Annonce
Tønder

TM Tønder styrker samarbejdet med lokale klubber

TM Tønder intensiverer samarbejdet med syv klubber. Arkivfoto: Jacob Schultz
TM Tønder øger nu samarbejdet med en række omegnsklubber. Blandt andet vil 1. holds-spillere fremover lave træningspas i samarbejdsklubberne.

Tønder: TM Tønder Håndbold, der gerne vil tilbage i håndboldligaen, styrker nu samarbejdet med syv omegnsklubber.

Klubberne er SC Saxborg Bylderup, Bredebro Idrætsforening, Møgeltønder UIF, Tønder SF, Skærbæk Håndboldklub, Tinglev IF og Bylderup Burkal Idrætsforening.

- Vi er en kommune og et område med en stærk håndboldtradition og -interesse, så derfor har det været naturligt, at indbyde omegnsklubberne til et mere formelt samarbejde, så vi i højere grad kan samarbejde med hinanden. Det har syv klubber heldigvis takket ja til, og vi forventer, at det bliver et stærkt koncept for alle parter. Kort sagt kan man sige, at aftalen går ud på at hjælpe hinanden omkring håndbolden, udtaler TM Tønder-direktør Kim Wittenkamp i en pressemeddelelse.

Den nye samarbejde rummer en række aktiviteter - blandt andet sparring til de trænere, der træner børne- og ungdomshold i de syv klubber.

- Vi tilbyder vores samarbejdsklubber unikke håndboldoplevelser og andre relevante indsatser, der kan være til gavn for klubben og spillerne. Der kommer blandt andet 1.holds-spillere fra TMT ud for at lave træningspas i løbet af sæsonen. Der bliver lavet arrangementer for samarbejdsklubberne, ligesom vi tilbyder en trænerkonsulent til klubberne, oplyser Kim Wittenkamp.

Annonce

Det kan være, vi kan drage nytte af hinanden på nogle områder.

Kim Wittenkamp, direktør i TM Tønder

Ønsker bedre kendskab

I det nye samarbejde ligger der oplevelser og venter for blandt andre lokale børn.

- Børnespillerne fra de syv klubber bliver tilbudt at lave indløb til TMTs kampe i 1. division, og der afholdes 6-8 morgenmøder, hvor samarbejdsklubberne kan deltage med egne medlemmer eller sponsorer. Slutteligt tilbydes de plads i vores erhvervsklub, og en synliggørelse af klublogoet på vores hjemmeside, fortæller Kim Wittenkamp.

TM Tønder øger ikke samarbejdet med et mål om at hente ungdomsspillere i samarbejsklubberne.

- Det går overhovedet ikke ud på noget med, at vi skal have fat i deres spillere, når de er 13-14 år. Nej, det er ikke det, det drejer sig om, fortæller Kim Wittenkamp.

Han ønsker, at klubberne får et øget kendskab til TM Tønder og omvendt.

- Det kan være, vi kan drage nytte af hinanden på nogle områder, siger han.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Groteske udsættelser af sigtelser skal stoppe

Bandekonflikter, grænsekontrol og forebyggelse af terror har de seneste år gjort det meget svært for politiet på tilfredsstillende vis at løse alle sine resterende opgaver. Flere betjente til det hårdt pressede korps er på vej, men det tager tid at få dem uddannet, så både politikere og politiledelse står fortsat med en vigtig prioriteringsopgave. I denne uge er det kommet frem, at man ifølge Politiforbundets formand, Claus Oxfeldt, i alle politikredse i nogle tilfælde venter med at sigte mulige gerningsmænd. Det sker på grund af mandskabsmangel for at kunne leve op til politisk bestemte tidsfrister. I sager om vold og våben må der højest gå 30 dage fra, der er rejst en sigtelse, til der er en tiltale, og i voldtægtssager er fristen typisk 60 dage. Berlingske har talt med en anklager, der på møder har hørt ledere fortælle om, at der i Københavns Politi løbende ligger 500-1000 sager, hvor der på grund af tidsfristerne ikke er rejst sigtelser, selv om politiet kender til de mulige gerningsmænd. Det er en hån mod både ofrene og mod befolkningen, der skal have tillid til, at efterforskningen er så effektiv som muligt. Det er fornuftigt, at der er krav om, at sager om grov kriminalitet bliver afsluttet hurtigt. Men ressourcerne skal også følge med. Derfor må politikerne erkende, at politiet står i en svær situation, hvor rigide krav om tidsfrister kan virke mod hensigten. I stedet må kravet være, at politiet får prioriteret kræfterne bedst muligt og ikke lader sig styre af tidsfrister og deraf følgende målkrav, som lederne måles på. Hvis politiet har en konkret mistanke, skal der selvfølgelig rejses en sigtelse med det samme. Også selv om der er risiko for, at der går flere end for eksempel 30 dage, før der er rejst en tiltale. Det er afgørende, at efterforskningen sker hurtigst muligt. Det må politikere og politiets ledelse sørge for, så de groteske udsættelser af sigtelser kan stoppe.

Annonce