Annonce
forside

TMT er igang med ansættelsesproces af ny direktør

Alex Petersen meddelte i september, at han fratræder rollen som direktør for TM Tønder Håndbold. Ansøgningsfristen til stillingen var søndag, og om cirka tre ugers tid forventer bestyrelsen, at processen er færdig og den nye mand fundet. Arkivfoto: Jacob Schultz

"En hel del" har søgt stillingen som ny direktør for TM Tønder Håndbold. Sådan beskriver bestyrelsesformand Robert Okholm det, og han vil ikke ud med det endelige ansøgertal. De første samtaler med mulige kandidater har fundet sted, men samtalerunden er endnu ikke afsluttet.

Tønder: TM Tønder Håndbold er på jagt efter en ny direktør, efter det i slutningen af september lød, at nuværende direktør Alex Petersen fratræder sin stilling efter godt et år på posten.

Søndag den 15. oktober var der ansøgningsfrist, og til spørgsmålet om, hvor mange der har søgt fuldtidsstillingen som direktør for håndboldklubben, lyder det således fra bestyrelsesformand, Robert Okholm:

- En hel del.

Han ønsker ikke at kommentere antallet af ansøgere nærmere, men fortæller, at det har været et forventeligt antal ansøgere.

- Alle ansøgere er sådan set kvalificerede. Vi har haft nogle samtaler allerede, men vi er ikke færdige med at have ansøgere til samtale, fortæller han og fortsætter:

- Ansøgertallet har været på et fint niveau og stort set på det niveau, vi forventede.

Bestyrelsesformanden forventer, at der går 14 dage til tre ugers tid, før den rette mand på posten er fundet og alt er klar til offentliggørelse.

- Der er kommet nogle gode ansøgninger til stillingen, og det er både fra lokale og fra folk længere væk.

Annonce

Mere om direktørstillingen

Tidligere var stillingen som direktør for TM Tønder Håndbold en deltidsstilling. Den er nu lavet til en fuldstilling, som Alex Petersen, der er den afgående direktør, ikke ønsker.

Derfor har klubben søgt en ny direktør, og fristen for ansøgninger var søndag den 15. oktober.

Ansættelsesprocessen af den nye direktør forventes at være færdig om tre ugers tid, siger bestyrelsesformand Robert Okholm.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Sådan undgår du at få coronavirus: Tag bare til Norditalien, men kram ikke en italiener

Læserbrev

Det handler om et ordentligt arbejdsmiljø

Når jeg som medlem af økonomiudvalget har valgt offentligt at gå i rette med Mogens Rerups adfærd, er det for at beskytte vores medarbejdere mod psykisk dårligt arbejdsmiljø og for at tydeliggøre over for medarbejdere, at de har retten til at sige fra over for enhver adfærd, der kritiserer og krænker. Denne sag handler om at sikre et ordentligt arbejdsmiljø bag det arbejde, der sker i forvaltningerne. HK og Dansk Socialrådgiverforening har henvendt sig til Haderslev Kommune og er medunderskriver af brevet, idet begge fagforeninger har udtrykt bekymring for deres medlemmers ve og vel. Desværre har konflikterne stået på i årevis og er kørt i hårdknude, og der er tale om et langvarigt pres på en personalegruppe og af medarbejdere og ledere, der fortsat kan se, at de bliver hængt ud med navns nævnelse til social udskamning på sociale medier. Partsrepræsentanters rolle er at føre sag på borgeres vegne og at varetage borgerens interesser. Det kræver et samarbejde for at få et ofte kompliceret sagsforhold til at gå op, som de fleste har en gensidig interesse i. Kommunen kan afvise en person som partsrepræsentant, hvilket sker i så sjældne tilfælde, at jeg ikke i andre situationer har hørt om dette i Haderslev Kommune. Det sker kun, hvis partsrepræsentanten tilsidesætter borgerens egne interesser i sagen, eller hvis vedkommende optræder truende eller voldeligt over for myndighedspersoner. Brevet til de kommunalt ansatte er det politiske budskab om, at vi tager arbejdsmiljøet seriøst. I brevet er der samtidig en opfordring om at styrke dialogen på arbejdspladsen, så ingen medarbejder skal føle sig alene i konfliktfulde situationer.

Annonce