Annonce
Sport

TM Tønder møder ligahold i pokalturneringen

Michael Wollesen ser frem til onsdagens pokalbrag imod KIF Kolding. Foto: Flemming Andersen
Onsdag aften tager TM Tønder imod KIF Kolding, når de to hold mødes i pokaltuneringen. Kampen er sæsonens sidste for TM Tønder, og derfor skal holdet spille sig helt ud, hvis det står til holdets træner.

Tønder: Onsdag brager TM Tønder sammen med KIF Kolding fra landets bedste håndboldrække på hjemmebanen i Tønder. For TM Tønder bliver det en speciel kamp, fordi holdet har ligget stille, siden 1. division gik på hæld for over en måned siden.

- Vi haft en måned, hvor vi i starten skruede ned for træningsmængden, før vi for nyligt skruede op for den igen op til den her kamp, siger Michael Wollesen, der er træner for TM Tønder.

Omvendt forholder det sig for KIF Kolding, der har deltaget i slutspillet i landets bedste række indtil i søndags.

Annonce

- Jeg tænker, at det er en stor fordel for KIF Kolding, at de inde i en rytme. De er vant til at træne og spille kamp for tiden. Den rytme er guld værd. Vi kan håbe på, at de er lidt slidte oven på et stramt program i slutspillet, siger Michael Wollesen, der er træner for TM Tønder.

Sidste kamp

I slutningen af april fik Michael Wollesen og TM Tønder papir på hinanden for den kommende sæson. Mange af spillerne i truppen fortsætter dog ikke i klubben, og derfor er det sidste kamp for en stor del af holdet. Holdets træner er ikke nervøs for, at det hold, som han sender på banen onsdag, allerede er gået på sommerferie.

- Jeg tror gerne, at de spillere, som er færdige i klubben, vil gøre alt for at slutte ordentligt af. Der har jeg fuld tiltro til dem, der skal spille, siger klubbens træner.

Han forsikrer, at TM Tønder kommer til at gøre alt for at gå videre, selvom det bliver svært.

- Vi kommer til at tage kampen meget seriøst. Vi vil gerne videre og have en sjov kamp imod et ligahold efter ferien. Derfor kommer vi til at spille os fuldt ud imod Kolding, siger han.

Annonce

Meget på spil

Det er efterhånden to år siden, at TM Tønder og KIF Kolding mødte hinanden i en drabelig duel om at få en plads i landets bedste række. Her vandt TM Tønder det første opgør, men tabte det andet. Derfor endte KIF Kolding med at tage pladsen.

- Jeg så lige på datoen den anden dag og kunne se, at pokalkampen næsten er på toårsdagen for oprykningskampen. Det kunne have været sjovt at se, hvad der var sket, og hvor klubberne havde været i dag, hvis det var gået anderledes for to år siden. Jeg ved ikke, om der er en rivalisering i mellem de to klubber, men der er i hvert fald knald på i de her kampe, og der ligger noget historik, ligesom der heller ikke er langt imellem de to klubber rent geografisk, siger Michael Wollesen.


Jeg tror gerne, at de spillere, som er færdige i klubben, vil gøre alt for at slutte ordenligt af. Der har jeg fuld tiltro til dem, der skal spille.

Michael Wollesen


I løbet af sæsonen har KIF Kolding spillet meget syv mod seks, og det er noget, som TM Tønder har haft fokus på at dæmme op for før kampen.

- Vi har kigget på deres formation, og ellers har vi arbejdet meget med timingen og rytmen både forsvars- og angrebsmæssigt, siger han.

Kampen spilles klokken 18.30, men tilskuere er fortsat ikke tilladt grundet coronapandemien. Derimod streamer TM Tønder kampen.

Annonce
Danmark

Onsdagens coronatal: 353 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Ukrainer idømt fire års fængsel, udvisning og bøde på 71 mio kr. i stor sag om ulovlig cigaretfabrik: - Først i dette øjeblik er det gået op for mig, hvor alvorligt det er

Danmark

CureVacs vaccine opfylder ikke kriterier i afgørende studier: Den er kun 47 procent effektiv

Annonce