Annonce
Team Esbjerg

To år mere i Team Esbjerg: Kristine Breistøl laver ny aftale

Kristine Breistøl i kamp for Team Esbjerg i Champions League mod rumænske Bucuresti. Den kamp var hun med syv mål med til at afgøre til de danske mestres fordel. Nu forlænger hun med Team Esbjerg frem til 2022. Foto: Niels Husted /Ritzau Scanpix
Den norske bagspiller tager endnu to sæsoner i Team Esbjerg. Dermed er hun i klubben frem til sommeren 2022.

TEAM ESBJERG: Hvor mange kvindelige håndboldspillere har evnen til at stige op på 10-11 meter og høvle bolden i mål, selvom modstanderen har høj international klasse?

Hvis du så Team Esbjergs udekamp mod rumænske CSM Bucuresti for halvanden uge siden, kender du svaret.

Det er selvfølgelig norske Kristine Breistøl, og nu er det en kendsgerning, at hun bliver i Team Esbjerg i yderligere to sæsoner, så hun nu er på kontrakt frem til sommeren 2022.

- Hun har udviklet sig meget i sin tid hos os. Hun har fået et internationalt snit over sit spil, roser cheftræner Jesper Jensen, der naturligvis også nævner Breistøls syv rene mål i netop Bucuresti-kampen som et af højdepunkterne.

Annonce

Vældig tilfreds

Kristine Breistøl kom til Team Esbjerg i sommeren i 2018 efter seks sæsoner i Larvik, der var storklubben i Norge i den periode. På det tidspunkt havde hun ofte problemer med skader, men det har hun været forskånet for i Team Esbjerg-tiden.

Det er hun naturligvis rigtig glad, og i det hele taget er hun vældig tilfreds med tilværelsen i det vestjyske, så hun har ikke været i tvivl om, at hun gerne ville forlænge samarbejdet.

- Vindermentaliteten, miljøet og sammenholdet betyder meget, og atmosfæren i Blue Water Dokken og alt rundt om klubben er rigtig godt. Så selvfølgelig ville jeg gerne blive.

- Jeg føler, at vi allerede i år har bevist, at vi kan kæmpe mod de bedste i Champions League, og jeg håber, vi kan fortsætte den gode udvikling og gøre det endnu bedre i Champions League i fremtiden og stabilisere os som det førende hold i Danmark, lyder meldingen fra Breistøl, der er rejst til Japan sammen med holdkammeraterne Sanna Solberg og Marit Røsberg Jacobsen samt resten af den norske landsholdstrup for at forberede sig til VM-slutrunden, hvor Breistøl dog indtil videre må nøjes med en reservetjans.

Fysikken er vigtig

Kristine Breistøls kontraktforlængelse kommer få dage efter meldingen om, at en anden spiller på 192 cm til bagkæden, Mette Tranborg, kommer til Team Esbjerg på en toårig kontrakt. Det er nu ikke udtryk for, at cheftræner Jesper Jensen bevidst satser på høje spillere, men det kan have sine fordele. De to spillere er modpoler og variationer til Estavana Polman og Sonja Freys spillestil.

- Fysikken er blevet en større del af håndbold på højt niveau, men vi har selvfølgelig forlænget med Breistøl på grund af hendes håndboldmæssige kvaliteter. Hun har gennemgået en fin udvikling i tiden i Esbjerg, både hvad angår den mentale styrke og teknikken, vurderer Jesper Jensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Med fingrene i fælleskassen: Hvor meget bliver mon ikke opdaget?

Det er en fortærsket vittighed i mediebranchen, at der er for få naturkatastrofer og for lidt korruption i Danmark til, at man kan bedrive ordentlig journalistik. Måske står talemåden for fald. Det skyldes hverken den tørre sommer sidste år eller det våde efterår i år, men mere at tilliden til vores offentlige instanser er under pres. Det er ikke bare korruption, vi ser, men også offentligt ansatte lederes tilbøjelighed til at skaffe penge eller fordele til sig selv i kraft af deres job. Og det er mindst lige så slemt. Vi kunne her i avisen i denne uge fortælle, at en politiassistent og en politikommissær fra Esbjerg er tiltalt for at have instrueret en betjent i ikke at undersøge lovligheden af en knallert involveret i et færdselsuheld. Knallertens fører var søn af en politikommissær. Politifolkene er nu tiltalt for misbrug af offentlig stilling. Det var også i denne uge, der bød på en skrækhistorie om, at to tidligere ansatte ved Forsvarets Ejendomsstyrelse er tiltalt for at have modtaget bestikkelse på henholdsvis 1,7 million og 35.250 kroner. Dømmes de tiltalte, slutter de sig til den alt for lange række af sager, som svækker vores tillid til, at myndigheder og deres ansatte til enhver tid vil handle i fællesskabets interesse. Vi har Britta Nielsen-sagen. Vi har den ansatte i Skat, der blev idømt fire et halvt års fængsel for at hjælpe en ven med at få udbetalt uberettiget refusion af udbytteskat. Vi havde for nogle år siden sagen om it-firmaet Ateas bestikkelse af ansatte i Region Sjælland. Så er det jo, at man ikke kan lade være med at spekulere på, hvor mange lignende forbrydelser der ikke bliver retsforfulgt. Sikkert en hel del, vil mange nok gætte på. Når vi tænker sådan, er vi et skridt nærmere ved at miste tilliden til vores myndigheder og vores vilje til at betale skat til at opretholde dem. Det er dybt alvorligt. Politikerne har et arbejde at gøre, og det haster mere, end de måske selv er klar over.

Annonce