM Tønder: Alexander Hansen 9, Casper Rhar Madsen 4 (2), Felix Kasch 4, Ulrik Nøddesbo Eggert 2, Jacob Lyck 2, Jimmi Elmgaard 2, Thomas Clausen 1, Jesper Redlefsen 1, Malthe Schnor 1, Lasse Nicolajen 1. Topscorere for Otterup: Mads Gordon Krog 9. Udvisninger: Otterup: 3 x 2 min. TM Tønder 4 x 2 min. Stillinger undervejs: 2:3, 8:5, 11:10, 17:13, 28:21, 33:25. Tilskuere: 380

Mangel på energi

Med de mange mål, der blev lukket ind i eget net, var det tydeligt at forsvarsspilleren Jeppe Jonasson stadig er ude med skade.

Det var også en stærkt misfornøjet træner, der kommenterede kampen efterfølgende. Han var ikke i tvivl om, hvor det var gået galt.

- Otterup lykkes med deres ting, og vi brænder for mange chancer og har ikke nok redninger. Så den var gal i begge ender, konstaterede han.

Og så påpegede TMT træneren samtidig, at holdet manglede energi.

- Vi udstråler ikke den samme energi, som de (HK Otterup, red.) gør. Når man ikke har den energi, så løber man ikke den ekstra meter, eller tager det ekstra skud. Og så er det svært at vinde en kamp.

Debutant

Der var ingen tvivl om, at det var det negative, der overskyggede hos træneren. Alligevel kunne han finde noget positivt at tage med hjem til Sønderjylland. Han fremhævede både Alexander Hansen og debutanten Malthe Schnor, som begge trods resultatet spillede en god kamp. Alexander Hansen blev da også sit holds topscorer med ni fuldtræffere.

Selvom det lige nu kan virker som en lang vej til top tre, så tror træneren stadig på, at det kan lade sig gøre.

- Lige nu virker det langt ude i horisonten, men der er mange kampe endnu. Det er godt, at have noget at kæmpe for, sluttede Torben Sørensen af.

Næste gang TM Tønder skal i kamp er tirsdag den 29. oktober hjemme mod FIF.

Jimmi Elmgaard scorede to gange i kampen med Otterup. Foto: Flemming Andersen
TMT-målmand Christian Trans og holdkammeraterne var aldrig i nærheden af noget i Otterup. 34 mål i eget net er mere end TM Tønder kan hamle op med netop nu. Foto: Flemming Andersen
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Mand straffet for at kaste med sin hund

Leder For abonnenter

Drop skattemur for virksomheder

Skatteminister Morten Bødskov (S) pønser på at indføre en skat på, at virksomhedsejere overdrager aktierne i deres selskaber til en erhvervsdrivende fond - ofte i stedet for et traditionelt generationsskifte. Og det kan med det samme slås fast, at det er en ualmindelig dårlig idé. I Danmark har vi en mangeårig tradition for netop at drive selskaber i disse fondskonstruktioner, hvor aktierne fra ejerens holdingselskab skattefrit overdrages til en nystiftet erhvervsdrivende fond, og selskaber som Danfoss, A.P. Møller-Mærsk, Novo Nordisk, Lundbeck, Carlsberg og Grundfos drives netop efter denne model. Det er aldeles uvist, hvad der foregår i skatteministeriet, for forslaget er en del af udspil, der netop skulle lokke flere virksomhedsejere til at overdrage deres livsværk til erhvervsdrivende fonde, og det skorter heller ikke på eksperter, der slår fast, at vedtages Bødskovs forslag, bliver der ikke oprettet flere af den slags ejerkonstruktioner. Til Børsen siger indehaveren af Linak Bent Jensen, at han i en tid har overvejet at overdrage sine aktier til netop en erhvervsdrivende fond, men vedtages dette forslag, sker det helt sikkert ikke. De erhvervsdrivende fonde har vist sig anvendelige i Danmark, hvor mange selskaber konkurrerer globalt. Drives virksomheden gennem en erhvervsdrivende fond, sikrer man sig eksempelvis mod at blive købt af kapitalfonde og andre kortsigtede interesser. Man kan også sikre, at hovedsæder og dermed arbejdspladser bliver i Danmark, og det har mange virksomhedsejere interesser i. Så store, at de donerer hele eller dele af deres familieformuer uden at få en krone for det. Således har eksempelvis stifteren af Blue Water Shipping i Esbjerg, Kurt Skov, for ikke så lang tid siden givet 75 procent af aktierne i sit livsværk til en erhvervsdrivende fond, hvilket sikrer, at virksomhedens hovedsæde skal ligge i Esbjerg samt at virksomheden ikke kan blive opkøbt. Vi må håbe, at et erhvervsvenligt flertal i Folketinget får retvist skatteministeren.

Annonce