Annonce
Billund

To-årig var ved at drukne i Lalandia: Badegæst og livredder handlede hurtigt

En badetur i Aquadome i Lalandia i Billund var søndag eftermiddag tæt på at ende fatalt for en familie fra Odense. Arkivfoto.

En knap to-årig dreng var søndag eftermiddag tæt på at miste livet under en badetur i Lalandia. Kun en hurtig og effektiv indsats fra badegæst og livredder gjorde, at han overlevede.

Billund: En badetur i Lalandia i Billund var søndag eftermiddag tæt på at ende fatalt for en familie fra Odense.

Familiens yngste - en dreng på knap to år - var nemlig ganske tæt på at miste livet, da han et kort øjeblik var forsvundet fra familiens opsyn. Drengen faldt i vandet, og han var ikke i stand til at holde sig over overfladen og var derfor ganske tæt på at drukne, før han blev hevet op af vandet.

En badegæst opdagede drengen og hev ham op af vandet, hvorefter en livredder kunne give førstehjælp.

- Barnet er livløs i første omgang, men grundet livredderens førstehjælp lykkes det at få liv i ham igen, fortæller fungerende vicepolitiinspektør, Mikkel Ross fra Sydøstjyllands Politi.

Annonce

Livredder indstillet til dusør

Uheldet skete omkring klokken 14.45, hvor familien lige som så mange andre var en tur i Aquadome i Lalandia. Politiet har efterfølgende set nærmere på, hvordan det kunne gå så galt, og det viser sig, at familiemedlemmerne i et kort øjeblik var blevet væk fra hinanden.

- Det viser sig, at drengen kortvarigt var smuttet fra familien, som rendte rundt i badelandet og ledte efter ham. Han er så plumpet ned over bassinkanten, siger Mikkel Ross.

Drengen blev kørt til observation på Kolding Sygehus, og det ser ud til, at han slipper uden nogle mén. Livredderen, som gav førstehjælp og dermed reddede drengens liv, kan se frem til en hæder.

- Vi regner med at indstille livredderen til en dusør på grund af hans flotte indsats, siger Mikkel Ross.

Annonce
Annonce
Danmark

Podcasten Danmark - Politik med Funding og Løvkvist: Jakob Ellemann sang 'fare, fare, krigsmand', og puttede Jensen i den sorte gryde

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Endelig bliver skændigheder stoppet

Aftalen om arbejdskraftens frie bevægelighed har bragt Danmark meget godt. Blandt andet sørger mindst 140.000 mennesker fra de østeuropæiske lande for, at danske virksomheder trods mangel på arbejdskraft alligevel kan holdes i gang. Stadig flere af østarbejderne slår sig efterhånden også ned i Danmark. Her vælger de ofte småbyernes billige boliger. Det kan på sigt blive redningen for mange lokalsamfund. Men naturligvis skaber det udfordringer, når vidt forskellige løn- og arbejdsvilkår møder hinanden. Det er tilfældet i transportbranchen, hvor udenlandske chauffører ikke blot bringer varer til og fra Danmark, men også kører såkaldt cabotage-kørsel - altså intern transport i Danmark. Hidtil har udenlandske vognmænd kunnet betale deres chauffører efter hjemlandets aftaler. Og i Bulgarien er mindstelønnen 1,72 euro i timen – omregnet godt 13 kroner. Naturligvis er det helt uacceptabelt, at disse ekstremt underbetalte mennesker for en tid er en del af det danske arbejdsmarked. Det smadrer også forretningen for de danske vognmænd, der pænt overholder love og overenskomster. Derfor er det glædeligt, at Folketinget har præsenteret en aftale, der skal forhindre denne form for social dumping. Endnu bedre er det, at et bredt flertal bakker op om de nye regler. Den brede opbakning viser, at det moralske kompas peger i den rigtige retning både i venstre og højre side af Folketingssalen. Initiativet blev udløst af den skændige sag, hvor chauffører fra Filippinerne og Sri Lanka boede i en slumlejr i Padborg og arbejdede efter en polsk overenskomst. Men selv om dette altså var baggrunden, måtte beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard allerede torsdag erkende, at den nye aftale ikke nogen 100 procents garanti for lignende sager. Beskæftigelsesministeren sætter i stedet sin lid til en ny vejaftale, der er på vej gennem EU-systemet. Det er måske fint nok. Men i mellemtiden bør den danske regering overveje, om vi også selv kan tage yderligere lovmæssige initiativer.

Danmark For abonnenter

Liste med banditter i habitter vokser til nye højder: - Flere handler groft uforsvarligt, end nogen havde forestillet sig

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];