Annonce
Sport

TM Tønder skal forsøge at vende dårlig stime mod topholdet

Jan Paulsen og TM Tønder har en stor opgave foran sig torsdag, når 1. divisions aktuelle tophold, TMS Ringsted, gæster Tønderhal 2. Jan Paulsen sætter her ord på den krise, som han og holdet i øjeblikket knokler for at komme ud af. Foto: Jacob Schultz
Otte point i 13 kampe taler sit tydelige sprog i håndboldens 1. division. TM Tønder har tvingende brug for point, hvis holdet skal gøre sig forhåbninger om at komme fri af nedrykningsstregen. Men mellem TM Tønder og Jan Paulsens første point som træner står torsdag divisionens tophold.

TØNDER: De røde farver i tabellen og nedrykningsstregen truer for alvor TM Tønder. Efter trænerskifte og tre nederlag i rap skal Jan Paulsen og TM Tønder torsdag aften forsøge at tage livsvigtige point fra 1. divisions aktuelle førerhold, TMS Ringsted.

TM Tønder skal først og fremmest ud at finde den hårdhed og kynisme, som hidtil har manglet, når det gælder. Den håber Jan Paulsen, at holdet er ved at nærme sig:

- Der er for meget usikkerhed og for lidt hårdhed og kynisme i vores spil nu. Det skal vi have fundet i træningen - blandt andet med mere fysik. Forsvarsspil er hårdt, fysisk arbejde, og jo flere kræfter man lægger i styrketræningen, des mere har holdet at skyde med. Det skal være hårdt spil i forsvaret - det er filosofien, forklarer han.

Jan Paulsen forklarer samtidigt, at han er overrasket over, at holdet var i en så dårlig forfatning:

- Det har overrasket mig, at holdet er sådan. Jeg håbede, det var bedre, men det er nu engang sådan det er. Når du træder til som træner midt i en sæson, så er det klart, at noget ikke fungerer. Det er der, jeg må tage alle elementer af holdet op til overvejelse for at se, hvor vi skal sætte ind.

Paulsen vil ikke sammenligne noget med det hold, som under Torben Sørensens kommando var tæt på at vende tilbage til ligaen i sidste sæson:

- Man skal huske at skille tingene ad. Jeg var ikke en del af holdet sidste sæson, så jeg bekymrer mig i det hele taget ikke så meget om det, der var. Vi må tage fat på holdet, som det er nu, og føre dem et sted hen, hvor vi udvikler os og ser resultater. For det kræver den situation, vi er i - altså, at vi udvikler os som hold.

Annonce

Det har overrasket mig, at holdet er sådan. Jeg håbede, det var bedre, men det er nu engang sådan det er. Når du træder til som træner midt i en sæson, så er det klart, at noget ikke fungerer. Det er der, jeg må tage alle elementer af holdet op til overvejelse for at se, hvor vi skal sætte ind.

Jan Paulsen, cheftræner i TM Tønder

Svær kamp venter

Samtidig venter 1. divisions førende hold i torsdagens kamp.

En mission, som helst skal kaste point af sig, men også en mission, som Jan Paulsen erkender bliver en svær opgave:

- TMS Ringsted er et fint hold med gode spillere. Men først og fremmest er de godt sammenspillede og rigtig mange ting sidder på rygraden hos dem. Det er så indstuderet, alt det de laver, og derfor er de svære at ryste.

Han peger atter på forsvarsspillet som den afgørende faktor:

- Mange ting skal lykkes, hvis vi skal ryste TMS Ringsted, men det helt afgørende for os er, at vi går ud og er stærkere på forsvarsspillet. Sidste gang lavede vi 29 mål mod Odder, men det er klart, at vi er kæmpe underdogs i den her kamp. Vi skal fokusere på vores eget og på at forbedre spillet - så må vi se, hvordan det går, siger han til JydskeVestkysten og tilføjer:

- Det bliver svært. Ringsted er nummer et, og vores forfatning er ikke super god, så det er klart vi har en svær kamp foran os.

TM Tønder tager imod TMS Ringsted i Tønderhal 2 torsdag klokken 19.30.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Dronningens jernnæve

Der er nærmest altid uro i det engelske kongehus, og den seneste tid har uroen haft den iltre prins Harry som omdrejningspunkt. Prins Harry er bror til prins William, der en dag bliver konge, og yngste søn af prins Charles og prinsesse Diana, og sammen med sin kone, den borgerligt og amerikansk fødte hertuginde Meghan, ønsker han at trække sig som såkaldt seniormedlem af kongefamilien. Det er blandt andet ønsket om mere privatliv, der har bragt det unge ægtepar på disse tanker. Den engelske dronning Elisabeth har reageret ved at efterkomme parrets ønske, men samtidig også frataget dem retten til at kalde sig "kongelige højheder", frataget dem retten til at modtage apanage ligesom de to skal tilbagebetale cirka 20 millioner kroner for den nylige renovering af deres residens Frogmore Cottage. Der er langt fra det engelske til det danske kongehus, men dronning Elisabeths beslutning virker klog. Selv om man som kongelig er født ind i en særlig skæbne, er der historisk flere eksempler på, at medlemmer af forskellige kongehuse har frasagt sig disse nedarvede privilegier. I England synes dronningens holdning klar: Hvis du ikke vil arbejde som kongelig, får du heller ikke løn som kongelig. Dette spørgsmål kommer vi uden tvivl også til at diskutere inden længe her i Danmark, idet der i kongehuset lige nu er usædvanligt mange børn. En del af disse vil formentlig heller ikke som voksne kunne fylde en tilværelse ud inden for kongehuset, og derfor vil den til den tid siddende regent i samråd med regering og Folketing skulle træffe beslutninger i samme boldgade som dronning Elisabeths. Et kongehus med nedarvede privilegier er egentlig som konstruktion en anakronisme, men da eksempelvis det danske kongehus nyder massiv folkelig opbakning, er det i praksis en ganske demokratisk indretning. Imidlertid hviler en del af populariteten utvivlsomt på en bred accept af forholdet mellem aflønning og indsats, og her er det klart, at medlemmer af kongehuset for at få apanage skal arbejde for pengene.

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];