Annonce
forside

TM Tønder vinder hektisk udekamp mod Ajax København

TM Tønder er tilbage i spidsen af herrernes 1. division i håndbold efter en hektisk kamp ude mod Ajax København, som bød på masser af udvisninger. Her er det et billede fra seneste hjemmekamp mod Randers. Arkivfoto: Hans Chr. Gabelgaard

TM Tønder er tilbage i spidsen af herrernes 1. division i håndbold efter en hektisk udekamp i København.

KØBENHAVN/TØNDER: Med TM Tønder i direkte kamp mod Fredericia HK om 1. pladsen og adgangen til ligahåndbold i næste sæson kunne forudsætningerne for tirsdagens udekamp mod Ajax København næsten ikke blive mere spændende - og det mod et storspillende Ajax København, der gik ind til opgøret som ubesejret i de seneste seks kampe.

TM Tønder endte imidlertid med at bringe sig á point med netop Fredericia efter en hård fight i København mod Ajax. Det er især vigtigt op til søndagens hjemmekamp mod netop Fredericia HK.

Kampen i København blev en intens omgang mellem de to mandskaber. TM Tønder fik en god start, men en dobbelt udvisning til Emil Bergholt og Hans Martin Asmussen efter ni minutter gav københavnerne momentum og bragte Ajax København ind i kampen igen.

De to mandskaber fulgtes i det store hele ad i en meget tæt 1. halvleg, hvor TM Tønder hele vejen var tæt på - men ikke rigtigt fik skabt den afgørende forskel. En halvleg, som træner Torben Sørensen kalder stressende:

- Ved ikke om jeg vil kalde det en hård kamp, men det var i hvert fald stressende. Vi havde en lang tur i benene og skulle lige i gang - og det resulterede i, at aftalerne ikke blev holdt. Vi fik stresset os selv, og kom slet ikke ind i det flow, vi plejer at spille med. Det var stresset i forsvaret, angrebet og på bænken, forklarer han.

Kampen blev i det hele taget præget af mange udvisninger:

- Der var masser af udvisninger, og det slog rytmen ud af kampen, især i 1. halvleg. Det betød, at forsvaret ikke blev optimalt.

Annonce

Kampen i tal

Håndbold, herrer, 1. division, Ajax København - TM Tønder 24-31 (15-14).

Målscorere for TM Tønder: Emil Bergholt 9, Hans Martin Asmussen 4, Felix Kasch 4, Jacob Lyck 4, Ulrik Nøddesbo Eggert 3, Lasse Nikolajsen 3, Lasse Hamann-Boeriths 2, Mathias Møller 1, Casper Rahr Madsen 1.

Topscorer for Ajax København: Minik Dahl Høegh, 6 mål.

2-minutter udvisninger til Tønder: Jeppe Johann Jonasson 3, Emil Bergholt 1, Hans Martin Asmussen 1, Ulrik Nøddesbo Eggert 1, Lasse Nikolajsen 1, Mathias Møller 1, Rolf Ravn 1.

Røde kort: Ulrik Nøddesbo Eggert (TM Tønder), Kasper Nielsen (Ajax København, 3x2 min.), Jeppe Johann Jonasson (TM Tønder, 3x2 min.).

Kampen blev spillet tirsdag klokken 19.00 i Bavnehøj Arena, København. Tilskuertal: 353.

Eggert så rødt

TM Tønder kom ind til 2. halvleg med et helt andet antrit og oplæg, og det satte sig straks på scoringstavlen. Københavnernes topscorer i kampen, Minik Dahl Høegh, trak hurtigt en udvisning, og det blev prompte udnyttet af TM Tønders Felix Kasch, Ulrik Nøddesbo Eggert, Hans Martin Asmussen, Emil Bergholt samt Lasse Nikolajsen på straffekast. Således blev 15-14 vendt til 15-19, og føringen kom aldrig rigtigt i fare.

Og dog: 2. halvleg blev ikke mindre rodet end den første, og Ulrik Nøddesbo Eggert fik markeret sig på negativ vis efter 40 minutters spilletid med direkte rødt, da et sammenstød med en modstander blev takseret hårdt af kampens dommer. Godt ti minutter senere fulgte Jeppe Johann Jonasson trop, da han fik rødt kort i forbindelse med sin tredje 2-minutters udvisning.

Nu venter søndagens meget afgørende direkte opgør mod Fredericia HK i Tønder, og det er en opsat TM Tønder-træner, der nu ser frem til opgøret:

- Nu skal vi hjem og lande efter det her, og så er der fuldt fokus på næste kamp. Vi har to træninger inden, så den skal have fuld skrue nu.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Forløb om udligning er uskønt

Selvom Danmark er et lille land, er der betydelig forskel på de økonomiske vilkår i de enkelte lokalområder. Derfor er det sund fornuft med kommunal udligning, så borgerne kan få i hvert fald nogenlunde ens levevilkår, uanset om de bor i et velhaverområde nord for København eller i en kommune, der for eksempel er udfordret af mange ældre, plejekrævende borgere og lave husstandsindkomster. Ordninger af denne karakter vil nødvendigvis skabe splid. Nogle kommuner vil føle, de skal aflevere for meget, mens andre oplever at modtage for lidt. Men for at acceptere ordningen er det i det mindste nødvendigt, at man lokalt kan forstå den. Her er det tilsyneladende gået helt galt med regeringens udspil til en udligningsreform. Flere borgmestre erkender, at de ganske enkelt ikke begriber resultaterne, selv om regeringen lidt efter lidt er rykket ud med flere detaljer og regnestykker. De frustrerede borgmestre får opbakning fra professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet Per Nikolaj Bukh, der kalder forløbet rodet og kaotisk. Bedre bliver det ikke af, at der undervejs havde sneget sig en regnefejl på 200 millioner kroner ind i udspillet. Fejlen er erkendt, undskyldt og rettet. Men ellers mener Socialdemokratiets finansordfører, Christian Rabjerg Madsen, at alt er i bedste orden. Processen har været som ved foregående udligningsreformer, og ingen tal bliver holdt hemmelige. Per Nikolaj Bukh mener til gengæld, at informationerne er kommet for langsomt og kun afleveret under pres. Han foreslår derfor, at den store reform bliver sat på pause. Ligefrem at standse et så omfattende projekt midt under forhandlingerne er nok at gå en kende for vidt. Men det ville klæde regeringen at erkende, at håndteringen har været uskøn, hvilket da også har fået De Konservative og Liberal Alliance til at forlade forhandlingsbordet på grund af manglende informationer, mens Venstre kun tøvende mødte op – ligeledes fordi partiet, følte de på forhånd vidste for lidt.

Annonce