Annonce
forside

TM Tønder vandt stressende udekamp på Fyn

Som altid er målmand Christian Trans en sikker sidste skanse for TM Tønder-mandskabet. I fredagens kamp havde han mindst 15 redninger i udekampen mod Otterup, fortæller træner Torben Sørensen. Arkivfoto: Hans Chr. Gabelgaard

Trods en stressende modstander lykkedes det for håndboldherrerne fra TM Tønder at hive to point hjem i fredagens sene udekamp mod Otterup HK.

TØNDER/OTTERUP: Fredagens sene kamp mod Otterup HK på udebane blev præcis så svær som forudset. Alligevel lykkedes det for TM Tønder at hive de to point hjem i en 33-30-sejr.

Mens Tønder tabte anden halvleg med 15-16, så havde holdet held til at score 18 mål i 1. halvleg, mens gæsterne blev holdt fra Tønders mål af en velspillede Christian Trans - der kun lukkede 14 mål ind i løbet af halvlegen.

TMT-træner Torben Sørensen sender en buket roser til Trans.

- Jeg tror, han havde 15 redninger i kampen, mindst, siger træneren.

Ifølge Torben Sørensen var det en stressende modstander, der tog mod tøndringerne. Otterup har held med at stresse modstanderne på hjemmebanen, og det lykkedes delvist også mod Tønder. Men så heller ikke mere.

- Vi kæmpede for de to point, siger Torben Sørensen og peger på, at TMT-mandskabet omkring 2. halvleg måtte indkassere en række tominutters udvisninger, der blev kostbare.

- Det blev nogle dyre minutter, når vi var i undertal, konstaterer han.

Torben Sørensen måtte i kampen undvære Rolf Ravn, der i ugens løb måtte se sig skadet i det ene ben. Også Emil Bergholt var ikke fit for fight, da han havde ligget syg i sengen i flere dage op til kampen.

Men han viste mandsmod og rejste sig fra sygelejet og gik direkte i kamp, fortæller Torben Sørensen. Træneren sender roser til Mathias Møller, der lykkedes med syv scoringer på otte forsøg og Benjamin Holm, der også gjorde en god figur og blev noteret for fire scoringer.

Det er i øvrigt to sæsoner siden, at Torben Sørensen forlod fynboerne som træner. Nu var han fredag så på gæstevisit, og når det resulterer i to point, så er det bare dejligt, mener Torben Sørensen:

- Vi skal aldrig klage over at vinde.

Annonce

Kampen i tal

Håndbold, herrer, 1. division, Otterup HK-TM Tønder 30-33 (14-18).

Målscorer for TMT: Mathias Møller 7, Felix Kasch 6, Emil Bergholt 5, Benjamin Holm 4, Lasse Nikolajsen og Lasse Hamann-Boeriths 3, Ulrik Nøddesbo Eggert og Hans Martin Asmussen 2, Nikolai Emil Keller 1.

Topscorer for Otterup HK: Mats Krog og Jesper Chapion: 6 mål.

2-minutter udvininger til Tønder: Emil Bergholt og Hans Martin Asmussen.

Kampen blev spillet fredag kl. 20.30 i Otterup Idrætscenter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Forløb om udligning er uskønt

Selvom Danmark er et lille land, er der betydelig forskel på de økonomiske vilkår i de enkelte lokalområder. Derfor er det sund fornuft med kommunal udligning, så borgerne kan få i hvert fald nogenlunde ens levevilkår, uanset om de bor i et velhaverområde nord for København eller i en kommune, der for eksempel er udfordret af mange ældre, plejekrævende borgere og lave husstandsindkomster. Ordninger af denne karakter vil nødvendigvis skabe splid. Nogle kommuner vil føle, de skal aflevere for meget, mens andre oplever at modtage for lidt. Men for at acceptere ordningen er det i det mindste nødvendigt, at man lokalt kan forstå den. Her er det tilsyneladende gået helt galt med regeringens udspil til en udligningsreform. Flere borgmestre erkender, at de ganske enkelt ikke begriber resultaterne, selv om regeringen lidt efter lidt er rykket ud med flere detaljer og regnestykker. De frustrerede borgmestre får opbakning fra professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet Per Nikolaj Bukh, der kalder forløbet rodet og kaotisk. Bedre bliver det ikke af, at der undervejs havde sneget sig en regnefejl på 200 millioner kroner ind i udspillet. Fejlen er erkendt, undskyldt og rettet. Men ellers mener Socialdemokratiets finansordfører, Christian Rabjerg Madsen, at alt er i bedste orden. Processen har været som ved foregående udligningsreformer, og ingen tal bliver holdt hemmelige. Per Nikolaj Bukh mener til gengæld, at informationerne er kommet for langsomt og kun afleveret under pres. Han foreslår derfor, at den store reform bliver sat på pause. Ligefrem at standse et så omfattende projekt midt under forhandlingerne er nok at gå en kende for vidt. Men det ville klæde regeringen at erkende, at håndteringen har været uskøn, hvilket da også har fået De Konservative og Liberal Alliance til at forlade forhandlingsbordet på grund af manglende informationer, mens Venstre kun tøvende mødte op – ligeledes fordi partiet, følte de på forhånd vidste for lidt.

Annonce