Annonce
Esbjerg

To fængslede med i bande: Voldsmænd brugte knive og økse i blodigt bandeopgør

Der blev brugt både knive og en økse, da to mænd på 20 og 25 år blev overfaldet på Præstebakken. Både de to ofre og de to varetægtsfængslede for forsøg på drab, har ifølge politiet forbindelse til bandemiljøet.  Foto: Presse-fotos.dk
To mænd blev både stukket med knive og overfaldet med en økse. Gerningsmændene påkørte ofrenes bil med to andre biler. De anholdte og ofrene er kendt i bandemiljøet.

Esbjerg: Der blev  både brugt knive og en økse, da to mænd på 20 og 25 år tirsdag den 7. september blev overfaldet på Præstebakken i Esbjerg.

Det fremgår af retsbogen, som mediet BT har fået aktindsigt i efter et grundlovsforhør med en 27-årig mand.

Han blev anholdt to dage efter episoden og ved et grundlovsforhør varetægtsfængslet i 14 dage, sigtet for drabsforsøg, subsidiært legems-angreb af særlig rå, brutal eller farlig karakter. Manden nægter sig skyldig.

Annonce

Anklageren krævede lukkede døre ved grundlovsforhøret efter det blodige overfald, som ifølge sigtelsen var endnu voldsommere, end det først er blevet kommunikeret ud af politiet.

Knive og økse

De to mænd kom ved 19-tide kørende i en Fiat Bravo til Præstebakken, da de pludselig blev påkørt af førerne af en Volvo S60 og en Hyundai Sonata.

Ud fra de to biler strømmede flere personer og "overdyngede dem med flere knytnæveslag og spark samt overfaldt dem med knive og en økse', skriver BT.

Den ene mand blev ifølge oplysningerne stukket med kniv flere gange og slået i baghovedet med en økse, mens den anden mand også blev stukket med kniv, så hans ene lunge punkterede.

Begge mænd fik alvorlige skader, men politiet meldte dem kort efter episoden uden for livsfare.

Den grå Fiat Bravo holdt samme aften med lyset tændt på gerningsstedet og med tydelige skader efter påkørsler, mens de to andre biler to dage blev fundet efterladt på en parkeringsplads ved Store Darum.

Et større område på Præstebakken var afspærret efter knivstikkeriet mandag den 7. september. Arkivfoto: Local Eyes

Efter en ransagning på Marbækvej mandag den 13. september anholdt politiet en 30-årig mand, der ved et lukket grundlovsforhør blev varetægtsfængslet i fire uger, sigtet for grov vold og medvirken til overfaldet.

Også han nægter sig skyldig.

Annonce

Banderelationer

Politiet er overbevist om, at episoden har rødder i bandemiljøet.

Politiet har tidligere bekræftet, at de to ofre er kendt fra en af grupperingerne i Esbjerg, og det samme gælder de to personer, der nu er varetægtsfængslede i sagen.

Jeg kan bekræfte, at de to varetægtsfængslede efter vores opfattelse også har relationer til bandegrupperingerne i byen.

Jeppe Kjærgaard

- Jeg kan bekræfte, at de to varetægtsfængslede efter vores opfattelse også har relationer til bandegrupperinger i byen. Jeg ønsker ikke at komme nærmere ind på, hvilke grupperinger de to ofre eller de to varetægtsfængslede tilhører, siger politiinspektør Jeppe Kjærgaard, der er linjechef for efterforskningen ved Syd- og Sønderjyllands Politi.

Årsagen til de lukkede døre ved grundlovsforhørene var blandt andet, at der er flere formodede gerningsmænd på fri fod.

- Vidneforklaringerne er lidt afvigende på det punkt, så vi er usikre på, præcis hvor mange flere gerningsmænd, der er. Men der er ganske givet flere, og vi efterforsker stadig på højtryk i sagen, siger Jeppe Kjærgaard.

Bandekonflikten

  1. Der har tidligere været åben krig mellem de to grupperinger på Stengårdsvej og i Kvaglund, men der har været stille i konflikten i længere tid.
  2. Efter episoden på Præstebakken meldte Syd- og Sønderjyllands Politi og Rigspolitiet ud, at det igen er politiets vurdering, at der er konflikt mellem bander i Esbjerg.
  3. Politiet har øget presset mod bandemiljøet og åbner op at tage værktøjer fra bandepakken i brug.
  4. Bandepakken giver mulighed for at efterforske mere intens, indføre visitationszoner, øge straf med indtil det dobbelte, idømme opholdsforbud som led i straf, og der er strammere regler ved afsoning.
Annonce
Esbjerg For abonnenter

Drukfest for skoleelever bliver ikke lavet om: Mens dele af landet forbyder alkohol på sidste skoledag, holder Esbjerg fast i de gamle traditioner

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Sønderborg For abonnenter

Politibetjent tiltalt for at misbruge sin stilling: - Han ville ikke lade mig slippe, før jeg ændrede min forklaring

Kolding For abonnenter

Dagen efter at udviklingshæmmet dreng blev glemt og efterladt alene i SFO: Ni-årig infantil autist løb væk, uden at personalet opdagede det

Billund

Før bestod livet af chips og snoller på sofaen: Efter sit halvmaraton er en anden drøm rykket tættere på

Haderslev

To år mere med streetfood: Allerede inden åbningen i begyndelsen af juni er lejeaftalen på prominent havnefront blevet forlænget

Bryggeri varsler dyrere øl: Tørke og krig sender forbrugerne til lommerne - endnu engang

Aabenraa

Anden sure smiley i træk: Kendt restaurant havde opbevaret fisk for varmt - indehaver lægger sig fladt ned

Haderslev For abonnenter

Mere end otte år efter lukning: Sygehus i ni etager endelig solgt til ukendt investor

Lærlingen Carl Emil gider ikke mere bullshit: Skolens maskiner er ældre end min far

Varde

Makkerpar genåbner kendt restaurant efter tre års mørke: Nu er de oppe på to spisesteder sammen

Færre fugle, døve marsvin og flere invasive arter ved Vesterhavet: Forsker kalder planerne om 10.000 vindmøller i Nordsøen for 'verdens største marinbiologiske eksperiment'

Esbjerg

Lejlighedsopgang evakueret ved køkkenbrand: Beboer tilset af ambulance

Erhverv For abonnenter

Derfor skriver avisen om de klamme beskeder: Det er vigtigt, at chefer opfører sig ordentligt

Esbjerg

Kommune afviser at indføre regler for udklædning på sidste skoledag: - Vi skal passe på med at lade os krænke

Annonce