Annonce
Tønder

TM Tønder tager mod oprykkere på hjemmebane

Tilbagevendte Jimmi Elmgaard skal være med til at bære TM Tønder i denne sæson. Holdet spiller søndag sin første hjemmekamp i denne sæson. Arkivfoto: Flemming Andersen
Søndag klokken 16 spiller TM Tønder sæsonens første hjemmekamp i 1. division. Modstanderen er HC Midtjylland, der er oprykkere fra sidste sæson.

Tønder: TM Tønder er nu klar til at spille første hjemmekamp i 1. division. Søndag løber holdet på banen, og foran hjemmepublikummet skal jagten på sæsonens første sejr og point sættes ind.

Søndagens modstander er oprykkerne fra HC Midtjylland, men selvom det på papiret skulle være en lettere modstander, så har holdet fra Midtjylland hentet flere nye forstærkninger til holdet hen over sommeren. Derudover kommer oprykkerne til Tønder med masser af selvtillid i håndboldtasken, efter at holdet i deres sæsondebut vandt en tæt kamp mod HC Odense.

Hos TM Tønder er det modsatte tilfældet. Første kamp resulterede i et stort nederlag på udebane mod TMS Ringsted, og TM Tønder har desuden til denne sæson måttet sige farvel til bærende spillere som Emil Bergholt, Lasse Hamann-Boeriths, Rolf Ravn, Hans Martin Asmussen og Mathias Møller.

Så det er lidt op ad bakke for TM Tønder.

Annonce

Fortrøstningsfuld træner

Cheftræner Torben Sørensen melder holdet klar til kamp på søndag. Han er optimist, selvom sæsonens første resultater ikke har været opmuntrende.

- Vi har ikke fokuseret så meget på resultaterne. Det, der er vigtigt, er, at vi præsterer både som enkeltpersoner og som hold. Og de sidste par uger har vi rykket os rigtig meget og trænet godt, konstaterer Torben Sørensen.

Han indrømmer dog, at det ikke bliver en let opgave at hive en sejr hjem mod HC Midtjylland.

- De er et oprykkerhold, der har været vant til at vinde, og de har taget gejsten med fra sidste sæson. Og det er jo fedt, at man kan se, at de føler sig lidt uovervindelige. Sådan er det i sport, når det går godt. Men vi har udset os nogle punkter både i deres forsvar og i deres angreb, hvor vi vil slå til, så vi er fortrøstningsfulde, lyder der videre fra Torben Sørensen.

Han og holdet stiller i stærkeste opstilling i søndagens kamp, og Torben Sørensen fortæller, at målsætningen er, at TM Tønder igen skal kæmpe med i toppen af 1. division.

- Vores målsætning er, at vi skal spille med i top tre. Når holdet bliver rigtig spillet sammen, og får aftalerne på plads, så bliver vi stærkere forsvarsmæssigt, end vi var sidste sæson, siger Torben Sørensen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Drop skattemur for virksomheder

Skatteminister Morten Bødskov (S) pønser på at indføre en skat på, at virksomhedsejere overdrager aktierne i deres selskaber til en erhvervsdrivende fond - ofte i stedet for et traditionelt generationsskifte. Og det kan med det samme slås fast, at det er en ualmindelig dårlig idé. I Danmark har vi en mangeårig tradition for netop at drive selskaber i disse fondskonstruktioner, hvor aktierne fra ejerens holdingselskab skattefrit overdrages til en nystiftet erhvervsdrivende fond, og selskaber som Danfoss, A.P. Møller-Mærsk, Novo Nordisk, Lundbeck, Carlsberg og Grundfos drives netop efter denne model. Det er aldeles uvist, hvad der foregår i skatteministeriet, for forslaget er en del af udspil, der netop skulle lokke flere virksomhedsejere til at overdrage deres livsværk til erhvervsdrivende fonde, og det skorter heller ikke på eksperter, der slår fast, at vedtages Bødskovs forslag, bliver der ikke oprettet flere af den slags ejerkonstruktioner. Til Børsen siger indehaveren af Linak Bent Jensen, at han i en tid har overvejet at overdrage sine aktier til netop en erhvervsdrivende fond, men vedtages dette forslag, sker det helt sikkert ikke. De erhvervsdrivende fonde har vist sig anvendelige i Danmark, hvor mange selskaber konkurrerer globalt. Drives virksomheden gennem en erhvervsdrivende fond, sikrer man sig eksempelvis mod at blive købt af kapitalfonde og andre kortsigtede interesser. Man kan også sikre, at hovedsæder og dermed arbejdspladser bliver i Danmark, og det har mange virksomhedsejere interesser i. Så store, at de donerer hele eller dele af deres familieformuer uden at få en krone for det. Således har eksempelvis stifteren af Blue Water Shipping i Esbjerg, Kurt Skov, for ikke så lang tid siden givet 75 procent af aktierne i sit livsværk til en erhvervsdrivende fond, hvilket sikrer, at virksomhedens hovedsæde skal ligge i Esbjerg samt at virksomheden ikke kan blive opkøbt. Vi må håbe, at et erhvervsvenligt flertal i Folketinget får retvist skatteministeren.

112

Mand straffet for at kaste med sin hund

Annonce