Annonce
Vejen

To brødre fra Vejen- og Brørup-egnen dømt for bedragerier

To brødre på 23 og 27 år og med bopæl på Vejen-egnen og Brørup-egnen blev mandag i Vestre Landsret idømt fængselsstraffe for stribevis af bedragerier. Foto: Søren Dippel
En 27-årig mand og en 23-årig mand, som var idømt fængselsstraffe i byretten for stribevis databedragerier, fik nedsat deres straffe i Vestre Landsret.
Annonce

Vejen Kommune: Vestre Landsret frifandt mandag to brødre for flere af de forhold, som de blev dømt for ved Retten i Esbjerg i juni 2018.

Brødrene, der er henholdsvis 23 år og 27 år, kom til Danmark fra Serbien i 1996 og bor i dag henholdsvis i Vejen-området og i Brørup-området. Ifølge anklageskriftet har de tiltalte begået stribevis af databedragerier over en periode på to år i 2016 og 2017.

Nogle af bedragerierne er foregået ved misbrug af bekendtes NemID til køb af blandt andet mobiltelefoner og til optagelse af kviklån og andre til køb af blandt andet mobiltelefoner på afbetaling og med lån i butikkerne uden vilje eller evne til at betale afdragene for varerne.

Dommene

Den 27-årige blev idømt seks måneders betinget fængsel med en prøvetid på et år.

Samtidig skal han forblive under tilsyn af Kriminalforsorgen og påtage sig 120 timers ulønnet samfundstjeneste.

Den 23-årige blev idømt fire måneders betinget fængsel med en prøvetid på et år.

Samtidig skal han forblive under tilsyn af Kriminalforsorgen og påtage sig 100 timers ulønnet samfundstjeneste.

De to bedragere skal tilsammen betale en kvart million kroner i erstatning til banker, kviklånsudbydere og forretninger, hvor de uretmæssigt har optaget lån.

Annonce

78 forhold

I byretten fik den 27-årige en betinget fængselsdom på et år og seks måneder, mens den 23-årige fik en fængselsdom på et år samt en betinget udvisning med en prøvetid på to år.

Dommene blev efterfølgende anket af forsvarerne til frifindelse, mens anklageren ankede til skærpelse og ubetingede udvisninger fra Danmark.

Anklageskriftet indeholder ikke færre end 78 forhold, men i Vestre Landsret blev brødre frifundet for flere af de forhold, som de var blevet tiltalt for.

Selv om Vestre Landsret derfor nedsatte straffene, blev de to brødre igen dømt for stribevis af bedragerier. Den 27-årige blev således fundet skyldig i 19 forhold med bedrageri for et samlet beløb 175.000 kroner. Den 23-årige blev fundet skyldig i 13 forhold med bedrageri for et samlet beløb på 75.000 kroner.

Annonce

Slap for udvisning

Alene anklageskriftet mod de to bedragere fylder 38 A4-sider, og da dommen faldt mandag eftermiddag i Vestre Landsret, kunne dommeren oplyse, at dommens præmisser fylder 30 sider.

Begge de dømte slap for at blive dømt til udvisning, sådan som anklageren ellers havde ønsket det. Men som dommeren forklarede, er der i disse forhold ikke hjemmel i loven til sådanne udvisninger.

Den 27-årige har to børn, som er født i Serbien, hvoraf den ene er familiesammenført til Danmark. Var faderen blevet udvist og dermed havde mistet sin opholdstilladelse, ville det også have haft betydning for barnet, hvis ophold i Danmark er knyttet til faderens.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Lad os nu få den cykelbro

Annonce