Annonce
Tønder

To biler brød i brand på vejen

Foto: Brand & Redning Sønderjylland.

TYVSE/ÅBØL: De lokale brandværn fik travlt tirsdag over middag, da ikke bare én, men hele to biler brød i brand indenfor få minutter af hinanden. Ingen er kommet noget til ved de to brande, men de to biler kommer ikke på vejen igen.

Først gik det galt ved Tyvse klokken 12.33, hvor en bilist pludselig opdagede, at der var opstået brand i motorrummet på bilen. Bilisten kørte ind til siden og ringede efter hjælp, men da var det allerede for sent, forklarer indsatsleder Bent Hansen fra Brand og Redning Sønderjylland:

- Jeg var selv ude til branden i Tyvse, mens mine kolleger tog sig af den i Åbøl. Bilen i Tyvse begyndte pludselig at brænde under kørslen, og det bliver i hvert fald ikke til en bil igen. Men der skete heldigvis kun materiel skade, forklarer han.

Det frivillige brandværn i Toftlund og ISL Haderslev var afsted til bilbranden på Vestermarksvej ved Åbøl. Her blev der slået alarm 12.42, men heldigvis skete der også kun materiel skade der.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Groteske udsættelser af sigtelser skal stoppe

Bandekonflikter, grænsekontrol og forebyggelse af terror har de seneste år gjort det meget svært for politiet på tilfredsstillende vis at løse alle sine resterende opgaver. Flere betjente til det hårdt pressede korps er på vej, men det tager tid at få dem uddannet, så både politikere og politiledelse står fortsat med en vigtig prioriteringsopgave. I denne uge er det kommet frem, at man ifølge Politiforbundets formand, Claus Oxfeldt, i alle politikredse i nogle tilfælde venter med at sigte mulige gerningsmænd. Det sker på grund af mandskabsmangel for at kunne leve op til politisk bestemte tidsfrister. I sager om vold og våben må der højest gå 30 dage fra, der er rejst en sigtelse, til der er en tiltale, og i voldtægtssager er fristen typisk 60 dage. Berlingske har talt med en anklager, der på møder har hørt ledere fortælle om, at der i Københavns Politi løbende ligger 500-1000 sager, hvor der på grund af tidsfristerne ikke er rejst sigtelser, selv om politiet kender til de mulige gerningsmænd. Det er en hån mod både ofrene og mod befolkningen, der skal have tillid til, at efterforskningen er så effektiv som muligt. Det er fornuftigt, at der er krav om, at sager om grov kriminalitet bliver afsluttet hurtigt. Men ressourcerne skal også følge med. Derfor må politikerne erkende, at politiet står i en svær situation, hvor rigide krav om tidsfrister kan virke mod hensigten. I stedet må kravet være, at politiet får prioriteret kræfterne bedst muligt og ikke lader sig styre af tidsfrister og deraf følgende målkrav, som lederne måles på. Hvis politiet har en konkret mistanke, skal der selvfølgelig rejses en sigtelse med det samme. Også selv om der er risiko for, at der går flere end for eksempel 30 dage, før der er rejst en tiltale. Det er afgørende, at efterforskningen sker hurtigst muligt. Det må politikere og politiets ledelse sørge for, så de groteske udsættelser af sigtelser kan stoppe.

Sydjylland

Hjertestop-ordning har klaret sig over al forventning: Nu overvejer regionen at skrotte den

Annonce