Annonce
Tønder

TMT Tønder møder rækkens næststærkeste forsvar

TMT Tønders Felix Kasch på vej mod mål i en tidligere kamp. Søndag tager han og resten af holdet imod HØJ Elite fra Nordsjælland. Arkivfoto
Når TMT tager imod HØJ Elite fra Ølstykke i Nordsjælland, er det et hold med fornyet optimisme, der løber på banen i Tønder. Efter en stime af nederlag, er de to seneste kampe nemlig vundet stort.

TØNDER: TMT har noget at leve op til, når de søndag tager imod HØJ, der ligger komfortabelt i top ti i 1. division. De to foregående kampe mod HEI Skæring og Roskilde blev nemlig vundet med henholdsvis 30-23 og 31-19.

Kan TMT Tønder holde standarden, når de møder et hold, der på papiret er afgørende stærkere?

- Altså, ovenpå de to sejre, vi har fået her i det nye år - og man kan jo sige, at vi er ubesejrede i 2020 inklusive træningskampe - så er vi jo fortrøstningsfulde og har et håb om, at vi får et godt resultat med hjem på søndag, siger TMT Tønders direktør, Kim Wittenkamp, på en skrattende telefonforbindelse.

Annonce

Dagens kamp

TM Tønder - Høj Elite

Tidspunkt: Søndag klokken 14.00

Sted: Tønder Sport- og Fritidscenter

Udgangspunktet: TM Tønder har efter 17 spillede kampe 12 point, mens Høj Elite har 16 point efter 16 spillede kampe i 1. division.

Stærkt forsvar

Det store spørgsmål for TMT Tønder i forhold til HØJ er naturligvis, hvordan man får lirket rækkens næststærkeste forsvar op. Holdet har "kun" indkasseret 422 mål mod TMT Tønders 480. Kun 1.divisions tophold, Ringsted, har en bedre målscore mod sig.

- Det er også det, der bliver vores store udfordring, for vi er jo i gang med at få spillet nogle nye kæder sammen i forhold til den nye træners ideer, og det er lige om vi er spillet godt nok sammen til at komme op imod HØJ - det er det, der bliver den store udfordring.

Du lyder ikke helt optimistisk?

- Jo, det er jeg. Lige nu handler det om, at vi har fået noget selvtillid ind i truppen. Vi rider lidt på en bølge lige nu, så lad os da håbe, at vi rider videre - det kunne da være rigtig dejligt.

Og så var der lige den der med, hvordan TMT helt præcist vil lirke HØJs stærke forsvar op.

- Ja, det er jo det store spørgsmål og også det svære spørgsmål for mig at svare på, fordi jeg jo ikke er træner, griner Kim Wittenkamp, som alligevel har et bud:

- Jeg vil sige, at jeg tror, at vi skal have noget hurtighed ind i spillet, og vi håber på at forsvaret ( TMT Tønders, red.) står så godt, så vi kan lukrere på nogle kontraer, som kan give nogle nemme mål, siger Kim Wittenkamp, som forudser et tæt opgør.

- Jeg tror, at det bliver meget tæt - jeg tror, at det kan blive afgjort inden for de sidste to-tre minutter. En uafgjort eller en snæver sejr, det er nok det, jeg tror kommer tættest på.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Forløb om udligning er uskønt

Selvom Danmark er et lille land, er der betydelig forskel på de økonomiske vilkår i de enkelte lokalområder. Derfor er det sund fornuft med kommunal udligning, så borgerne kan få i hvert fald nogenlunde ens levevilkår, uanset om de bor i et velhaverområde nord for København eller i en kommune, der for eksempel er udfordret af mange ældre, plejekrævende borgere og lave husstandsindkomster. Ordninger af denne karakter vil nødvendigvis skabe splid. Nogle kommuner vil føle, de skal aflevere for meget, mens andre oplever at modtage for lidt. Men for at acceptere ordningen er det i det mindste nødvendigt, at man lokalt kan forstå den. Her er det tilsyneladende gået helt galt med regeringens udspil til en udligningsreform. Flere borgmestre erkender, at de ganske enkelt ikke begriber resultaterne, selv om regeringen lidt efter lidt er rykket ud med flere detaljer og regnestykker. De frustrerede borgmestre får opbakning fra professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet Per Nikolaj Bukh, der kalder forløbet rodet og kaotisk. Bedre bliver det ikke af, at der undervejs havde sneget sig en regnefejl på 200 millioner kroner ind i udspillet. Fejlen er erkendt, undskyldt og rettet. Men ellers mener Socialdemokratiets finansordfører, Christian Rabjerg Madsen, at alt er i bedste orden. Processen har været som ved foregående udligningsreformer, og ingen tal bliver holdt hemmelige. Per Nikolaj Bukh mener til gengæld, at informationerne er kommet for langsomt og kun afleveret under pres. Han foreslår derfor, at den store reform bliver sat på pause. Ligefrem at standse et så omfattende projekt midt under forhandlingerne er nok at gå en kende for vidt. Men det ville klæde regeringen at erkende, at håndteringen har været uskøn, hvilket da også har fået De Konservative og Liberal Alliance til at forlade forhandlingsbordet på grund af manglende informationer, mens Venstre kun tøvende mødte op – ligeledes fordi partiet, følte de på forhånd vidste for lidt.

Kolding For abonnenter

Allan pumpede vand hele natten: Haven forvandlet til en svømmepøl

Annonce