Annonce
Tønder

TM Tønder ser frem til sæsonpremiere

TM Tønder kæmpede for sagen mod Århus Håndbold, men løb til sidst ind i noget af en lussing fra det stærke Århus-mandskab i Santander Cup. Lørdag gælder det til gengæld premieren på 1. division, når TM Tønder skal en tur til Sjælland for at gæste TMS Ringsted. Det sker lørdag klokken 13.00. Foto: Flemming Andersen
En række centrale profiler har forladt TM Tønder og nye er blevet spillet ind i truppen. Lørdag står den første prøve i 1. division 2019/2020 - en sæson, hvor TM Tønder skal forsøge at tage det afgørende skridt tilbage til ligahåndbolden.

TØNDER/RINGSTED: Så er det ved at være alvor for TM Tønder. Lørdag er det tid til at blænde op for en helt ny sæson i 1. division, efter oprykningen glippede på yderste mandat sidste sæson.

Nu er chancen der for at starte på en frisk, og det er for så vidt hvad TM Tønder har gjort. Store dele af holdet er nyt - og derfor er lørdagens kamp den første egentlige test af TM Tønders styrke i 1. division. Sæsonen åbnede for TM Tønder med et ordentligt nederlag til ligaholdet Århus Håndbold i pokalturneringen, Santander Cup, forleden, men det nederlag er vasket af, og TM Tønder er klar til at satse på divisionen, forklarer cheftræner Torben Sørensen:

- Santander Cup blev en kort fornøjelse her efter sommerferien, men vi vidste jo godt, at vi var oppe mod et stærkt hold i form af Århus Håndbold. Det er et klart top 8-hold i Danmark, så ja - vi tabte, men det var også en kamp, vi lærte meget af. Det er en god mulighed at prøve sig af mod en så god modstander, for når der er noget, der ikke fungerer ordentligt, så bliver det ekstremt tydeligt. Så det er bestemt ikke fordi vi ikke gik ind for at vinde kampen - men vi lærte i hvert fald meget.

Annonce

- De er en flok krigere. Det er et helt anderledes hold end det, jeg havde sidste år, så vi kommer også til at lave en del ændringer. Vi kan ikke bare gå ud med det spilkoncept, vi havde - de typer af spillere vi har, er nogle andre end de, der var her i sidste sæson.

Cheftræner Torben Sørensen, TM Tønder

Krigere

TMS Ringsted, som er modstanderne lørdag, havde den tvivlsomme ære af at rykke ud af ligaen og ind i 1. division efter sidste sæson, men det gør på ingen måde, at det midtsjællandske hold er et, man skal tage let på:

- TMS er nedrykkere, og har blandt andet styrket sig på målmandsposten, så der venter os bestemt en stor mundfuld lørdag. Vi er lidt udfordrede af skader for tiden, så vi skal ud at bygge videre på det nye hold, som vi står med.

I det hele taget er det nye TM Tønder til 2019/2020-sæsonen en ganske anderledes trup end sidste års udgave. Flere centrale profiler er væk, og nye skal spilles ind:

- De er en flok krigere. Det er et helt anderledes hold end det, jeg havde sidste år, så vi kommer også til at lave en del ændringer. Vi kan ikke bare gå ud med det spilkoncept, vi havde - de typer af spillere vi har, er nogle andre end de, der var her i sidste sæson.

Derfor har overskriften til de første træninger og ikke mindst træningskampe været at få styr på konceptet.

- Vi har brugt lang tid på det nye spilkoncept, og det er i en rigtig god udvikling. Spillerne tager godt med ansvar og er gode til at lave de indbyrdes aftaler, der er så vigtige på det her niveau, forklarer Torben Sørensen og tilføjer:

- Resultatmæssigt har vi haft en dårlig start. Så kan man lave en masse om, men det er vigtigt at holde fast og tro på konceptet.

TM Tønder møder TMS Ringsted i Ringsted lørdag klokken 13.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Digte fra voldsmanden: Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl?

JEG SAGDE SMUT/MEN HAN FORFULGTE MIG I HALVANDET MINUT/OG ENDTE MED AT BLIVE SKUDT/DET HAR JEG IKKE FORTRUDT/SELV OM DET ER FORBUDT/AT PRUTTE MED KRUDT. Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl fra Yahya Hassan, der fra sin tidsubestemte psykiatriske anbringelse sender "Yahya Hassan 2" på gaden? Anmelderne på dagbladsredaktionerne i København er ikke i tvivl. Stjernerne vælter ned over lyrikeren. "En overrumplende karakterfuld og kanongod bog", mener eksempelvis anmelderen i Weekendavisen, der brugte hele sin forside på et interview med digteren, som chefredaktør Martin Krasnik i sagens anledning personligt udførte. Andre uden for den kulturelle indercirkel er uenige i, at den dømte voldsforbryder er en befriende stemme fra den kulturelt så berigende ghetto. Den tidligere krimireporter på Ekstra-Bladet, Dan Bjerregaard, siger til journalisten.dk, at Hassan har "chikaneret folk, han har truet folk, og han har skudt en mand i foden. Han har et voldsomt forbrug af narkotika, han flasher våben, og jeg mener, at man skal overveje det meget nøje, hvis man gerne vil bidrage til det liv." Og det mener Bjerregaard, medierne gør ved at lade Hassan fylde så meget, og at danskerne gør, hvis de køber hans "banale børnerim". At medier beskæftiger sig med værk nummer to fra en skribent, hvis første bog for seks år siden solgte over 100.000, er kun naturligt. Så lader man sig nok let rive med, men det er altså ikke i sig selv en adgangsbillet til omtale og hyldest, at man er af anden etnisk afstamning, opvokset i en ghetto, notorisk voldsforbryder og indsat på retspsykiatrisk afdeling. Produktet må være det afgørende. Der er kun én konklusion: Danskerne må vurdere, om det er stor kunst eller ubehjælpsomt ævl, så vi slutter med endnu et citat fra den nye "karakterfulde og kanongode bog": "JEG HAR HAFT SKUDSIKKER VEST PÅ UNDER JAKKEN/SIDEN ÅR 2013/TRO MIG JEG ER TRÆT AF DEN/DENS LUGT ER BLEVET LED SOM OKSESVED/OG JEG ER BLEVET EN JAGET GED". Versalerne er forfatterens valg.

Billund

Ansættelsesstop i resten af 2019: Alle områder rammes i Billund Kommune

Annonce