Annonce
112

Brandalarmer lød to gange - men der var ingen ild: Nu venter regning på 16.000 kroner

I slutningen af maj måtte TrekantBrand også rykke ud til en brandalarm på Jernbanegade, hvor der i øjeblikket er en renovering i fuld gang. Hver gang, brandvæsenet kører på en blind alarm, koster det anmelderen 8000 kroner. Arkivfoto: Klaus Madsen
Det sker jævnligt, at brandvæsenet må rykke ud til de såkaldte blinde alarmer, hvor der ikke er brand, selvom eksempelvis en automatisk brandalarm har givet melding derom. Det skete hele to gange i løbet af knap et døgn. Det munder ud i en regning på 16.000 kroner.

Fredericia: Brandvæsenet rykker ud, når alarmen går. Det er enten borgerne selv, der ringer og beder om hjælp eller fortæller, at de har observeret flammer eller røg. Med jævne mellemrum rykker TrekantBrand i Fredericia også ud til byens virksomheder, som har de såkaldte automatiske brandalarmer, ABA’er. Sådan en rykkede det lokale mandskab ud til over middag mandag. Det samme gjorde de tirsdag morgen, og begge udrykninger til samme sted.

Den ombygning, der er i fuld gang ved banegården i Jernbanegade, giver naturligvis anledning til støv på byggepladsen. Og når detektorer samtidig ikke kobles ordentligt af, går alarmen.

- Der bliver sendt en regning. Vi fakturerer 8000 kroner per blind alarm, fortæller indsatsleder ved TrekantBrand, Per Møller.

Det er ikke første og anden gang, det er sket. Også på Kristi himmelfartsdag blev en automatisk brandalarm aktiveret, hvilket dermed tilkaldte brandvæsenet.

Annonce

Knallert-brand

Udover de to udrykninger til blinde alarmer rykkede TrekantBrand mandag aften klokken 22.39 ud til Ullerupdalvej ved Korskærparken til en naturbrand.

Det viste sig at være en knallert, der både var overtændt og efterfølgende fuldstændig udbrændt. Ifølge Per Møller kom politiet efterfølgende til stedet.

Knap halvanden time forinden var mandskabet blevet kaldt ud til et færdselsuheld i krydset Vejlevej/Bredstrupvej. Her var to biler kørt sammen, men der var ved uheldet kun sket materiel skade. Begge førere kunne selv komme ud af deres biler, og de blev kortvarigt tjekket af en ambulance på stedet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Spændende projekt med Tilflytterbolig

Det går op og ned for landsbyerne. Sådan er det rundt i landet, og sådan er det også her i Vejen Kommune. Et par eksempler fra den seneste tids artikler her i JydskeVestkystens Vejenudgave afspejler meget godt, at det står sådan til: I Hovborg er der et mål om at uddele velkomstkurve til de borgere, som flytter til landsbyen. Men den målsætning er blevet en udfordring, simpelthen fordi der flytter så mange til landsbyen, et det endog er svært at følge med at få uddelt velkomstkurvene. I den østlige ende af kommunen – i Andst – har landsbyens dagligvareforretning, Høkeren, mistet omsætning. Andst er ellers en af de landsbyer, hvor der også har været god gang i tilflytningen og byggeri af nye huse gennem de senere år. Hver sin landsby – med hver deres udfordringer. Men tilbage til Hovborg. Selv om det på jævnt vestjysk kan konstateres, at ”det egentlig går udmærket” i Hovborg, hvor der findes en brugsforening, en kro, virksomheder samt et aktivt foreningsliv, så bliver øjnene alligevel ikke lukket for, at der hele tiden skal gøres noget for ikke bare at fastholde tingene, som de er; nej, der skal også udvikling til. Lokalrådet i Hovborg har just afviklet et møde, hvor det netop handlede om, hvad der skal til for at skabe udvikling og fremdrift, der kan være med til at sikre landsbyens overlevelse. Et af udgangspunkterne for mødet er den statistiske kendsgerning – en træls én af slagsen – nemlig, at der rundt i landet de seneste ti år er flyttet 40.000 beboere fra de små samfund og ind til byerne. Det er tæt på, at tallet matcher indbyggertallet i hele Vejen Kommune. En del af lokalrådets møde kom til at handle om projekt Tilflytterbolig, som Hærvejsklyngen – Hovborg, Lindknud, Gjerndrup, Gesten og Bække – er langt fremme med. Ikke færre end 16 projekter er i gang rundt i landet, og her lokalt har Hærvejsklyngen planer om at købe den tidligere børnehave-ejendom i Lindknud og ombygge den til en Tilflytterbolig. En Tilflytterbolig er rettet mod familie eller par, der ikke er bosiddende i den pågældende landsby, men som af jobmæssige årsager ønsker eller overvejer at flytte tættere på sin nuværende eller kommende arbejdsplads. Tilflytterboligen giver mulighed for, at familien eller parret kan finde ud af, om et nyt lokalsamfund og et eventuelt nyt job er det rigtige valg, inden man investerer i en bolig i et område, man ikke kender. I disse år er der god gang i udviklingen af arbejdspladser i Vejen Kommune, hvilket skaber et potentiale for nye tilflyttere. Den tilflytterkampagne, som Vejen Kommune og UdviklingVejen har i gang, suppleres rigtig fint med projektet med en Tilflytterbolig. Det bliver derfor spændende at følge projektet i Lindknud, og om det efterfølgende lykkes at få en Tilfytterbolig i hver af de fem landsbyer i Hærvejsklyngen. GOD SØNDAG

Annonce