Annonce
Tønder

TM Tønder ser frem til sæsonpremiere

TM Tønder kæmpede for sagen mod Århus Håndbold, men løb til sidst ind i noget af en lussing fra det stærke Århus-mandskab i Santander Cup. Lørdag gælder det til gengæld premieren på 1. division, når TM Tønder skal en tur til Sjælland for at gæste TMS Ringsted. Det sker lørdag klokken 13.00. Foto: Flemming Andersen
En række centrale profiler har forladt TM Tønder og nye er blevet spillet ind i truppen. Lørdag står den første prøve i 1. division 2019/2020 - en sæson, hvor TM Tønder skal forsøge at tage det afgørende skridt tilbage til ligahåndbolden.

TØNDER/RINGSTED: Så er det ved at være alvor for TM Tønder. Lørdag er det tid til at blænde op for en helt ny sæson i 1. division, efter oprykningen glippede på yderste mandat sidste sæson.

Nu er chancen der for at starte på en frisk, og det er for så vidt hvad TM Tønder har gjort. Store dele af holdet er nyt - og derfor er lørdagens kamp den første egentlige test af TM Tønders styrke i 1. division. Sæsonen åbnede for TM Tønder med et ordentligt nederlag til ligaholdet Århus Håndbold i pokalturneringen, Santander Cup, forleden, men det nederlag er vasket af, og TM Tønder er klar til at satse på divisionen, forklarer cheftræner Torben Sørensen:

- Santander Cup blev en kort fornøjelse her efter sommerferien, men vi vidste jo godt, at vi var oppe mod et stærkt hold i form af Århus Håndbold. Det er et klart top 8-hold i Danmark, så ja - vi tabte, men det var også en kamp, vi lærte meget af. Det er en god mulighed at prøve sig af mod en så god modstander, for når der er noget, der ikke fungerer ordentligt, så bliver det ekstremt tydeligt. Så det er bestemt ikke fordi vi ikke gik ind for at vinde kampen - men vi lærte i hvert fald meget.

Annonce

- De er en flok krigere. Det er et helt anderledes hold end det, jeg havde sidste år, så vi kommer også til at lave en del ændringer. Vi kan ikke bare gå ud med det spilkoncept, vi havde - de typer af spillere vi har, er nogle andre end de, der var her i sidste sæson.

Cheftræner Torben Sørensen, TM Tønder

Krigere

TMS Ringsted, som er modstanderne lørdag, havde den tvivlsomme ære af at rykke ud af ligaen og ind i 1. division efter sidste sæson, men det gør på ingen måde, at det midtsjællandske hold er et, man skal tage let på:

- TMS er nedrykkere, og har blandt andet styrket sig på målmandsposten, så der venter os bestemt en stor mundfuld lørdag. Vi er lidt udfordrede af skader for tiden, så vi skal ud at bygge videre på det nye hold, som vi står med.

I det hele taget er det nye TM Tønder til 2019/2020-sæsonen en ganske anderledes trup end sidste års udgave. Flere centrale profiler er væk, og nye skal spilles ind:

- De er en flok krigere. Det er et helt anderledes hold end det, jeg havde sidste år, så vi kommer også til at lave en del ændringer. Vi kan ikke bare gå ud med det spilkoncept, vi havde - de typer af spillere vi har, er nogle andre end de, der var her i sidste sæson.

Derfor har overskriften til de første træninger og ikke mindst træningskampe været at få styr på konceptet.

- Vi har brugt lang tid på det nye spilkoncept, og det er i en rigtig god udvikling. Spillerne tager godt med ansvar og er gode til at lave de indbyrdes aftaler, der er så vigtige på det her niveau, forklarer Torben Sørensen og tilføjer:

- Resultatmæssigt har vi haft en dårlig start. Så kan man lave en masse om, men det er vigtigt at holde fast og tro på konceptet.

TM Tønder møder TMS Ringsted i Ringsted lørdag klokken 13.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce