Annonce
Haderslev

To betjente efterforskes for vold mod anholdt

Den ene betjent forsøger her at få den 32-årige ind i patruljevognen, mens den anden lægger nogle ting fra sig på taget. Privatfoto fra video.
To gange i løbet af den forgangne uge var en 32-årige mand i konflikt med politiet. Han er sigtet for vold mod en betjent og to betjente er anmeldt for vold mod ham.
Annonce

HADERSLEV: En 32-årig mand smed tøjet under et grundlovsforhør torsdag ved Retten i Sønderborg. Han ville vise dommer Karen Thegen mærkerne efter en voldelig anholdelse mandag aften.

– Hele min skulder og min nakke har været blodsprængt. Han sparkede mig to gange i hovedet den dag, forklarede han efter at have taget trøje og T-shirt af.

Hans forsvarer Klaus Ewald vurderede, at dommeren ikke kunne se noget fra den vinkel, og mente at han skulle klæde sig på igen. Umiddelbart var der ikke andet påfaldende at se end nogle tatoveringer rundt om på hans krop.

Karen Thegen kommenterede det heller ikke. Men hun gav ham lov til at lægge sit højre ben op på vidneskranken et par gange, når han ømmede sig over sin fod. Han forklarede, at politiet havde brækket hans fod - muligvis om onsdagen, hvor han blev anholdt igen.

– Jeg har fået tæsk af politiet!

Han mente af begge episoder var blevet filmet, og at der var klaget til Den Uafhængige Politiklagemyndighed (DUP) over betjentene.

Sagen kort

Folketinget vedtog i 2010 at oprette Den Uafhængige Politiklagemyndighed i daglig tale kaldet politiklagemyndigheden eller DUP. Myndigheden overtog i 2012 statsadvokatens opgaver med at undersøge og træffe afgørelser i sager om politiets adfærd i tjenesten; samt efterforskningen af strafbare forhold begået af politiet i tjenesten; samt sager om personer afgået ved døden eller som er kommet alvorligt til skade i politiet varetægt eller som følge af politiets indgriben.
Annonce

Indgivet anmeldelse

Anklager Jens Lang Rask kunne sidst på retsmødet bekræfte, at der var noget om snakken.

– Der er i dag (torsdag, red.) indgivet en anmeldelse på vegne af (sigtede) af hans mor.

Men, om den handlede om begge episoder, var uklart.

– Hele det her stykke af min fod er brækket, fortsatte den 32-årige og pegede på vristen:

– Og jeg blev sparket i hovedet fire gange.

Hvor langt klagen var nået i systemet var torsdag uklart.

– Den er optaget. De mener, at begge betjente skal suspenderes, insisterede den 32-årige.

JydskeVestkysten har efterfølgende kontaktet DUP flere gange for at få bekræftet oplysningerne. Men ind til videre uden held.

Den 32-årige er varetægtsfængslet - muligvis nu på en psykiatrisk afdeling - ind til videre til den 27. juni.

Ifølge Jens Lang Rask står han til halvandet år fængsel. Men sagen kan også ende med en behandlingsdom. Det afhænger blandt andet af udfaldet af mentalerklæringen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Hvorfor er aktivister så forudsigelige?

Annonce