x
Annonce
Kultur

To års samarbejde med Royal Copenhagen udstilles: Cathrine Raben Davidsens "Totem" kommer til Clay

Cathrine Raben Davidsens udstilling indeholder blandt andet ansigtsurner som her i saltbrændt stentøj. Foto: Anders Hviid

Billedkunstner Cathrine Raben Davidsen er dybt optaget af forholdet mellem mennesket, naturen og den spirituelle verden. Det giver sig til udtryk i hendes kunst, som i form af udstillingen "Totem" nu kan opleves på Clay i Middelfart.

Der udstiller hun keramiske krukker inspireret af gamle hekseflasker og ansigtsurner fra den sene bronzealder med kultisk betydning i samspil med malerier, tegninger og grafik samt et håndgjort tapet og en kosmisk animationsfilm, der kredser om temaet animistisk spiritualitet og totemisne.

Animisme er en overbevisning om, at alt i naturen har en sjæl på samme måde som mennesker. Blandt de animistisk troende er et totem - som er udstillingens titel - et tilbedelsesobjekt, der har til formål at styrke gruppens identitet og samhørighed. Det kan både være i form af et træ, et dyr, en flod eller et bjerg, og udstillingstitlen handler dels om at stå alene og dels om at have et åndeligt tilhørsforhold med dyrene, planterne og den natur, vi omgiver os med. Men titlen handler også om at tilhøre en klan og være en del af et fællesskab. Det forklarede Cathrine Raben Davidsen til Berlingske, da udstillingen blev vist i København.

Udstillingen er resultatet af et toårigt samarbejde med Royal Copenhagen, der har givet Cathrine Raben Davidsen mulighed for at trække på fabrikkens ekspertise inden for porcelæns- og stentøjsfremstilling i sine eksperimenter med gamle glasurer og nye brændinger.

Udstillingen kan ses frem til 9. august 2020.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydjylland

Selvstændige Annette og Claus gik fra alt til ingenting: - Det her skal vi nok overleve

Kommentar

Byens butikker skal bruges - også efter coronakrisen

Fredag eftermiddag blev jeg ringet op. Min frisør havde taget fat i sin kalender og var begyndt at kontakte alle de kunder, hun har eller rettere havde en aftale med i sin salon. Min yngste og jeg stod for tur lige før påske, men den tid kan i sagens natur ikke gennemføres, så min udmærkede frisør ville lige høre, om hun måtte ringe mig op på den anden side. På den anden side af coronakrisen. Lad frisøren være bare et eksempel af mange på, hvordan de selvstændigt erhvervsdrivende kæmper for deres forretninger i disse uger. Frisøren får assistance fra Folketingets hjælpepakker, så hun regner med at klare sig, men hjælpepakker gør det ikke alene. For ville kunderne også være hos hende efter coronaen uden et opkald? HERMED TIL BUTIKKERNE i Aabenraas gågade: Mange af dem ligger lukkede hen, enkelte har genåbnet, og flere gør sig samme overvejelse. I denne uge blev vi på redaktionen kontaktet af Gitte Jensen og Solvejg Jensen fra henholdsvis Tinzon House og Ole Chokolade. De ville gerne fortælle, at de var begyndt at samarbejde nærmest under mottoet - køb lidt hos den ene og få noget med fra den anden også. Dette budskab havde de fortalt på Facebook, men som de konstaterede, er de sociale medier ikke alt, og de ville da gerne have lidt hjælp af os gennem både vores trykte og digitale platforme hos Jysk Fynske Medier. Her i kommunen og landsdelen JydskeVestkysten og Aabenraa Ugeavis. DEN SLAGS GØRES under sædvanlige omstændigheder i annoncer, men her har jeg så valgt undtagelsen - ikke for at hjælpe de to forretninger alene. Eller specifikt, men for at lade Gitte og Solvejg og deres butikker være eksemplet på, at krisetider tvinger virksomheder, forretninger og alle andre selvstændige til at lede efter nye veje til indtægterne. Som Gitte Jensen fra Tinzon House formulerer det: - Jeg tænkte, at vi ville være et godt match. For Solvejg og Ole Chokolade er det højsæson i påsken, og hvis nu vi kunne gøre noget i fællesskab, løfte noget sammen, kunne vi måske holde hjulene i gang. For de to butikker og alle andre kan vi håbe, at det lykkes. At de også vil være her på den anden side. For der kommer en dag, hvor normaliteten vender tilbage. Formentlig i små bidder, men også til den tid skal vi huske, at forretningslivet i gaderne kun er der, hvis det bruges. Af os. I DENNE TID har vi opdaget, hvad det vil sige, og hvordan det føles, når gaderne forekommer at være søndagsforladte hele ugen. I flere uger. Der mangler noget. Byens butikker har også brug for dit lokale engagement efter coronaen. Eller som Solvejg Jensen formulerer sit ønske: - Fra kunder hører jeg, at de føler sig skræmte over, at der er så lukket. Sådan kunne det måske blive engang. Vores håb er, at de vil købe lokalt. Og min egen frisør - hun kan bare ringe. PAS PÅ HINANDEN

Danmark

Liveblog: Kina advarer om mulig ny bølge af coronavirus

Erhverv

Direktør i vækstfirma er bekymret for at krisen trækker ud: Frygter en halvering af omsætningen

Annonce