Annonce
forside

TM Tønder vandt nervepirrende udekamp

Svenske Felix Kasch blev matchvinder med sit mål to sekunder før tid. Dermed trak TM Tønder sig som vinder af søndagens opgør mod Fredericia. Arkivfoto

TM Tønder vandt søndag aften topopgøret mod Fredericia HK - men det holdt hårdt. Meget hårdt. Vindermålet blev sat ind på tremeterkast to sekunder før tid.

TØNDER/FREDERICIA: Felix Kasch blev matchvinder i søndagens sene håndboldkamp, der var præcis så nervepirrende og spændende, som man kunne have forventet mellem to tophold, som både Fredericia HK og TM Tønder var inden kampen.

Efter sidste dommerfløjt stod der 26-25 til gæsterne fra Tønder. Nu står TM Tønder tilbage som eneste hold med fuld valuta efter seks spillede kampe. 12 point på kontoen og to point ned til både Fredericia og Team Sydhavsøerne.

Det så ellers længe ud til, at det var hjemmeholdet fra Fredericia, der ville trække det længste strå i kampen, der i starten af 2. halvleg blev mere lige, end det længe havde set ud til.

Fra det 33. minut havde Fredericia 10 gyldne minutter, hvor hjemmeholdet valgte at tage timeout ved stillingen 14-18. Frem til det 43. minut scorede Fredericia seks mål, mens Tønder blev noteret for en sølle pind.

Udviklingen må have taget hårdt på TMT-træner Torben Sørensen, for i det 47. minut blev han præsenteret for en advarsel.

- Vi tror, det er for brok, lyder forklaringen fra TMT-direktør Kim Wittenkamp.

Annonce

Kampen

Håndbold, herrer, 1. division; Fredericia HK - TM Tønder 25-26 (14-14)Stillinger undervejs: 3. min. 1-3, 16 min. 8-8, 22. min. 9-10, 30 min. 14-14, 43. min. 20-19, 54. min. 23-24.

Udvisninger: Emil Bergholt og Felix Kasch

Advarsler: Torben Sørensen, Rolf Ravn (3)

Målscorer: Ulrik Nøddesbo Eggert (5), Felix Kasch, Emil Bergholt og Hans Martin Asmussen (4), Lasse Nikolajsen og Lasse Hamann-Boeriths (3), Jacob Lyck, Jeppe Johann Jonasson og Rolf Ravn (1)

Onde Rune

Umiddelbart før de to mandskaber gik til pause, havde den tidligere TMT-spiller Rune Schrøder med sine 193 centimeter ellers gjort det slemme ved sine tidligere holdkammerater. Halvandet minut før pausefløjt scorede han bare et af sine to søndagsmål til stillingen 14-14.

I store dele af 1. halvleg fulgtes de to hold ellers ad, og på bemærkelsesværdig vis lykkedes det faktisk TM Tønder at score to gange i en undertalssituation, hvor Emil Bergholt blev præsenteret for en tominutters udvisning. Men det lod TMT-spillerne sig ikke påvirke af, og både Lasse Hamann-Boeriths og Ulrik Nøddesbo Eggert blev noteret for mål i løbet af de to minutter.

Protest

Men det var alt samme glemt, da kampen nåede ind i sit døende minut. Et minut og tre sekunder før slutfløjt, fik TM Tønders Rolf Ravn sin tredje udvisning og dermed det røde kort. Med 20 sekunder tilbage af den hæsblæsende kamp valgte TMT-træner Torben Sørensen at tage timeout, og det viste sig hurtigt, at det var den helt rigtige beslutning.

For 18 sekunder senere blev Felix Kasch noteret for sit fjerde mål i kampens 59.58 minutter på et tremeterkast.

Umiddelbart efter kampen nedlagde Fredericia HK protest.

- Protest indgives på placering af det sted, hvor tremeterkastet blev taget fra, lød det umiddelbart efter kampen fra TMT-direktør Wittenkamp, der desuden kunne tilføje, at stemningen i kamphallen og dens 2275 tilskuere var ganske hektisk. Men det er lige meget nu - TM Tønder ligger nemlig nummer et i 1. division.

TM Tønder spiller næste kamp på søndag på hjemmebane mod Odder. Kampen begynder klokken 15.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

PostNord er en dødssejler

I årevis har fusionen mellem Post Danmark og det svenske Posten AB til PostNord i 2009 været et problembarn. Der er nemlig så store forskelle mellem Danmark og Sverige, at det har vist sig nærmest umuligt at få fællesskabet til at fungere. Mens Danmark er en digital spydspids, bliver der fortsat ekspederet masser af fysiske breve og dokmenter via posten hos vores nordiske naboer. Og skønt man kan begræde det traditionelle brevs forsvinden i vores land, er udviklingen uafvendelig. Situationen i Danmark har siden 2012 udløst adskillige årsregnskaber med blodrøde tal, hvilket har belastet hele PostNord i fatal grad. I det seneste årsregnskab for 2018 havde den danske del af forretningen et minus på over en milliard kroner. Noget tyder på en bedring i økonomien, men prisen har været høj i form af massefyringer og bestandigt forringet service. Imens fortsætter brevmængden med at falde på grund af den digitale kommunikations fortsatte fremmarch kombineret med alt for lange leveringstider på fysiske breve. Nu er flere partier så åbne for at forlade postsamarbejdet. De nye toner er der grund til at være tilfreds med. For nok er situationen lige nu slem. Men fremover vil den blive endnu værre. Også hos vores naboer vil den moderne kommunikation vinde stadig mere frem. Det er ganske enkelt for hurtigt, bekvemt og billigt at holde digital kontakt med både venner, familie og myndighederne til, at fysiske breve på sigt kan overleve i større omfang. Det gælder også i Sverige. PostNord er med andre ord en dødssejler, det ikke vil være klogt at holde fast i. Lad os få lukket virksomheden, inden vi bruger endnu flere penge på at forlænge dens skrantende eksistens. Naturligvis skal det også fremover være muligt at sende fysisk post i Danmark. Men der er bestemt ingen grund til at genopbygge et nationalt postvæsen. I stedet bør politikerne se på muligheden for at betro opgaven til private aktører. Dyrere og ringere end den nuværende ordning kan det umuligt blive.

Annonce