Annonce
Sønderborg

Tre etaper til Syd- og Sønderjylland: Danmarks største cykelløb markerer Genforeningen

PostNord Danamrk Rundt kommer til Dybbøl i anden etape. Arkivfoto: HC Gabelgaard

Sønderjylland: På et pressemøde på Historiecenter Dybbøl Banke er det her til middag blevet offentliggjort, at Danmarks største cykelløb PostNord Danmark Rundt kører gennem Syd- og Sønderjylland med tre etaper.

Første etape tirsdag den 11. august begynder i Struer og slutter i Esbjerg.

Dagen efter begynder anden etape i Ribe, og her slutter etapen med målstreg på Dybbøl Banke i anledning af, at det næste år er 100 år siden Sønderjylland blev genforenet med Danmark. Anden etape kommer blandt andet til at gå igennem Møgeltønder, Tønder, Padborg, Kruså og Gråsten samt Sønderborg By.

Kongeetapen er den tredje etape, som får start fra Flensborg. Etapen kører blandt andet gennem Aabenraa og Haderslev og slutter i Vejle. Etapen er på 210 kilometer.

Løbets fem etaper er på i alt 875 kilometer, og der stiller 18 hold til start med i alt 126 ryttere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Bander har kun fortjent foragt

Det er en politisk dom, der fredag faldt ved byretten i København, mener Loyal to Familia. Det er selvfølgelig noget vrøvl. Men det kan egentlig ikke undre, at bandemedlemmerne med deres systematiske lovovertrædelser ikke har respekt for, at vi lever i en retsstat. Her er det heldigvis sådan, at det er uafhængige domstole, der frikender eller dømmer de tiltalte. Fredag var dommen, at et midlertidigt politiforbud mod Loyal to Familia blev gjort permanent, og at banden blev opløst som forening. Og som det er i en retsstat, kan dommen ankes, hvilket Loyal to Familia har gjort. Så sagen fortsætter i Landsretten 1. september, og det er sandsynligt, at den tabende part i den sag vil forsøge at få en endelig afgørelse i Højesteret. Men uanset det videre forløb er det en meget opsigtsvækkende dom, da det er første gang, at en domstol opløser en forening. At danne en forening er en grundlæggende frihedsrettighed i Grundloven. Men Grundloven siger også, at foreninger, der virker ved vold eller søger at nå deres mål med vold, kan opløses ved dom. Det er heldigvis meget svært at få forbudt og opløst en forening i Danmark. Og når det gælder rockergrupper og bander, er det kompliceret for anklagemyndigheden at bevise, at de er foreninger i Grundlovens forstand. Derfor er det ikke domme som den, der fredag faldt mod Loyal to Familia, som kommer til at løse problemet med den den organiserede kriminalitet. Det kræver en konstant kamp fra myndighedernes side, og at vi som samfund ikke falder for fristelsen til at forherlige bander. De har kun fortjent fordømmelse og foragt. Forhåbentlig vil dommen dog øge trygheden for landets øvrige borgere. Det er der brug for. Kriminelle bander skaber masser af ulykke og utryghed med deres tyranniske adfærd i form af trusler, vold og afpresning. At omfanget af ugerningerne er stort, viser det skræmmende store antal medlemmer af bander og rockergrupper, som lige nu er varetægtsfængslet eller afsoner en dom: 372.

Annonce