Annonce
Haderslev

Omfattende skader efter brand i to industribygninger

Foto: Local Eyes

Vojens: Onsdag klokken 21.34 modtog Syd- og Sønderjyllands Politi en anmeldelse om en brand på Gammel Bækvej i Uldal vest for Vojens.

Her var der gået ild i to industribygninger med møbler. Brandvæsnet mødte talstærkt op og var først ved 2-tiden torsdag færdige med slukningen.

Vagtchefen ved Syd- og Sønderjyllands Politi, Nikolaj Hølmkjær, oplyser, at ingen er kommet til skade i forbindelse med branden.

Det vides endnu ikke, hvad der var årsagen til branden, der medførte betydelige skader på bygningerne. Den ene bygnings tag blev gennembrændt, og det blev nødvendigt for redningsmandskabet af afmontere tagryggen for at forhindre, at ilden spredte sig.

Ifølge politikommissær Henning Marcussen fra politiet i Haderslev ved politiet endnu ikke, hvad der forårsagede den omfattende brand.

- Brandstedet skal først køles helt ned, før vores teknikere kan komme til, siger Henning Marcussen, der forklarer, at teknikerne først fredag vil gå i gang med undersøgelserne.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aabenraa

Kæmpe narkofangster ved grænsen

Leder For abonnenter

Skampletten i Vejen

I Vejen ligger der en vej, som ingen har kunnet bruge i nu et år. 22. oktober er det nøjagtig ét år siden, at landmanden Martin Lund Madsen kørte bigballer og andet ind på Skovgårdsvej, der blev anlagt på hans jord, og spærrede den. Han har Højesterets ord for, at Vejen Kommune brugte den forkerte lovgivning til at ekspropriere den nødvendige jord til vejen, og med kommunens kritisable forvaltning in mente spærrede han altså det sorte asfalttæppe. Lige nu betaler borgerne i den nærliggende by Askov en meget høj pris for dette morads, for konsekvensen af lukningen er blandt andet, at tonstunge entreprenørmaskiner tvinges ind gennem byen til stor fare for bløde trafikanter. Spørgsmålet er, hvor længe vi skal være vidner til denne helt urimelige gidseltagning? Vejen Kommune er helt rigtigt blevet kritiseret for en amatøragtig sagsbehandling. Den private ejendomsret er ikke ukrænkelig, her er Grundloven meget klar. Når hensynet til almenvellet taler for det, kan man ekspropriere borgernes private ejendom, men man må synes, at det offentlige skal forberede sig bedre, end Vejen Kommune har gjort i den aktuelle sag. Ikke alene har man spildt skatteydernes penge, man har på et fejlagtigt grundlag foretaget en ekspropriation, der ikke var lovmedholdelig. Det er en skandale. Men man må også samtidig sætte kritisk lys på landmand Martin Lund Madsens rolle, for han er en del af gidseltagningen. Det vil være mærkeligt, hvis ikke Vejen Kommune får lov at ekspropriere til den allerede anlagte vej, hvis ellers man kan få gjort sit forarbejde ordentligt, for selvfølgelig skal det offentlige kunne anlægge veje, når behovet er tilstrækkeligt stort. Men det kommer til at tage år, hvis også denne proces - nu efter den rigtige lovgivning - skal hele retssystemet igennem, som man må forvente, at Martin Lund Madsen vil trække den, og imens holdes et helt samfund som gidsel. Skal det virkelig kræve ofre, før man som voksne mennesker sætter sig og forhandler en løsning på plads?

Annonce