Annonce
Kolding

To elever mere i Alminde-Viuf er smittet med corona: Alle 9. klasser er sendt hjem

Siden lørdag er tre elever her på Alminde-Viuf Fællesskole blevet testet positiv for corona. En smittet elev i 9. klasse har været til fodboldtræning med flere elever fra de to andre 9. klasser og har været sammen med andre elever derfra i fritiden, så nu er alle 9. klasserne hjemsendt til test og isolation. Foto: Google Street View
Efter at have oplevet sit første corona-smittetilfælde i weekenden er yderligere to elever på Alminde-Viuf Fællesskole smittet. Alle tre 9. klasser på skolen er sendt hjem i isolation, til test og til fjernundervisning.

Kolding: Endnu to elever på Alminde-Viuf Fællesskole har fået konstateret coronavirus. Det sker få dage efter, at skolen i weekenden fik besked om sit første smittetilfælde.

I lørdags fik en elev i 9. klasse besked om, at vedkommende var testet positiv for corona, og resten af denne elevs klasse blev sendt i isolation samt til test søndag.

Mandag fik en anden elev fra klassen så et positivt testsvar fra søndagstesten. Dertil kommer, at en elev fra en af skolens 5. klasser mandag også fik konstateret corona.

Annonce

I forbindelse med smitteopsporingen på Alminde-Viuf Fællesskole har det vist sig, at den nye smittede elev i 9. klasse i sidste uge var til fodboldtræning med flere elever fra de to øvrige 9. klasser på skolen.

Desuden har vedkommende i fritiden også været sammen med andre elever fra de to parallelklasser.

Da man ikke kan lave en fyldestgørende liste over de præcise nære kontakter til den smittede, besluttede man i samråd med kommunens sundhedsenhed mandag at sende alle tre 9. klasser hjem.

Kan testes i Sdr. Bjert

De hjemsendte elever skal isolere sig og testes tirsdag og torsdag. Testen tirsdag havde de mulighed for at få lavet ved Region Syddanmarks testbil, der denne dag holdt ved Sdr. Bjert Centralskole, hvor mange elever også er sendt hjem for at blive testet.

De hjemsendte 9. klasser på skolen i Alminde-Viuf modtager fjernundervisning derhjemme fra og er foreløbig sendt hjem til og med på torsdag, oplyser børne- og uddannelsesdirektør Michael Petterson.

Torsdag vurderer man så situationen ud fra de testsvar, der på det tidspunkt er kommet ind fra elevernes tirsdagstest.

Det er ikke kun på Alminde-Viuf Fællesskole, at mange elever er hjemsendt til test og isolation på grund af coronasmitte. Også Sdr. Bjert Centralskole er ramt med over 125 hjemsendte elever, 17 faste medarbejdere og fire vikarer hjemsendt i løbet af de seneste dage.

På grund af de mange hjemsendte elever og ansatte har Region Syddanmarks testbil været forbi skolen i Sdr. Bjert både i søndags og tirsdag, sådan at de pågældende elever og medarbejdere fra både Sdr. Bjert og Alminde-Viuf Fællesskole kunne blive testet der.

Annonce
Kolding For abonnenter

Støttepartierne fra rød fløj nikker: Konservativ borgmester har frit politisk spillerum i Koldings nye byråd

Annonce
Annonce
Annonce
Haderslev

Forældre advarede Folketinget: Naturnationalpark bliver no go for vores børn

Vejen For abonnenter

Mette er klar til kæmpe opgave: EU-modstandere vil samle 70.000 underskrifter

Kolding

Voldsomme billeder: Brandfolk massivt til stede ved gårdbrand

Esbjerg

12.000 ansatte ved Esbjerg Kommune kan blive mødt med krav om gyldigt coronapas i næste uge: Pandemien kræver drastiske midler, siger borgmester

Så nemt er det at købe ulovligt fyrværkeri på nettet: - Det kan rive både arme og ben af, hvis noget går galt

Aabenraa For abonnenter

Tre meter lang fiskefilet sætter sindene i kog: Er det kunst?

Kolding

Nu skal spildevandet fra ghettoområde tjekkes for corona: Statens Serum Institut vil overvåge område med få vaccinerede

Esbjerg

Esbjerg-virksomhed med flere end 1000 ansatte er blevet handlet

Katrine er erfaren sygeplejerske og alenemor til tre: - I et eksternt vikarbureau tjener man det dobbelte i timen

Tønder For abonnenter

Så skete det: Murstensmur ved kro væltet ind mod kirkegård

Esbjerg For abonnenter

Der pibler gult vand op fra undergrunden og ødelægger belægning: Der er ingen lette løsninger

Sønderborg

Damefrokost dømmes død: - Det er sgu en ommer

Annonce