Annonce
Tønder

TM Tønders økonomi: Mistede sponsorater og usikkerhed

TM Tønder spiller i øjeblikket uden tilskuere - det rammer både stemningen og økonomien, fortæller direktør Kim Witttenkamp. Arkivfoto: Timo Battefeld
TM Tønders økonomi er påvirket af coronakrisen. Tilskuerne mangler, og sponsorkronerne er færre.

Tønder: Coronakrisen kradser over det ganske land, og TM Tønder kan ikke sige sig fri for at være påvirket. Hvordan TM Tønders økonomiske situation helt præcis er, kan dog være være svært at sige.

- Det er et stort spørgsmålstegn, lyder det fra TM Tønders direktør, Kim Wittenkamp.

Når han ikke kan udtale sig skråsikkert om økonomien, hænger det blandt andet sammen med, at man i klubben ikke ved præcist, hvilken støtte fra staten man får i den kommende tid - hvis overhovedet nogen.

- Nu har vi involveret vores revisor i det for at kunne finde ud af, om der overhovedet er noget, vi kan hente, fortæller Kim Wittenkamp.

Normalt har TM Tønder blandt andet et stort spinning-arrangement - det gav sidste år omkring en kvart million kroner. I den nuværende situation kan det ikke gennemføres, og man kan umiddelbart ikke få støtte i den sammenhæng, da det ikke er et arrangement med over 350 deltagere.

Annonce

Mistede sponsorkroner

Økonomien påvirkes ikke kun af manglende arrangementskroner. Sponsorkronerne er færre.

- Det er sådan set gået okay, men vi har mistet nogle sponsorater i forhold til coronakrisen. Det har vi. Men ikke i det størrelsesforhold, som nogle klubber havde spået, fortæller Kim Wittenkamp, og peger på, at der var snak om et fald i sponsorkroner på omkring 20-25 procent.

Der er TM Tønder ikke endt. Kim Wittenkamp vurderer, at klubben har mistet 10-15 procent i sponsorindtægter på grund af coronakrisen.

Samtidig får TM Tønder et mindre sponsorbeløb fra Tønder Kommune end sidste sæson - det er blevet nedsat fra 750.000 kroner til 350.000 kroner plus en samarbejdsaftale. Det skyldes ikke coronakrisen, men TM Tønders placering i 1. division.

Søndagens kamp

Søndag spiller TM Tønder mod HEI, Skæring i 1. division.

Det sker klokken 17.45 i Skæringhallen.

Forud for opgøret er begge hold noteret for 13 kampe - TM Tønder har 8 point og er nummer 11, mens HEI, Skæring har 10 point og er nummer 10.

Til maj skal klubben i gang med at kigge på sponsorater til den kommende sæson.

- Vi er da spændt på at se, hvordan vi kommer i gang med det, siger Kim Wittenkamp og peger på, at coronavirus-situationen har påvirket rundt omkring i området.

Annonce

Ingen tilskuere

TM Tønder er nu igen i en situation, hvor kampene spilles uden tilskuere.

- Det betyder, at hjemmebanen er knap så fordelagtig, som den kunne være, fordi vi ikke har den opbakning fra lægterne, som vi plejer at have. Og det er selvfølgelig også lidt mærkeligt for spillerne at spille i sådan en tom hal, hvor der ingen stemning er, siger Kim Wittenkamp, der også slår fast, at de tabte entréindtægter har betydning.

- Vi er glade for, at de kan få lov at spille, fordi havde vi ikke kunnet spille, så havde det været endnu værre, påpeger han.

De kommende måneder skal TM Tønder forsøge at sikre sig en ny sæson i 1. division - Kim Wittenkamp tror fuldt og fast på, at det lykkes.  Han er klar i mælet, når han skal beskrive de økonomiske konsekvenser af nedrykning.

- Det ville være en katastrofe for os, fastslår direktøren.

- Det ville være meget i selve opsætningen af klubben, som skulle til at ændres, konstaterer han.


Det er sådan set gået okay, men vi har mistet nogle sponsorater i forhold til coronakrisen.

Kim Wittenkamp, TM Tønder-direktør
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Varde

Spejdercenter efterspørger den gode gerning fra Vejdirektoratet i grotesk skiltesag

Erhverv For abonnenter

Kunde fik 300 kroner for et P. S. Krøyer-værk: Er det rimeligt, at antikvitetshandleren nu sælger det for 7.000 kroner?

Navne

Minibo i Holsted kommer til salg

Annonce