Annonce
Kolding

To ansatte og en beboer smittet med coronavirus: Plejehjem venter svar på yderligere ti test

En plejehjemsbeboer og to medarbejdere er konstateret smittet med coronavirus på Vonsildhave Kvarteret. Arkivfoto: Mads Hansen
De to smittede medarbejdere og den smittede beboer på plejehjemmet Vonsildhave Kvarteret har ikke haft kontakt med hinanden. Seniordirektør Annette Lund oplyser, at ingen af de tre er syge af corona.
Annonce

Kolding: I weekenden fik en  medarbejde fra plejehjemmet Vonsildhave Kvarteret  besked på, at hun er smittet med coronavirus. Hun havde ingen symptomer og blev testet i forbindelse med et lægebesøg. Efterfølgende er yderligere en medarbejder og en beboer testet positive.

- Ingen af de tre er syge af corona, oplyser Annette Lund, der er Kolding Kommunes seniordirektør.

Plejehjemmets 56 beboere blev testet første gang mandag, og de svar er i hus og viser, at én beboer har coronavirus i kroppen. De 70 medarbejdere er også testet første gang, og her er der altså yderligere en ansat, der er smittet.  Der mangler endnu svar på ti ti test, mens 59 podninger ikke viser spor af smitte.

- Vonsildhave er inddelt i zoner, og de to smittede ansatte arbejder i samme zone, mens den smittede plejehjemsbeboer er i en helt anden zone. Hun har overhovedet ikke haft kontakt med de to smittede medarbejdere, forklarer Annette Lund.

Efter smitten blev konstateret,  har Styrelsen for Patientsikkerhed givet Kolding et påbud om at indføre besøgsforbud.  Dog således, at hver beboer har mulighed for at vælge én nærmeste pårørende, der godt må komme på besøg, hvis alle forholdsregler følges.

- Det påbud kan vi ikke selv løfte. Det gælder indtil Styrelsen for Patientsikkerhed hæver det igen. Der er fortsat besøgsforbud på plejehjemmet Teglgårdsparken, hvor en medarbejder i september blev testet positiv for corona. Jeg tror ikke, at besøgsforbuddet fjernes, før smittetrykket i samfundet falder, fortæller hun.

Alle beboere og alle medarbejdere på Vonsildhave skal testes for corona igen i næste uge.

Annonce

To plejehjem ramt to gange

Både Vonsildhave Kvarteret og Teglgårdsparken har to gange haft coronasmitte inden for dørene.

- Det er næsten ikke til at holde ud, at det er de samme plejehjem, der bliver ramt to gange, for de har også haft deres sag for i foråret, det er mærkeligt,  siger Annette Lund.


Vonsildhave er inddelt i zoner, og de to smittede ansatte arbejder i samme zone, mens den smittede plejehjemsbeboer er i en helt anden zone. Hun har overhovedet ikke haft kontakt med de to smittede medarbejdere.

Annette Lund, seniordirektør


Vonsildhave Kvarteret blev i marts ramt af et voldsomt udbrud, hvor 11 beboere og otte medarbejdere blev smittet, syv beboere døde med coronasmitte i kroppen.

Siden dengang er retningslinjerne blevet mere klare, alle kan blive testet, og der kan handles hurtigt. Kolding Kommune har  også ansat sin første hygiejnesygeplejersker, der begyndte på jobbet den 1. oktober.

- Hun tager ud på Vonsildhave Kvarteret onsdag for at tale med plejehjemmet  om smitteopsporing, fortæller Annette Lund.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland For abonnenter

Kristian og Tina investerede millioner i topmoderne minkfarm: Nu drømmer børnene om at forvandle den til kæmpe legeland

Danmark

Tre personer anholdt for afbrænding af statsministerdukke: En mistænkt er stadig på fri fod

Annonce