Annonce
Kolding

To daginstitutioner frygtede store smitteudbrud efter britisk mutation: Foreløbig er kun ét barn mere testet positiv

Lige nu venter de fleste af dem, der i sidste uge blev sendt hjem som nære kontakter til de smittede i daginstitutionerne Nordstjernen og Brunebjerg, på svar på deres anden coronatest. I den første test blev et enkelt barn fra Norstjernen testet positiv, men ud fra resultaterne fra den første test tyder meget på, at man har undgået et stort smitteudbrud de to steder. Arkivfoto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
I sidste uge viste det sig, at to børn i Koldings daginstitutioner var smittet med den engelske mutation af corona, og fordi den er mere smitsom, var man nervøse for, at det ville betyde større smitteudbrud i institutionerne. Men foreløbig er kun et enkelt barn mere testet positiv.

Kolding: Foreløbig har man i daginstitutionerne Nordstjernen i Koldings nordlige ende og i Brunebjerg i den sydlige del af byen kunnet ånde nogenlunde lettet op, efter at det i slutningen af sidste uge stod klart, at et barn i hver af de to institutioner var testet positiv med den engelske mutation af corona.

Denne variant af corona er dokumenteret som mere smitsom end den almindelige corona, og derfor frygtede man, at de to smittetilfælde kunne være første step i større smitteudbrud - også selv om man i de to institutioner - ligesom i alle andre af Koldings daginstitutioner - har holdt børn og voksne i afgrænsede grupper uden kontakt med de andre grupper.

Men fredag i denne uge kunne børne- og uddannelsesdirektør Michael Petterson konstatere, at de første test af de hjemsendte børn og voksne fra Nordstjernen og Brunebjerg kun har afsløret et enkelt tilfælde mere af corona. Det drejer sig om et barn i Nordstjernen, som også er smittet med den engelske mutation B117.

Men ellers har de første test her og i Brunebjerg ikke afsløret nogen ny smitte blandt de i alt 21 børn og 10 medarbejdere, som blev sendt hjem som nære kontakter, da de første to smittetilfælde blev konstateret i sidste uge.

- Det er en kæmpe lettelse, både fordi det viser, at det er blevet indenfor grupperne og ikke har spredt sig særligt. Og så ville det være en kæmpe udfordring for både forældre og personalet, hvis flere var smittet med det britiske mutation, siger Michael Petterson.

Annonce

Er klar med planer

Han henviser til, at man, hvis man er nær kontakt til en, der er smittet med den engelske mutation, skal isolere sig i hele 14 dage. Man skal i disse tilfælde testes på 4. og 6. dagen for seneste kontakt med den smittede, men selv om disse to test er negative, skal man forblive i isolation og igen testes 14 dage efter sidste kontakt.

Michael Petterson forklarer, at man på børneområdet er meget opmærksom på den smitsomme engelske variant, og at man i samtlige daginstitutioner derfor har lagt en plan for, hvordan man kan dele børnene og medarbejderne op i endnu mindre grupper end i dag, hvis det bliver nødvendigt.

- Det kan være, hvis institutioner bliver ramt af mere smitte, eller hvis smittetrykket generelt stiger, fortæller Michael Petterson.

I tilfælde af, at man skal dele børn og ansatte op i endnu mindre grupper, vil det for enkelte institutioner være nødvendigt at låne lokale andre steder for at kunne huse alle børnene og hyre medarbejdere ind.

Udover det barn fra Nordstjernen, der blev testet positiv efter fundet af det første tilfælde af den engelske mutation, er der i den seneste uges tid foreløbig kun blevet konstateret ét andet tilfælde af corona i Kolding Kommunes daginstitutioner. Det skete, da man fredag fik besked om, at en medarbejder i Børnehuset Broen i Vamdrup havde fået positivt svar på sin coronatest.

Her er 21 børn og otte medarbejdere sendt hjem i isolation og til test, da de vurderes til at være nære kontakter til den smittede.

Børn i pasning

  • I begyndelsen af januar opfordrede regeringen de småbørnsforældre, der har mulighed for det, til at passe deres børn selv i stedet for at sende dem i daginstitution.
  • I denne uge er cirka 73 procent af de børn, der normalt går i daginstitution og dagpleje i Kolding, været afsted i deres pasningsordning. Det svarer til cirka 4515 børn.
  • Siden efteråret har man i Kolding Kommunes daginstitutioner delt børn og ansatte i institutionerne op i grupper, der ikke har noget med de andre grupper i en institution at gøre. Det gør man for at mindske risikoen for, at mange smittes med corona, hvis en har virussen.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Trekantområdet For abonnenter

Sex i en hemmelig verden: Alle slags mænd mødes i skoven - også dem med vielsesring og autostol på bagsædet

Annonce