Annonce
112

To første spadestik til 33 almene boliger

Klar til det første spadestik til Rødding Andelsboligs byggeprojekt i hjertet af Rødding. Fra venstre: Vejens borgmester Egon Fræhr, formand for Rødding Andelsboligforening Kjesten Hostrup, og direktør for Dalbo Hans H. Appel. Foto: Søren Dippel
Rødding Andelsboligforening har igangsat opførelsen af et stort millionbyggeri lige midt i hjertet af Rødding by. Flere end 30 borgere er allerede skrevet på ventelisten til de kommende 33 boliger.
Annonce

Rødding: Nu begynder der for alvor at ske noget med bybilledet i Rødding. Tirsdag blev de første to spadestik nemlig taget til Rødding Andelsboligforenings imponerende boligprojekt lige midt i byens hjerte.

Her lå der indtil fornylig fire mindre smukke bygninger, som Vejen Kommune har opkøbt og bagefter solgt grunden til boligforeningen.

Hvor der før var et gabende krater med regnvand, er der nu en pragtgrund, hvor der skal opføres 33 almennyttige familieboliger fordelt på seks terrasser. Fra Vestergade bliver der uden tvivl et smukt vue op imellem bygningerne, hvoraf de bagerste langs Møgelmosevej får en smuk udsigt ned over byen til et andet projekt Enghaveplads, som Vejen Kommune er i fuld gang med at etablere.

Ufattelige mængder sand er der gået til at fylde det store krater og til at skabe de seks terrasser - 22.000 tons lyder buddet fra et par af ansatte hos firmaet Schantz Byg, Varde, som har stået for byggemodningen. Til gengæld er der også bortgravet en del forurenet jord fra byens gamle elværk.

Det var boligselskabets formand Kjesten Hostrup, som tog det allerførste spadestik, og Vejens borgmester Egon Fræhr fulgte trop og foretog spadestik nummer to.

Boligerne

Rødding Andelsboligforenings boligprojekt har 33 familieboliger.

18 boliger bliver fordelt på to bygningsblokke.

15 boliger bliver opført som rækkehuse.

Huslejen bliver fra 6500 kroner og op til 7500 kroner.

Boligernes størrelser bliver mellem 86 kvadratmeter og 102 kvadratmeter.

Annonce

Norske tilstande

Det er et boligprojekt til mere end 60 millioner kroner, som Rødding Andelsboligforening nu har sat i gang. De første lejere har allerede ladet sig skrive op til de 33 boliger. Dem kan der blive rift om, for inden det første spadestik blev taget, var der skrevet flere en 30 interesserede på ventelisten.

Nu går byggeriet i gang. Hvis alt går som planlagt, kan der inviteres til rejsegilde sidst på året, og de første boliger skulle blive klar til indflytning i september eller oktober næste år.

- Vi kan i den grad mærke, at der er stor efterspørgsel efter lejeboliger i Vejen Kommune, og det så meget, at flere private boligprojekter også er begyndt at skyde i vejret, siger Egon Fræhr.

Arkitekten til Rødding Andelsboligforenings boligprojekt, Torben Sørensen, Zeni Arkitekter, begyndte at trække stregerne på tegnebrættet i sommeren 2018, og han er begejstret for beliggenheden.

- Det er norske tilstande med terrasser og en terrænstigning på 8,5 meter. Det er usædvanligt, og det er samtidig forklaringen på, at den sti, som skal gå op imellem bygningerne, bliver gjort handicapvenlig med mange snoede hårnålesving.

Ufattelige mængder sand er der gået til at fylde byggegrunden og til at skabe de seks terrasser - 22.000 tons lyder buddet fra et par af ansatte hos firmaet Schantz Byg, Varde, som har stået for byggemodningen. Foto: Søren Dippel
Det var formanden for Rødding Andelsboligforening Kjesten Hostrup, som tog det første spadestik. Foto: Søren Dippel
Der bliver uden tvivl et flot vue op mellem bygningerne på de seks terrasser. Terrænstigningen er på mere end otte meter. Foto: Søren Dippel
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark For abonnenter

Lars Krarup i sit sidste interview om Venstre: Støjberg og Ellemann har skuffet

Sydjylland For abonnenter

Tim har ikke solgt en eneste eksotisk rejse siden marts: Tvunget til corona-annulleringer for fem millioner kroner

Annonce