Annonce
Tønder

TMT-direktør: Alle sejl sættes til i oprykningsjagten

Endnu ved vi ikke, om TM Tønders fanklub kan storjuble tirsdag, men en ting er sikker: Der bliver godt fyldt i hal 2 i Tønder Sport- og Fritidscenter. Arkivfoto: Hans Christian Gabelgaard
Kim Wittenkamp kan fortælle om en nærmest udsolgt hal 2, og så glæder han sig over den positive omtale, TM Tønder skaber.

Tønder: Kulissen bliver i top og opbakningen er stor, når TM Tønder og KIF Kolding tirsdag aften brager sammen i hal 2 i Tønder Sport- og Fritidscenter.

Næsten alle omkring 1500 pladser er afsat på forhånd - der er således kun omkring 40 billetter til salg ved indgangen - og hele 267 personer har meldt deres ankomst i erhvervsklubben for sponsorer.

Kampen er da heller ikke, som de er flest. TM Tønder kan med en sejr eller uafgjort rykke op i ligaen, mens KIF Kolding med de stolte håndboldtraditioner i givet fald må en tur ned i 1. division.

TM Tønder-direktør Kim Wittenkamp lægger ikke skjul på kampens betydning.

- Den betyder rimeligt meget. Vi har haft en målsætning om, at vi skulle komme i top tre, og hvis vi kunne være med til at præge de her oprykningskampe, så kunne det være rigtig sjovt. Så man kan sige, vores målsætning er nået. Men når man nu har muligheden for også at kunne gå det sidste stykke, så sætter vi da selvfølgelig alle sejlene ind på, at det kan lade sig gøre. Det er klart, siger han.

- Men skulle det kikse, så går jorden ikke under af den grund. Vi er glade og godt tilfredse med, hvordan sæsonen er forløbet ind til videre, og så tager vi en sæson mere i 1. sæson, lyder det fra direktøren.

Annonce

En billet to kampe

Tilskuerne ved opgøret TM Tønder-KIF Kolding kan, hvis de ønsker det, se mere lokalsport i denne uge.

Således kan tilskuerne tirsdag få en fribillet til FC Sydvest 05 Tønders hjemmekamp mod Marienlyst - en kamp der spilles søndag den 19. maj klokken 14 i Bankparken.

Penge på spil

I tirsdagens kamp er der ikke kun oprykning og nedrykning på spil.

TM Tønders økonomi vil også blive påvirket af resultatet. Kim Wittenkamp ved ikke præcis, hvor stort et beløb, der er på spil, men han har en formodning. En formodning han dog holder for sig selv.

- Men der er selvfølgelig forskel på, om vi ligger i håndboldligaen, eller om vi er i 1. division, siger Kim Wittenkamp.

Han glæder sig desuden over, at TM Tønders præstationer smitter af i form af positiv omtale.

- Det er positivt for vores område, når sådan noget her sker. Det er kun godt for Tønder Kommune, når vi kan gøre os bemærket på sådan nogle fronter her, siger han forud for tirsdagens opgør.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Vi gør det fortsat ikke godt nok

Møgsagerne i det offentlige Danmark har stået i kø med milliardsvindel med udbytteskat, misbrug af Socialstyrelsens midler og tilsyneladende meget grove forhold hos Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse. Lokalt har vi såmænd også haft et tilfælde, hvor fire personer er blevet sigtet for bedrageri mod Sygehus Lillebælt. Alt dette til trods: Vi er fortsat verdens mindst korrupte land sammen med New Zealand. Det viser anti-korruptionsbevægelsen Transparency Internationals årlige undersøgelse af forholdene i 180 lande. Egentlig er det ikke så overraskende. Inderst inde ved de fleste danskere jo godt, at bestikkelse hører til sjældenhederne. Få borgere kunne finde på at tilbyde myndighedspersoner erkendtligheder i forventning om modydelser. Og endnu færre offentligt ansatte kunne formentlig drømme om at tage mod penge eller tvivlsomme vennetjenester. Vi har grund til at glæde os over dette forhold. Korruption er en kræftsvulst på samfundet. Den gør alt dyrere og langsommere, fordi udgifterne til korruption skal lægges oven i prisen på alle projekter, hvor man tilmed langtfra kan være sikker på, at de bedste og billigste får overdraget en given opgave. Derfor er det heller ikke noget tilfælde, at de mest korrupte lande som regel også er de fattigste med for eksempel Sydsudan, Somalia og Syrien som nationer, der både er bundkorrupte og aldeles rædselsfulde at bo i. Korruption er imidlertid langtfra kun et økonomisk problem. Endnu værre er det, at bestikkelse tærer på ethvert samfunds vigtigste kapital, nemlig tilliden mellem borgerne indbyrdes og i forhold til myndighederne. Danmark er fortsat et samfund bygget på gensidig tillid. Men ligesom vi trods førstepladsen mister point på opgørelsen over korruptionens omfang, er der også en blevet plads til en lille tvivl i mange danskeres forhold til myndighederne. Den situation er netop opstået på grund af den senere tids mange skandaler. Så jo, vi gør det godt. Men vi gør det fortsat ikke helt godt nok.

Danmark For abonnenter

43 kommuner driver ulovlige solcelleanlæg: Nu risikerer investeringer for millioner at ryge i skraldespanden

112

30-årig indbrudstyv hærgede Kolding i måneder, inden han meldte sig selv: - Jeg gjorde det af grådighed

Annonce