Annonce
Sport

TM Tønder skal i duel om nedrykningsstregen

TM Tønder skal helst have to point med fra søndagens opgør, hvis klubben skal gøre sig forhåbninger om at hænge på i kampen om 1. divisions midterfelt. Foto: Jacob Schultz
Søndag eftermiddag skal TM Tønder, med Jan Paulsen i spidsen, igen jagte den første sejr under Paulsens styring. Det sker i en direkte duel om at trække væk fra nedrykningsstregen.

TØNDER: TM Tønder skal søndag i direkte kamp om at rykke fri af stregen i herrernes 1. division i håndbold. Otte point i 12 kampe er TM Tønder noteret for - hvilket er præcist det samme som søndagens modstander, Odder Håndbold, også har samlet sammen.

Derfor er der også tale om en ganske vital kamp for point - en kamp som efter to nederlag i træk bliver helt vital, hvis TM Tønder skal gøre sig fortsatte forhåbninger om at hænge på divisionens midterfelt. Direktør Kim Wittenkamp tøver da heller ikke med at kalde søndagens kamp for en særdeles vigtig én af slagsen.

- Det kan vist ikke siges mere præcist, end at det er en utroligt vigtig kamp. Det siger sig selv, at det er vigtigt, når du møder en direkte konkurrent lige omkring stregen. Samtidigt jagter vi også succes, fordi vi jo er i gang med hele processen omkring en ny træner, som lige skal på plads. Det kan være sådan, at det tager lidt tid, forklarer han.

Annonce

Realistisk pointjagt

Derfor er alt sat ind i jagten på de to point, når det søndag klokken 16.00 går løs i Tønderhal 2. Odder er et hold, som Wittenkamp mener, at det er realistisk, at tage to point imod.

- Der skal ro omkring holdet og et godt flow på banen til. Men vi mener, at to point er realistiske at få - og dermed ikke sagt, at Odder ikke er et godt hold. Det er de. Men det er en kamp, vi tror, vi har chancen for at vinde, forklarer han.

Kim Wittenkamp forudser også, at det ikke bliver nogen pæn kamp.

- Jeg tror roligt vi kan forudse, at det bliver en noget nervebetonet kamp. Det bliver næppe sprudlende håndbold, men set herfra er jeg også lidt ligeglad - bare det giver to point, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Fortsæt nu endelig bare det gode arbejde

Det har siden september kostet et velfortjent klip i kørekortet, hvis politiet opdager, at du roder med din mobiltelefon, mens du kører bil. 6814 bilister har følt konsekvensen af den strammede lovgivning. Det er mange, men det er ikke en eneste for mange. Tvært imod. Det var på høje tid, at konsekvensen for åbenlyst uopmærksom adfærd i trafikken blev takseret hårdere. Politiet anslår, at op mod 30-35 procent af uheld og ulykker i trafikken skyldes uopmærksomhed. Mennesker kommer alvorligt til skade. Nogen kære dør. Fordi andre mener, at det er nødvendigt at læse en sms, kigge på Facebook, skrive en besked i Messenger, lede efter musik på Spotify. Mens bilen tordner afsted gennem landskabet. Det tager ikke meget mere end fire sekunder at læse en sms og besvare med et thumbs up, en smiley eller et hjerte. Mange af os har gjort det. Men fire sekunder er knap 60 meter hen ad vejen ved skolen. Det er knap 90 meter på landevejen. Og næsten 125 meter på motorvejen, hvor fartbegrænsningen er 110 kilometer i timen. I blinde. Det er livsfarligt, og selvfølgelig skal den slags ligegyldighed med andres liv og helbred koste noget mærkbart. Leder af færdselspolitiet ved Syd- og Sønderjyllands Politi, Knud Reinholdt, havde forventet, at flere ville lade mobilen ligge, da klippereglen trådte i kraft i september. Det forventede han med afsæt i erfaringer, fra dengang hastighedsforseelser begyndte at koste klip. Sådan er det desværre ikke gået. Der er ikke noget i antallet af klip, der tyder på bedring. Der er ikke noget i færdselspolitiets oplevelser, der tyder på det. I virkeligheden er det nok ikke så overraskende. Vi - og det vi gælder altså næsten os alle - har fået et helt utroligt tæt forhold til vores mobiltelefoner, og vi sætter den over venner, familie, koner og børn i masser af sociale sammenhænge. Der er det dog ikke strafbart, blot tankevækkende. I trafikken derimod skal vi ikke acceptere det. Det tog tid med alkohol og det at føre bil, men det blev dog med tiden totalt uacceptabelt. Vi må samme vej med mobilen, og vejen går over en række klippede kørekort. Klø på, kære politi. Vi trænger tydeligvis til kollektiv opdragelse, og den må være lidt hårdhændet. Hver og en af dem I klipper har fortjent det.

Annonce