Annonce
Sport

To Casemiro-mål sender Real på førstepladsen med sejr

Juan Medina/Reuters
Sevilla fik annulleret et føringsmål, og Casemiro sørgede med to scoringer for Real-sejr på 2-1 mod Sevilla.

Et enkelt ligamål i denne sæson var det blevet til for Casemiro i Real Madrid, men det fik brasilianeren ændret på lørdag.

Her sørgede den defensive midtbanespiller med to scoringer for en 2-1-sejr, da Real tog imod Sevilla og med tre point satte sig på førstepladsen i Primera Division.

Alle mål faldt i anden halvleg, efter at Luuk de Jong fik sit føringsmål annulleret før pausen. I anden halvleg udlignede hollænderen til 1-1, inden Casemiro slog til igen.

Dermed topper Real med 43 point og tre point ned til Barcelona, der søndag tager imod Granada. Atlético Madrid har på tredjepladsen 35 point efter et nederlag til Eibar.

Real var tilbage i kamp i den hjemlige liga, efter at klubben for en uge siden sejrede i det nye Super Cup-format i Saudi-Arabien.

Sergio Ramos og Gareth Bale blev sparet mod Sevilla, hvor topscorer Karim Benzema var tilbage efter en muskelskade og fik den sidste halve time på banen.

Det var Sevilla-træner Julen Lopeteguis første besøg på Santiago Bernabeu, efter at han i oktober i 2018 blev fyret som Real-træner.

Lopetegui kunne juble efter en halv time, da han troede, at hollandske Luuk de Jong havde scoret et brag af et hovedstødsmål.

Målet blev dog annulleret, da dommeren mente, at videobilleder afslørede et frispark, der blev begået forinden i forbindelse med hjørnesparket, der førte til scoringen.

Her faldt Eder Militao dramatisk til jorden efter et sammenstød med Sevillas Nemanja Gudelj.

Skuffelsen var forståelig hos Sevillas spillere, der var bedst i første halvleg, som endte 0-0.

Der var ikke meget at juble over for Reals fans i opgøret indtil da, men det kom efter 57 minutter, da Casemiro hårdt presset i feltet løftede bolden smukt i mål til 1-0.

Oplægget stod unge Luka Jovic for, da den 22-årige serber spillede Casemiro fri med en sublim aflevering med hælen.

Føringen holdt syv minutter, så slog Luuk de Jong til igen med et brag fra kanten af feltet. Denne gang blev målet godkendt af VAR, som undersøgte, om Munir El Haddadi havde hånd på forinden.

Det tændte Real, og 20 minutter før tid sendte Lucas Vázquez bolden ind i feltet, hvor Casemiro med sin anden scoring pandede den i mål til 2-1 på et hovedstød.

Casemiro havde inden scoret i ligaen 14. september og i en kamp i Champions League i oktober.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Stor ståhej for ingen krænkelse

Det er fastelavnstid og dermed højsæson for det at klæde sig ud, og hvis du tror, at det er sjov og ballade, har du sovet i timen. Udklædning tager man ikke let på i dag. Der er vildt mange hensyn, der skal tages. En god udklædning skal ikke bare være flot, sjov, vellignende eller godt tænkt. Den skal være politisk korrekt. Ve dig, hvis du begår en fejl. TV2-vært Mette Helena Rasmussen, mest kendt fra programmet Nybyggerne, tog et muslimsk tørklæde på og lagde et billede af sig selv på Instagram. Klar til fest. Så stod hun ellers for skud. Som var hun selve tønden til en fastelavnsfest, haglede slagene ned over hende. Hun blev kaldt racist. Hun blev kaldt dum. Hun skyndte sig at undskylde. Det er den typiske reaktion i sådanne sager. En hurtig undskyldning. Det var også sådan Canadas premierminister, Justin Trudeau, i efteråret, krisehåndterede, da et gammelt billede fra en udklædningsfest i 2001 dukkede op. Det viste ham som Aladdin med ansigtet malet brunt. Undskyld. Undskyld. At man tyr til undskyldning og tilbagetog, når uvejret rejser sig, er forståeligt. Kritikken er ofte overvældende, og stemplet Racist er voldsomt. Det ville dog være befriende om nogen turde møde larmen med et: Ti dog stille. Det er så uhyre let at blive krænket, og mange lever tilsyneladende deres digitale liv i en evig på jagt på sager, der kan stimulere raseriet, og det var lige præcis en sådan gruppe tapre netsoldater, som for i flint i kommentarsporet, da Mette Helena Rasmussen havde lagt sit billede på nettet. Programmet ”Kulturen på P1” undersøgte sagen, talte med en række muslimske kvinder – ikke en var provokeret eller krænket. Alle var derimod forbløffede over hele affæren. Det vil tynde så dejligt ud i krænkelsesdebatterne, hvis vi hver især nøjes med at blive krænket på egne vegne. Føler vi os alligevel draget til at tage en minoritet i forsvar, det behov kan opstå, vil det klæde engagementet, om vi sikrer os, at vores hjælp og indsats faktisk er efterspurgt af dem, vi har tænkt os at agere talsmænd for. Og er den ikke det: Så ti dog stille.

Annonce