Annonce
Kolding

To døde på samme plejehjem i Kolding: Også medarbejder er smittet og tre beboere har symptomer

To coronasmittede beboere fra plejehjemmet Vonsildhave i Kolding, er afgået ved døden. Foto: Søren Gylling
To plejehjemsbeboere, der var smittet med corona, er afgået ved døden. Begge boede på plejehjemmet Vonsildhave ved Kolding. En medarbejder fra plejehjemmet er også konstateret smittet.

Kolding: To beboere fra plejehjemmet Vonsildhave, der drives af firmaet Attendo, er afgået ved døden med coronasmitte i kroppen.

- Det er ikke coronasmitten, der er angivet som dødsårsag, men begge er døde med smitten i kroppen, oplyser Annette Lund, der er seniordirektør i Kolding Kommune.

Den ene blev indlagt på sygehuset i sidste uge, efter coronasmitten var blevet opdaget, og døde på sygehuset. Den anden døde på plejehjemmet.

- Vi har haft kontakt til de praktiserende læger flere gange og fortalt, at beboere havde de og de symptomer. I første omgang var svaret, at det ikke var nødvendigt at teste, men tidligere på ugen har vi efter aftale med de praktiserende læger sendt podninger ind fra yderligere tre plejehjemsbeboere på Vonsildhave. De tre test venter vi svar på, uddyber seniordirektøren.

Også en medarbejder på plejehjemmet er konstateret smittet.

- Hun blev naturligvis sendt hjem, da hun begyndte at få symptomer og er efterfølgende konstateret smittet, siger Annette Lund, der ikke ved, hvor længe medarbejderen har været hjemme.

Flere medarbejdere er sendt hjem, men seniordirektøren kan ikke oplyse, hvor mange det drejer sig om:

- Men jeg ved, at der ikke er taget prøver på dem, fortæller hun.

Det er ikke coronasmitten, der er angivet som dødsårsag, men begge er døde med smitten i kroppen.

Annette Lund, seniordirektør i Kolding Kommune

Annonce

Livrem og seler

Hun understreger, at plejehjemmene i Kolding Kommune skarpt følger Sundhedsstyrelsens retningslinjer.

- Allerede første gang muligheden for at inddele personalet i zoner, så de kun arbejder med bestemte beboere, blev nævnt, så gjorde vi det. Vi har også fuldstændig afskaffet fælles tid, hvor plejehjemsbeboerne spiser, spiller banko eller gør gymnastik sammen. Plejehjemsbeboerne opfordres til at blive i deres lejlighed. Og medarbejderne sendes hjem, hvis de har symptomer.

Onsdag kontaktede Kolding Kommune Styrelsen for Patientsikkerhed for at være helt sikker på, at alt bliver gjort på den rigtige måde.

- Styrelsen sagde til os, at vi faktisk gør mere, end der kræves. Styrelsen brugte det udtryk, at vi går med livrem og seler med de retningslinjer, vi har indført.

Hvad er det I gør, som I ikke behøver?

- Det kan jeg ikke svare konkret på, men jeg tror, at det hænger sammen med, at vi har afskaffet den fælles tid plejehjemsbeboerne imellem og med, at vi har inddelt medarbejderne så hårdt i zoner, svarer hun.

Annonce

Flere tiltag

På grund af situationens alvor er der onsdag taget endnu et tiltag.

- Vi går selvfølgelig og er nervøse for, om der er et helt plejehjem, der bliver smittet. Så vi har kontaktet Region Syddanmark, der meget velvilligt har lovet at sende en medarbejder fra regionens infektionshygiejniske enhed ud til plejehjemmet Vonsildhave for at se, om der er yderligere ting, vi eventuelt kan gøre. De vil også hjælpe os med at vurdere, om der er flere beboere, der bør testes.

Annette Lund understreger, at coronasmitte kan slå ned alle steder.

- Det er tilfældigt, at det rammer Vonsildhave. Vi har ikke på nogen måder fornemmelse for, at de ikke gør det, de skal. Vi ville have handlet nøjagtigt lige som Vonsildhave gør, hvis corona havde ramt et kommunalt plejehjem. Og vi har en god dialog med firmaet Attendo, der driver plejehjemmet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Haderslev

Vild skov bliver for os alle

Annonce