Annonce
forside

TM Tønder måtte indkassere sit andet nederlag

TM Tønder var langt fra flyvende i lørdagens udekamp mod HØJ Elite. Holdet måtte indkassere sit andet nederlag i sæsonen.Arkivfoto: Flemming Andersen

Det gik ikke helt efter planen i lørdagens udekamp for TM Tønders håndboldherrer. De tabte for anden gang i sæsonen. Denne gang 36-34 mod HØJ Elite. Tønder-holdet er nu på andenpladsen, to point efter topholdet fra Fredericia.

Tønder: Måske er vi allerede blevet for godt vant. Vi har vænnet os til, at byens håndboldherrer hiver sejr efter sejr hjem i 1. division. Men for et par uger siden gik det galt i holdets tiende turneringskamp, hvor Team Sydhavsøerne halede en sejr hjem i Tønder.

Og bedre blev det ikke i lørdagens udekamp mod HØJ Elite, der inden kampen indtog en blød ottendeplads i 1.division. Her indkasserede TM Tønder et nederlag på 36-34.

TM Tønder tabte således for anden kamp i træk, og må nu tage til takke med en andenplads i 1. division, to point efter førerholdet fra Fredericia, der dog har spillet én kamp mere end TM Tønder.

Annonce

Det er ikke nogen katastrofe, men vi skal da hjem og arbejde benhårdt.

Torben Sørensen, træner TM Tønder Håndbold

HØJ Elite mod TM Tønder

Håndbold 1. division herrer: HØJ Elite mod TM Tønder.Resultat: 36-34 (16-15)

Topscorere TM Tønder: Emil Bergholdt (7), Lasse Nikolajsen (7).

Næste kamp: TM Tønder spiller søndag den 9. december kl. 15 mod HC Odense i Tønder hal 2.

To skridt bagefter

Det var en tydelig skuffet træner Torben Sørensen, der efter kampen kunne evaluere.

- Vi gør det svært for os selv. 34 mål burde være nok til at vinde en kamp, men vi er inde i en periode, hvor vi ikke rammer forsvarsspillet, og vores målmænd får ikke fat, konstaterer Torben Sørensen.

I hele første halvleg så det ellers godt ud for TM Tønder, der førte stort set gennem hele halvlegen. Alligevel lykkedes det for HØJ Elite at komme godt igen, og de kunne gå til pause med en føring på 16-15.

- De går over i noget syv mod seks spil, og det knækker os på en eller anden måde. Og så de spiller en god kamp, så stor cadeau til dem, lyder det videre fra Torben Sørensen.

Gennem hele anden halvleg halser TM Tønder bagud, og får aldrig rigtig fat i kampen igen.

Torben Sørensen er dog fortsat fortrøstningsfuld på holdets vegne.

- Det er ikke nogen katastrofe, men vi skal da hjem og arbejde benhårdt. Og så skal vi kigge lidt indad, konstaterer Torben Sørensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Hvad skal vi med 1. maj?

Statsminister Mette Frederiksen (S) leverer indirekte det måske bedste bevis for, at den traditionelle fejring af arbejdernes internationale kampdag den 1. maj enten bør afskaffes eller finde en anden form: Socialdemokratiets formand stiller ikke op i Fælledparken på denne dag. Epicentret for den danske arbejdskamp, der hvor Louis Pio under Slaget på Fælleden den 5. maj 1872 blev arresteret i sit forsøg på at opnå bedre forhold for landets arbejdere, lige præcis dér ønsker formanden for Socialdemokratiet ikke at stille op. Vi ved godt, at det er hendes og regeringspartiets nærmest maniske trang til at kontrollere og polere virkeligheden, der har været udslagsgivende. For hun vil utvivlsomt, som i øvrigt forgængerne Helle Thorning-Schmidt og Poul Nyrup Rasmussen fra samme parti har oplevet det, blive udsat for larmende protester af enhver art og måske endda overdøvet for rullende kameraer, og det passer dårligt ind i den socialdemokratiske selviscenesættelse. Men det er også et stærkt tegn på, at den vigtigste kamplads for landets arbejdere altså ikke betyder alverden for statsministeren og i hvert fald ikke nok til at blive skrevet i hendes kalender på netop denne dag. I det hele taget er det på tide at kigge med friske øjne på 1. maj, der for manges vedkommende er indskrevet i overenskomsten som en hel eller en halv fridag. For ser man på tilstrømningen til denne dag landet over, er den både aftagende og aldrende. Med god grund. De store afgørende sejre for arbejdstagerne blev vundet for mange år siden; arbejdstidens nedsættelse, lønnet ferie, fem dags arbejdsuge og meget andet har været virkelighed i mange år. De historiske kampe er fortid, fordi arbejdsmarkedet har ændret sig, og den manglende tilslutning skal blandt andet findes i, at man i fagbevægelsen febrilsk klamrer sig til en stråmandsmodsætning, der ikke længere findes mellem arbejdsgivere og arbejdstagere. Det kan folk godt gennemskue. 1. maj i sin nuværende form har overlevet sig selv, der er behov for nytænkning.

Kolding

Landmænd ramt af regn og oversvømmelse: Afgrøder sopper i vand

Kolding

Sandsække stilles nu klar til de næste dages regnvejr: Skal forhindre nye oversvømmelser

Annonce