Annonce
Ribe Esbjerg HH

To år i Ribe-Esbjerg HH: Aftalen med Marcus Mørk er på plads

Marcus Mørk skifter til Ribe-Esbjerg HH, når denne sæson er færdig. I de seneste tre sæsoner har han spillet i Skanderborg Håndbold, hvor cheftræner Nick Rasmussen kalder ham en kongefyr. Foto: Ole Nielsen.
Den erfarne bagspiller skifter efter denne sæson fra Skanderborg til Ribe-Esbjerg HH.

Håndbold: Så er det officielt.

Rygterne omkring et Marcus Mørk-skifte væk fra Skanderborg Håndbold og til Ribe-Esbjerg HH har svirret i den seneste tid.

Og nu er skiftet en realitet.

Marcus Mørk har bestået det obligatoriske lægetjek og skrevet under på en toårig aftale.

Ribe-Esbjerg-cheftræner Kristian Kristensen er meget tilfreds med, at endnu en brik til den kommende sæson er på plads.

- Vi har været gennem en grundig rekrutteringsproces, og vi får en rigtig dygtig spiller. Han er god i duellerne, brudstærk, og så sidder der bare et godt håndboldhoved på ham, lyder de rosende ord.

Marcus Mørk er egentlig venstre back, men i Ribe-Esbjerg HH er det også planen, at han skal spille playmaker.


Efter en sæson, hvor jeg ikke har haft så stor en rolle, glæder jeg mig til at få en ny start og nye udfordringer.

Marcus Mørk


- Så nu har vi både Mørk og Jonas Larholm. Jeg tror, at det er ret godt. Mørk er hurtig på fødderne, så han kommer til at passe godt ind, vurderer Kristian Kristensen.

Og det er en rutineret spiller, der kommer til Ribe-Esbjerg HH. Marcus Mørk er 33 år, og han har efterhånden prøvet en hel del i sin karriere.

Han spillede helt forrygende og havde en stor aktie i, at Mors-Thy tilbage i 2013 spillede sig i en sensationel DM-semifinale. Derefter røg han videre i en stor handel til Aalborg, hvor Mørks ophold dog blev spoleret af en skulderskade.

Annonce

Begrænset spilletid

Senere skiftede Marcus Mørk til Nice i den næstbedste franske række. Det er ligeledes blevet til to A-landskampe, og fra sommer hedder klubben altså Ribe-Esbjerg HH.

Og det ser Marcus Mørk, der i denne sæson har fået begrænset med spilletid, frem til.

- Der er tegning til, at det kan blive et rigtigt spændende og slagkraftigt hold. Efter en sæson, hvor jeg ikke har haft så stor en rolle, glæder jeg mig til at få en ny start og nye udfordringer, forklarer Marcus Mørk.

Annonce

Mange skader

I Skanderborg gror pengene ikke på træerne, og derfor skal der prioriteres. Det fortæller cheftræner Nick Rasmussen, der i øvrigt har en fortid i Ribe-Esbjerg HH.

- Det er bare sådan, det er. Marcus er en kongefyr og bare sympatisk hele vejen igennem. Han har haft mange skader, og derfor er han bare taknemmelig over fortsat at kunne spille. Havde han ikke været så plaget af en dårlig skulder, tør jeg godt vædde på, at han hverken havde spillet i Skanderborg eller Ribe-Esbjerg.

- Han er hurtig, han kan gøre det uventede, og jeg håber alt det bedste for ham, men selvfølgelig skal han også slutte godt af for os i Skanderborg.

Annonce

Øjne og ører

Ribe-Esbjerg HH har netop sagt farvel til Gunnar Steinn Jonsson, der med øjeblikkelig virkning skiftede til tyske Göppingen, men også profiler som Nicolai Nygaard og Runar Karason smutter efter denne sæson, så der skal nye spillere ind - og Marcus Mørk bliver altså en af de nye.

- Vi er ved at være på plads, men vi holder selvfølgelig fortsat øjne og ører åbne, siger Kristian Kristensen.

Privat danner Marcus Mørk, der ved siden af håndbolden vil færdiggøre sin uddannelse som fysioterapeut, par med den tidligere landsholdsspiller Jane Schumacher, der spiller for Silkeborg-Voel.

Privat danner 33-årige Marcus Mørk par med håndboldspilleren Jane Schumacher, der tidligere var på landsholdet. Foto: Ribe-Esbjerg HH


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce