Annonce
112

To af fire formodede indbrudstyve er anholdt

Politeit slog mandag formiddag til på to adresser i Haderslev og anholdt to personer. Arkivfoto

HADERSLEV: Den ene af de fire vandpiberygende indbrudstyve er tilsyneladende lokal. Den anden er fra Aarhus. Den 31-årige mand blev dog anholdt på Lindedal i Haderslev klokken 11.55 mandag.

Den lokale 20-årige mand blev anholdt på Skibbrogade allerede klokken 11.15 mandag.

De to blev sigtet for indbruddet hos Spar købmanden i Hoptrup natten til mandag, hvor er blev brækket et pengeskab op. Det lille rum lugtede bagefter stærkt af vandpibetobak. De blev også sigtet for flere forsøg på at bryde benzinautomater op i både Haderslev, Christiansfeld og Jels søndag aften/natten til mandag.

Endnu et forsøg på at bryde en sådan automat op skete på Ingo tanken i Østergade i Vojens mellem søndag klokken 22.30 og mandag klokken 07.30. Det bliver lagt oveni i sigtelserne.

Politiet manglede tirsdag formiddag stadig at anholde to gerningsmænd, og har derfor ikke yderligere kommentarer til sagen.

Den 20-årige og den 31-årige blev løsladt efter endt afhøring mandag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Udskriv en dosis sund fornuft i en fart

Udeblivelser er et regulært problem i sundsvæsenet. Fordi det er spild af de trængte velfærdsressourcer, når både højt specialiseret personale og dyrt udstyr må vente forgæves på en patient, der ikke dukker op på det afsatte tidspunkt. Derfor er det helt og aldeles håbløst, at et ufleksibelt system tidligere på året betød, at en succes på Kolding Sygehus måtte lægges i graven. Succesen var et forsøg, der gav patienter med en henvisning mulighed for selv at booke en tid til skanning fremfor blot at få stukket systemets tid ud. Forsøget fik antallet af udeblivelser til at falde fra i gennemsnit 14 om ugen til fire. Det viste sig nemlig, at fleksibiliteten betalte sig. At det for patienterne gjorde en forskel. Helt banalt i form af muligheden for at kunne booke en tid, som passede ind med øvrige gøremål. Og sikkert også i form af øget ansvarlighed. En tid, man selv har booket, er svær at udeblive fra. Et sådant forsøg skulle selvfølgelig ikke bare fortsætte, men bredes ud. Ikke bare til andre afdelinger på Kolding Sygehus, men på alle sygehuse. Skulle man tro. Men sundhedsloven er firkantet, og den foreskriver, at patienter skal have en konkret tid i hånden tre dage efter henvisningen. Altså levner loven ikke plads til patientens egen booking. Derfor døde forsøget. Trods et resultat, der uomtvisteligt var positivt for både patienter og sundhedsvæsen. Region Syddanmark skubber på for at få lov til at genoptage forsøget. Ros for det. Forsøget er i sin essens et eksempel på et sundhedsvæsen, der er til for borgerne og ikke det omvendte. Det bør derfor være en formsag for Sundheds- og Ældreministeriet at finde en gangbar vej gennem egne regler og bureaukrati, så patienterne igen kan tages med i planlægningen. Sundhedsloven sikrer vigtige patientrettigheder. Det er godt, og historien viser, at det er nødvendigt. Men det er et sygt sundhedsvæsen, der kvæler gode tiltag i et stift bureaukrati. Må sundhedsministeren reagere hurtigt: Der er brug for en dosis sund fornuft i en fart.

112

Lastbiluheld med skinker: Vindmølletransport får 22 timers ufrivilligt ophold i Ribe

Danmark

Anden brøler fra myndighederne: Derfor må udskældt omskæringlæge fortsætte

Annonce