Annonce
Tønder

TM Tønder tog sæsonens første point

Felix Kasch scorede fire gange og leverede ifølge træner Torben Sørensen en fin indsats i forsvaret. Arkivfoto: Flemming Andersen
TM Tønder sejrede søndag aften med 26-16 på udebane over HEI, Skæring. Sejren var aldrig for alvor i fare.

Tønder: Så er TM Tønder igang. De første point er sikret.

Søndag aften besejrede holdet på udebane HEI, Skæring med 26-16 og tog dermed sæsonens første sejr, efter en sæsonstart der bød på to nederlag.

- Jeg synes bare, vi var der fra starten af, fortalte TM Tønder-træner Torben Sørensen, der ellers måtte se sit hold blive hæmmet tidligt i kampen.

Således fik Jimmi Elmgaard direkte rødt kort efter bare fem et halvt minut for et slag i ansigtet på en modstander. Det i en kamp, hvor holdet i forvejen måtte undvære Andreas Damgaard, der havde haft symptomer på hjernerystelse.

I de to spilleres fravær leverede en lang række spillere gode indsatser ifølge Torben Sørensen. Han fremhævede blandt andre Jeppe Jonasson, Christian Trans, Felix Kasch, Alexander Hansen og Jeppe Lyck.

- Jeg så masser af spillere, der tog ansvar i dag. Masser. Og det er det, der er en forskel, sagde TM Tønder-træneren efter kampen.

Holdet bragte sig foran med 3-1 og 8-3 og kunne gå til pause med en seksmålsføring ved 13-7. I anden halvleg blev der aldrig spænding om resultatet.

- Vi er bare et bedre hold, og det viser vi, sagde Torben Sørensen.

Annonce

Kampen i tal

HEI, Skæring - TM Tønder 16-26

Pausestilling: 7-13

TM Tønders mål: Alexander Hansen 5, Felix Kasch 4, Lasse Nikolajsen 4, Jacob Lyck 3, Casper Rahr Madsen 3, Thomas Clausen 2, Nikolai Keller 2, Jesper Redlefsen 2 og Ulrik Nøddesbo Eggert 1

HEI, Skærings topscorer: Rasmus Just 4

Rødt kort: Jimmi Elmgaard, TM Tønder

Arbejder hårdt

Med sejren er holdet nu noteret for to point. Torben Sørensen erkender, at i sport er sejre er vigtige for, at man bliver ved med at tro på konceptet, men:

- Vi arbejder sindsygt hårdt til træning hver gang, så jeg var ikke i tvivl om, at det nok skulle komme, sagde han søndag.

Han peger på, at holdet er nyt, og at der er masser af kvalitet.

Søndag blev Alexander Hansen holdets topscorer med fem mål, mens Felix Kasch og Lasse Nikolajsen fulgte efter med hver fire mål.

Næste kamp er et opgør på hjemmebane mod Roskilde Håndbold. Den kamp spilles på søndag klokken 14.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Udskriv en dosis sund fornuft i en fart

Udeblivelser er et regulært problem i sundsvæsenet. Fordi det er spild af de trængte velfærdsressourcer, når både højt specialiseret personale og dyrt udstyr må vente forgæves på en patient, der ikke dukker op på det afsatte tidspunkt. Derfor er det helt og aldeles håbløst, at et ufleksibelt system tidligere på året betød, at en succes på Kolding Sygehus måtte lægges i graven. Succesen var et forsøg, der gav patienter med en henvisning mulighed for selv at booke en tid til skanning fremfor blot at få stukket systemets tid ud. Forsøget fik antallet af udeblivelser til at falde fra i gennemsnit 14 om ugen til fire. Det viste sig nemlig, at fleksibiliteten betalte sig. At det for patienterne gjorde en forskel. Helt banalt i form af muligheden for at kunne booke en tid, som passede ind med øvrige gøremål. Og sikkert også i form af øget ansvarlighed. En tid, man selv har booket, er svær at udeblive fra. Et sådant forsøg skulle selvfølgelig ikke bare fortsætte, men bredes ud. Ikke bare til andre afdelinger på Kolding Sygehus, men på alle sygehuse. Skulle man tro. Men sundhedsloven er firkantet, og den foreskriver, at patienter skal have en konkret tid i hånden tre dage efter henvisningen. Altså levner loven ikke plads til patientens egen booking. Derfor døde forsøget. Trods et resultat, der uomtvisteligt var positivt for både patienter og sundhedsvæsen. Region Syddanmark skubber på for at få lov til at genoptage forsøget. Ros for det. Forsøget er i sin essens et eksempel på et sundhedsvæsen, der er til for borgerne og ikke det omvendte. Det bør derfor være en formsag for Sundheds- og Ældreministeriet at finde en gangbar vej gennem egne regler og bureaukrati, så patienterne igen kan tages med i planlægningen. Sundhedsloven sikrer vigtige patientrettigheder. Det er godt, og historien viser, at det er nødvendigt. Men det er et sygt sundhedsvæsen, der kvæler gode tiltag i et stift bureaukrati. Må sundhedsministeren reagere hurtigt: Der er brug for en dosis sund fornuft i en fart.

112

Lastbiluheld med skinker: Vindmølletransport får 22 timers ufrivilligt ophold i Ribe

112

Se billederne: Væltet lastbil med skinker forventes fjernet mellem klokken 13 og 14

Danmark

Anden brøler fra myndighederne: Derfor må udskældt omskæringlæge fortsætte

Annonce