Annonce
Billund

To-årig var ved at drukne i Lalandia: Badegæst og livredder handlede hurtigt

En badetur i Aquadome i Lalandia i Billund var søndag eftermiddag tæt på at ende fatalt for en familie fra Odense. Arkivfoto.

En knap to-årig dreng var søndag eftermiddag tæt på at miste livet under en badetur i Lalandia. Kun en hurtig og effektiv indsats fra badegæst og livredder gjorde, at han overlevede.

Annonce

Billund: En badetur i Lalandia i Billund var søndag eftermiddag tæt på at ende fatalt for en familie fra Odense.

Familiens yngste - en dreng på knap to år - var nemlig ganske tæt på at miste livet, da han et kort øjeblik var forsvundet fra familiens opsyn. Drengen faldt i vandet, og han var ikke i stand til at holde sig over overfladen og var derfor ganske tæt på at drukne, før han blev hevet op af vandet.

En badegæst opdagede drengen og hev ham op af vandet, hvorefter en livredder kunne give førstehjælp.

- Barnet er livløs i første omgang, men grundet livredderens førstehjælp lykkes det at få liv i ham igen, fortæller fungerende vicepolitiinspektør, Mikkel Ross fra Sydøstjyllands Politi.

Annonce

Livredder indstillet til dusør

Uheldet skete omkring klokken 14.45, hvor familien lige som så mange andre var en tur i Aquadome i Lalandia. Politiet har efterfølgende set nærmere på, hvordan det kunne gå så galt, og det viser sig, at familiemedlemmerne i et kort øjeblik var blevet væk fra hinanden.

- Det viser sig, at drengen kortvarigt var smuttet fra familien, som rendte rundt i badelandet og ledte efter ham. Han er så plumpet ned over bassinkanten, siger Mikkel Ross.

Drengen blev kørt til observation på Kolding Sygehus, og det ser ud til, at han slipper uden nogle mén. Livredderen, som gav førstehjælp og dermed reddede drengens liv, kan se frem til en hæder.

- Vi regner med at indstille livredderen til en dusør på grund af hans flotte indsats, siger Mikkel Ross.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce