Annonce
Tønder

To bilister blev taget for narkokørsel

Arkivfoto

To mænd blev torsdag og natten til fredag standset med narko i blodet i Tønder. Den ene bilist kan i øvrigt også se frem til et retsligt efterspil for besiddelse af amfetamin.

TØNDER: Syd- og Sønderjyllands Politi satte torsdag fokus på færdslen i Tønder, og det viste sig at være med god og berettiget grund. Her blev ikke bare én, men hele to bilister stoppet med narkotika i blodet.

I begge tilfælde fandt betjentene også andre uregelmæssigheder at sigte de to trafikanter for.

Første bilist blev standset på Ribe Landevej klokken 16.58 torsdag. Her kørte en mand fra Hjørring i en bil, der havde afmeldte nummerplader. Det fandt politipatruljen ud af, og bragte manden til standsning. Den nordjyske bilist er en mand på 41 år, som ved en narkometertest gav udslag for at have både amfetamin og cannabis i blodet. Ifølge politikommissær Thomas Berg fra Syd- og Sønderjyllands Politi afventer man nu svar på en blodprøve, før omfanget kan fastslås nøjagtigt.

Annonce

20 gram amfetamin

Senere på natten var den gal igen på vejene i Tønder. Her blev en lokal mand på 20 år standset på Nordre Landevej klokken 02.55. Her afslørede narkometertesten også, at den 20-årige kørte under påvirkning af amfetamin, ligesom en nærmere kontrol også viste, at han kørte på trods af manglende førerret.

Ikke nok med, at der nu venter den 20-årige to sigtelser for narkokørsel og det manglende kørekort, så blev der også fundet en mængde euforiserende stoffer i bilen. Nærmere betegnet 20 gram amfetamin.

Denne mængde vil kunne blive en afgørende faktor i en efterfølgende retssag, hvor det skal vurderes, hvorvidt de 20 gram amfetamin var til eget forbrug eller ej.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Vores naboers mismod tiltager konstant

Allerede før første stolpe var sat, skabte det danske vildsvinehegn tysk mismod . Her er det en udbredt opfattelse, at der er tale om en camoufleret grænsemur. Anlægget bliver kædet sammen med den danske indrejsekontrol og skaber hos vores naboer billedet af et land, der ønsker at isolere sig. Nu er hegnet færdig, og alt er meget værre. Det viser sig, at hegnet er en dødsfælde for vildtet. Billeder af kvæstede og dræbte dyr fylder tyske, sociale platforme og traditionelle medier. Selv landsdækkende tv har haft indslag. Med tysk logik er hegnet ubegribeligt. Naboerne påpeger ganske korrekt, at afspærringen ikke er nogen garanti for, at den afrikanske svinepest ikke når vores breddegrader. Vildsvin kan snige sig over i de passager, der er skyldes veje og vandløb. Samtidig er dyrene fremragende svømmere, der let kan krydse Flensborg Fjord. Endelig udgår den største smittefare ikke nødvendigvis fra vildsvin, men fra mennesker. Hvis en inficeret, polsk kødpølse på en eller anden vis havner i danske dyrs fødekæde, er skaden sket. Alle disse indvendinger er ubestrideligt rigtige. Og så må der vel stikke noget andet under, konkluderer førnævnte, tyske logik. Vi er hidtil ikke lykkedes med at forklare, at der i høj grad er tale om en mentalhygiejnisk foranstaltning. Danske landmænd og fødevaresektorens mange ansatte kan sove lidt roligere, fordi der trods alt er rejst en barriere mod smitten. Samtidig sender vi et signal til de udenlandske markeder om, at vi bekymrer os om fødevaresikkerheden. Da dette budskab tilsyneladende er usælgeligt hos vores naboer, kan vi i det mindste begrænse skaden. Derfor er det fint, at der nu træffes foranstaltninger, som skal begrænse faren for yderligere skader på vildt. Men samtidig må det være tilladt at undre sig over, at ingen havde forudset problemet. Så var vi nok stadig blevet stemplet som nationalister. Men vi var i det mindste sluppet for beskyldningen om, at vi slog Bambis mor ihjel.

Erhverv

Havnevirksomheder bekymrede over at ny havnevision skal hastes igennem

Annonce