Annonce
112

To første spadestik til 33 almene boliger

Klar til det første spadestik til Rødding Andelsboligs byggeprojekt i hjertet af Rødding. Fra venstre: Vejens borgmester Egon Fræhr, formand for Rødding Andelsboligforening Kjesten Hostrup, og direktør for Dalbo Hans H. Appel. Foto: Søren Dippel
Rødding Andelsboligforening har igangsat opførelsen af et stort millionbyggeri lige midt i hjertet af Rødding by. Flere end 30 borgere er allerede skrevet på ventelisten til de kommende 33 boliger.

Rødding: Nu begynder der for alvor at ske noget med bybilledet i Rødding. Tirsdag blev de første to spadestik nemlig taget til Rødding Andelsboligforenings imponerende boligprojekt lige midt i byens hjerte.

Her lå der indtil fornylig fire mindre smukke bygninger, som Vejen Kommune har opkøbt og bagefter solgt grunden til boligforeningen.

Hvor der før var et gabende krater med regnvand, er der nu en pragtgrund, hvor der skal opføres 33 almennyttige familieboliger fordelt på seks terrasser. Fra Vestergade bliver der uden tvivl et smukt vue op imellem bygningerne, hvoraf de bagerste langs Møgelmosevej får en smuk udsigt ned over byen til et andet projekt Enghaveplads, som Vejen Kommune er i fuld gang med at etablere.

Ufattelige mængder sand er der gået til at fylde det store krater og til at skabe de seks terrasser - 22.000 tons lyder buddet fra et par af ansatte hos firmaet Schantz Byg, Varde, som har stået for byggemodningen. Til gengæld er der også bortgravet en del forurenet jord fra byens gamle elværk.

Det var boligselskabets formand Kjesten Hostrup, som tog det allerførste spadestik, og Vejens borgmester Egon Fræhr fulgte trop og foretog spadestik nummer to.

Boligerne

Rødding Andelsboligforenings boligprojekt har 33 familieboliger.

18 boliger bliver fordelt på to bygningsblokke.

15 boliger bliver opført som rækkehuse.

Huslejen bliver fra 6500 kroner og op til 7500 kroner.

Boligernes størrelser bliver mellem 86 kvadratmeter og 102 kvadratmeter.

Norske tilstande

Det er et boligprojekt til mere end 60 millioner kroner, som Rødding Andelsboligforening nu har sat i gang. De første lejere har allerede ladet sig skrive op til de 33 boliger. Dem kan der blive rift om, for inden det første spadestik blev taget, var der skrevet flere en 30 interesserede på ventelisten.

Nu går byggeriet i gang. Hvis alt går som planlagt, kan der inviteres til rejsegilde sidst på året, og de første boliger skulle blive klar til indflytning i september eller oktober næste år.

- Vi kan i den grad mærke, at der er stor efterspørgsel efter lejeboliger i Vejen Kommune, og det så meget, at flere private boligprojekter også er begyndt at skyde i vejret, siger Egon Fræhr.

Arkitekten til Rødding Andelsboligforenings boligprojekt, Torben Sørensen, Zeni Arkitekter, begyndte at trække stregerne på tegnebrættet i sommeren 2018, og han er begejstret for beliggenheden.

- Det er norske tilstande med terrasser og en terrænstigning på 8,5 meter. Det er usædvanligt, og det er samtidig forklaringen på, at den sti, som skal gå op imellem bygningerne, bliver gjort handicapvenlig med mange snoede hårnålesving.

Ufattelige mængder sand er der gået til at fylde byggegrunden og til at skabe de seks terrasser - 22.000 tons lyder buddet fra et par af ansatte hos firmaet Schantz Byg, Varde, som har stået for byggemodningen. Foto: Søren Dippel
Det var formanden for Rødding Andelsboligforening Kjesten Hostrup, som tog det første spadestik. Foto: Søren Dippel
Der bliver uden tvivl et flot vue op mellem bygningerne på de seks terrasser. Terrænstigningen er på mere end otte meter. Foto: Søren Dippel
Annonce
Vejen For abonnenter

Fysioterapeut skiftede spor: Cecilie er gået i hundene

Danmark

Fredagens coronatal: Sætter rekord med 53.655 smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Jesper Buch kalder sagen grotesk: - Åndssvage iværksætter-regler bremsede min datters virksomhed

Varde For abonnenter

Izabelas drøm om børn blev knust: Som ironman føler hun sig endelig som en rigtig kvinde igen

Aabenraa

Særdeles hjælpsom dame efterlyses: Betalte regningen for ældre herre i supermarked

Tønder

En har budt på sønderjysk campingplads, men må væbne sig med tålmodighed: Forhandlinger er sat på pause

Samfundet gjorde Erling fortræd: Han blev fjernet som spæd, tvangssteriliseret og kom først ud, da han fyldte 40

Kolding

Se video og kæmpe billedgalleri: Sådan blev Koldings næbhval obduceret

Sønderjylland For abonnenter

Gammelt familiebageri toner nu frem på skærmen: - Vi er spændt på reaktionerne

Han var med til at starte håndboldherrernes medaljeæra - nu skal landsholdskoryfæ sætte det rigtige hold hos Orifarm

Sønderborg

42-årig sigtet for at holde kvinde indespærret: Gennem tre måneder skulle han have voldtaget hende

Topnazistens lillebror reddede mange fra de tyske kz-lejre: Men helten Albert endte selv som udstødt og glemt - fordi han hed Göring

Haderslev

Haderslevs dyreste græsplæne: Lys på stadion kan ses langt væk om natten

Team Esbjerg For abonnenter

Kommentar: Derfor kan det meget nemt gå hen at blive en rigtig dejlig lørdag for Team Esbjerg

Kolding For abonnenter

Skubbede kammerat ind i soveværelse og skød hen over hovedet på ham med oversavet jagtgevær: 37-årig skal i fængsel i tre et halvt år

Annonce