x
Annonce
forside

To fluer med et smæk

Læserbrev: Bent Stubkær påstod fejlagtig, at hans projekt i Holsted intet sted i Danmark ville genere færre beboere, men her er lige et projekt, som løser to problemer ad en gang. Kommunen kunne jo opkøbe jorden omkring vejen i Vejen, og så opstille vindmøller og solceller der. En række på hver side op til motorvejen. Her er der nemt plads til 12 møller. Kan senere udvides mod vest ud til Estrup Skov til måske 18 møller.

12 møller giver strøm til mindst. 45.000 husstande, nok til hele Vejen Kommune.

Projektet her vil kunne indeholde flere møller og genere betydelig færre beboere end Best Energis projekt efter det nuværende administrationsgrundlag. Uddeles alle møllerne på anparter til de lokale, er lokal forankring, som beskrives i administrationsgrundlaget også opfyldt.

Vejen by kunne så profilerer sig som den første by i Danmark, der er selvforsynende med egen grøn energi, uden at genere andre end sig selv.

Her kan man så oprette en vindmølle, solceller, oplevelses park, med stier og bænke, hvor man kan gå en aften tur og nyde suset fra møllerne, der giver den reneste grønne strøm.

Dette projekt forslag viser bare, at Holsted nord ikke er det eneste sted, der er plads til møller.

Men desværre opfylder dette projekt heller ikke regeringens plan om større men færre vindmøller, idet der ikke fjernes nogen. Måske skulle man undlade at opsætte nye, indtil de eksisterende når pensionsalderen om ca. 10 år. Havvind vil til den tid formodentlig forsyne hele Danmark.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

JV mener: Pressemøde var en mavepuster til Danmark

To måneder uden indtægter. Mindst. Det ser ud til at blive virkeligheden for tusindvis af forretningsdrivende. Det er blandt andet frisører, massører, cafeer, restauranter, biografer og mange butikker, som tidligst kan åbne igen 11. maj. Endnu længere skal oplevelsesbranchen og de store arrangementer vente, da de bliver ramt af, at denne sommersæson til og med august er aflyst. Det var noget af en mavepuster, statsminister Mette Frederiksen (S) mandag aften gav Danmark med sine meldinger om en meget langsom og gradvis genåbning af samfundet. Hun gav på pressemødet ganske vist udtryk for, at Danmarks økonomi er sund. Men det er den ikke i meget store dele af det erhvervsliv, vi alle skal leve af, enten direkte eller indirekte. Mange virksomheder gisper efter vejret, og de får brug for flere økonomiske respiratorer end dem, der er vedtaget i de foreløbige hjælpepakker. Ellers dør alt for mange danske virksomheder, hvilket koster både værdifulde arbejdspladser og skatteindtægter. Det er enormt positivt, at den hidtidige nedlukning af Danmark ser ud til at få den ønskede effekt. Vi har heldigvis foreløbig undgået de uhyggelige scener fra Italien og Spanien, hvor sundhedsvæsenet ikke kan følge med. Men vi skal have gang i økonomien igen, og hvis det skal ske uden, at epidemien eksploderer, kræver det både noget af den enkelte borger og af myndighederne. Vi skal hver især følge reglerne og blive ved med at holde afstand, selv om det kan have store menneskelige omkostninger. Men vi skal også kræve af myndighederne, at de i forbindelse med genåbningen af samfundet, i første omgang daginstitutioner og dele af skolerne, gør deres til at holde smittespredningen under kontrol. Det skal blandt andet ske ved, at der omsider kommer styr på noget så fundamentalt som, at der er værnemidler nok til frontlinje-medarbejderne i sundheds- og plejesektoren. Og at der gennemføres mange flere test end hidtil, så man så vidt muligt undgår, at smittede medarbejdere går på arbejde med måske fatale følger.

112

Efterlysning: Hvor er Daniel?

Danmark

Liveblog: Disse børn og ansatte skal ikke i skole eller børnehave efter påske

Annonce