Annonce
Haderslev

To betjente efterforskes for vold mod anholdt

Den ene betjent forsøger her at få den 32-årige ind i patruljevognen, mens den anden lægger nogle ting fra sig på taget. Privatfoto fra video.
To gange i løbet af den forgangne uge var en 32-årige mand i konflikt med politiet. Han er sigtet for vold mod en betjent og to betjente er anmeldt for vold mod ham.

HADERSLEV: En 32-årig mand smed tøjet under et grundlovsforhør torsdag ved Retten i Sønderborg. Han ville vise dommer Karen Thegen mærkerne efter en voldelig anholdelse mandag aften.

– Hele min skulder og min nakke har været blodsprængt. Han sparkede mig to gange i hovedet den dag, forklarede han efter at have taget trøje og T-shirt af.

Hans forsvarer Klaus Ewald vurderede, at dommeren ikke kunne se noget fra den vinkel, og mente at han skulle klæde sig på igen. Umiddelbart var der ikke andet påfaldende at se end nogle tatoveringer rundt om på hans krop.

Karen Thegen kommenterede det heller ikke. Men hun gav ham lov til at lægge sit højre ben op på vidneskranken et par gange, når han ømmede sig over sin fod. Han forklarede, at politiet havde brækket hans fod - muligvis om onsdagen, hvor han blev anholdt igen.

– Jeg har fået tæsk af politiet!

Han mente af begge episoder var blevet filmet, og at der var klaget til Den Uafhængige Politiklagemyndighed (DUP) over betjentene.

Annonce

Sagen kort

Folketinget vedtog i 2010 at oprette Den Uafhængige Politiklagemyndighed i daglig tale kaldet politiklagemyndigheden eller DUP. Myndigheden overtog i 2012 statsadvokatens opgaver med at undersøge og træffe afgørelser i sager om politiets adfærd i tjenesten; samt efterforskningen af strafbare forhold begået af politiet i tjenesten; samt sager om personer afgået ved døden eller som er kommet alvorligt til skade i politiet varetægt eller som følge af politiets indgriben.

Indgivet anmeldelse

Anklager Jens Lang Rask kunne sidst på retsmødet bekræfte, at der var noget om snakken.

– Der er i dag (torsdag, red.) indgivet en anmeldelse på vegne af (sigtede) af hans mor.

Men, om den handlede om begge episoder, var uklart.

– Hele det her stykke af min fod er brækket, fortsatte den 32-årige og pegede på vristen:

– Og jeg blev sparket i hovedet fire gange.

Hvor langt klagen var nået i systemet var torsdag uklart.

– Den er optaget. De mener, at begge betjente skal suspenderes, insisterede den 32-årige.

JydskeVestkysten har efterfølgende kontaktet DUP flere gange for at få bekræftet oplysningerne. Men ind til videre uden held.

Den 32-årige er varetægtsfængslet - muligvis nu på en psykiatrisk afdeling - ind til videre til den 27. juni.

Ifølge Jens Lang Rask står han til halvandet år fængsel. Men sagen kan også ende med en behandlingsdom. Det afhænger blandt andet af udfaldet af mentalerklæringen.

Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Kommentar: Et ja er et ja og binder alle partier i et forlig

Seks partier står bag. Seks partier fra Dansk Folkeparti til SF gik sammen og fik forhandlet et budget hjem – fint og uden de store problemer i øvrigt. For modsat naboerne i Haderslev og større kommuner som Kolding og Esbjerg er der styr på økonomien i Aabenraa. Ikke store og uhyggelige besparelser på børn, unge og ældre her. Tværtimod blev der råd til blandt andet at give skolerne lidt ekstra. Det var dog også helt nødvendigt. Penge til de ældre var der ikke, og det har fået kommunens seniorråd til i et høringssvar til budgettet at komme med dette krav til politikerne: Send flere penge, tak. ET NATURLIGT KRAV, for det er jo nærmest det, rådet er dannet for. At skabe så gode betingelser for kommunens ældre som muligt. Herunder at forlange flere penge i forbindelse med budgetforhandlinger. Kravene bliver ikke efterkommet, selv om byrådets populist par excellence, viceborgmester Ejler Schütt, selvfølgelig ikke kunne dy sig. Jamen, det må vi da se på, lød det sammenfattende fra DF’eren til jv.dk og JydskeVestkysten i begyndelsen af ugen, da vi skrev om Seniorrådets ønsker, og han understregede sin pointe ved at foreslå et møde i forligsgruppen inden for et par uger. Hvorfor sige nej til politisk sympati fra nogle vælgere, når muligheden nu bød sig? Nej vel, dertil er Ejler Schütts politiske næse alt for veludviklet. TIL GENGÆLD VAR der ikke megen respekt eller sympati at hente hos borgmester Thomas Andresen (V). – Undskyld mig, men hvor skal pengene komme fra, lød det nærmest arrigt fra borgmesteren, der bestemt ikke ser nogen anledning til at indkalde forligspartierne igen. Socialdemokratiets nye gruppeformand og nyudnævnte borgmesterkandidat, Erik Uldall Hansen, lod sig ikke friste. Også han står bag det forlig, partiet har givet og taget i. Selvfølgelig gør han det. – Vi har valgt, at børnene og folkeskolerne skulle have, sagde Uldall Hansen som begrundelse. Godt for det. Et ja er et ja, og et forlig er et forlig. Det ville tendere det useriøse at genåbne budgettet, blot et par uger efter det blev underskrevet, fordi man lige kom i tanke om, at der var nogle vælgergrupper, der ikke havde fået. Som om de var glemt. SÅDAN KAN DET POLITISKE arbejde ikke foregå. Nok er den økonomiske situation i Aabenraa fin, nok er der råd til lidt ekstra i 2020, men Aabenraa var for omkring et årti tilbage igennem store og voldsomme besparelser, og en gentagelse af dengang ønsker ingen i byrådet. Slet ikke ved at ødsle i gode tider. Derfor får Seniorrådet et klart nej til sine ønsker om flere penge. Og Schütt må naturligvis stå bag det forlig, han på sit partis vegne har indgået med Venstre, Socialdemokratiet, Slesvigsk Parti, De Konservative og SF. Eller vælge at træde helt ud. Borgmesteren behøver ikke DF’s stemmer i byrådssalen. Men så langt går Ejler Schütt selvfølgelig ikke, og det var heller ikke tanken bag hans udmeldinger. Han fiskede såmænd bare efter lidt sympati. GOD WEEKEND

Annonce