Annonce
Tønder

TM Tønder skal jagte point på svær udebane

TM Tønder var sidste weekend en konstant trussel mod Skive fH, men det endte med et nederlag til sidst. Nu skal revanchen jagtes i Maribo. Foto: Flemming Andersen
I sidste sæson slog TM Tønder Team Sydhavsøerne i to tætte kvalifikationskampe i jagten på ligaoprykning. Lørdag er det tid til denne sæsons første duel mod holdet fra Lolland.

TØNDER/MARIBO: TM Tønder besejrede dem over to kampe i jagten på oprykningen sidste sæson. Nu venter denne sæsons første møde med Team Sydhavsøerne, når det lørdag går løs i Maribo.

Samtidigt skal Torben Sørensen og holdet bygge videre på kampformen. Efter senest at have drillet rækkens toer, Skive fH, gennem store dele af de 60 minutter, er der nemlig forhåbninger om point mod lollikkerne, som aktuelt er rækkens nummer fem. Men Team Sydhavsøerne er også et hold, der i lighed med TM Tønder, er ændret væsentligt fra sidste sæson og til nu, forklarer Torben Sørensen.

- Det er svært at sammenligne Team Sydhavsøerne fra sidste år med det hold, de har nu. Der er skiftet en del nøglepersoner ud hos dem, ligesom der er hos os. Men der er altid en speciel fight mellem os og dem, så jeg forventer bestemt, at vi ser en kamp med to hold, som står godt og jævnbyrdigt overfor hinanden. Særligt det forsvarsmæssige bliver det afgørende, vurderer han.

Annonce

En svær udebane

Kampen i Maribo er også en tur til en traditionelt svær udebane, men nøglen til sejren lørdag bliver ifølge Torben Sørensen en tålmodig og vedholdende indsats.

- Vi tager til Maribo for at vinde, det ligger fast. Men ja, det er en svær udebane at spille på, så vi skal som hold være dygtige, heldige og tålmodige.

Samtidigt er det en lang tur - der tages ingen chancer med potentiel søsyge, så holdet tager den lange vej rundt, forklarer han.

- Vi har det sådan, at der ikke er nogen grund til at tage chancer i forhold til søsyge - så selvom det er en længere tur at køre hele vejen rundt, så er det hvad vi gør. Det er ikke lært af skade, men jeg kan ikke se, hvorfor man skulle tage chancen, siger Torben Sørensen med et smil.

Kampen spilles lørdag klokken 15.00 i Maribo Hallerne.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Fødevarekontrol: For gammel frugt koster Brugsen i Bramming bøde på 30.000 kroner

Leder For abonnenter

JV mener: Udskriv en dosis sund fornuft i en fart

Udeblivelser er et regulært problem i sundsvæsenet. Fordi det er spild af de trængte velfærdsressourcer, når både højt specialiseret personale og dyrt udstyr må vente forgæves på en patient, der ikke dukker op på det afsatte tidspunkt. Derfor er det helt og aldeles håbløst, at et ufleksibelt system tidligere på året betød, at en succes på Kolding Sygehus måtte lægges i graven. Succesen var et forsøg, der gav patienter med en henvisning mulighed for selv at booke en tid til skanning fremfor blot at få stukket systemets tid ud. Forsøget fik antallet af udeblivelser til at falde fra i gennemsnit 14 om ugen til fire. Det viste sig nemlig, at fleksibiliteten betalte sig. At det for patienterne gjorde en forskel. Helt banalt i form af muligheden for at kunne booke en tid, som passede ind med øvrige gøremål. Og sikkert også i form af øget ansvarlighed. En tid, man selv har booket, er svær at udeblive fra. Et sådant forsøg skulle selvfølgelig ikke bare fortsætte, men bredes ud. Ikke bare til andre afdelinger på Kolding Sygehus, men på alle sygehuse. Skulle man tro. Men sundhedsloven er firkantet, og den foreskriver, at patienter skal have en konkret tid i hånden tre dage efter henvisningen. Altså levner loven ikke plads til patientens egen booking. Derfor døde forsøget. Trods et resultat, der uomtvisteligt var positivt for både patienter og sundhedsvæsen. Region Syddanmark skubber på for at få lov til at genoptage forsøget. Ros for det. Forsøget er i sin essens et eksempel på et sundhedsvæsen, der er til for borgerne og ikke det omvendte. Det bør derfor være en formsag for Sundheds- og Ældreministeriet at finde en gangbar vej gennem egne regler og bureaukrati, så patienterne igen kan tages med i planlægningen. Sundhedsloven sikrer vigtige patientrettigheder. Det er godt, og historien viser, at det er nødvendigt. Men det er et sygt sundhedsvæsen, der kvæler gode tiltag i et stift bureaukrati. Må sundhedsministeren reagere hurtigt: Der er brug for en dosis sund fornuft i en fart.

Annonce