Annonce
forside

To fluer med et smæk

Læserbrev: Bent Stubkær påstod fejlagtig, at hans projekt i Holsted intet sted i Danmark ville genere færre beboere, men her er lige et projekt, som løser to problemer ad en gang. Kommunen kunne jo opkøbe jorden omkring vejen i Vejen, og så opstille vindmøller og solceller der. En række på hver side op til motorvejen. Her er der nemt plads til 12 møller. Kan senere udvides mod vest ud til Estrup Skov til måske 18 møller.

12 møller giver strøm til mindst. 45.000 husstande, nok til hele Vejen Kommune.

Projektet her vil kunne indeholde flere møller og genere betydelig færre beboere end Best Energis projekt efter det nuværende administrationsgrundlag. Uddeles alle møllerne på anparter til de lokale, er lokal forankring, som beskrives i administrationsgrundlaget også opfyldt.

Vejen by kunne så profilerer sig som den første by i Danmark, der er selvforsynende med egen grøn energi, uden at genere andre end sig selv.

Her kan man så oprette en vindmølle, solceller, oplevelses park, med stier og bænke, hvor man kan gå en aften tur og nyde suset fra møllerne, der giver den reneste grønne strøm.

Dette projekt forslag viser bare, at Holsted nord ikke er det eneste sted, der er plads til møller.

Men desværre opfylder dette projekt heller ikke regeringens plan om større men færre vindmøller, idet der ikke fjernes nogen. Måske skulle man undlade at opsætte nye, indtil de eksisterende når pensionsalderen om ca. 10 år. Havvind vil til den tid formodentlig forsyne hele Danmark.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

DR er stadig rigeligt stort

Vi har et enormt stærkt Danmarks Radio, der har rigeligt med ressourcer. Statsradiofonien har ganske vist fra årsskiftet gennemført en række programlukninger som en konsekvens af det seneste medieforlig, men tag ikke fejl: DR er fortsat en stor og velpolstret maskine. Fra at have lidt over fire milliarder tvangsinddrevne licenskroner til rådighed hvert år til at drive den vidt og på nogle områder vildt forgrenede koncern, skal DR fremover klare sig med knap 4 milliarder kroner årligt. Det er uanset synsvinkel fortsat et kæmpestort beløb og sikrer DR og dermed staten en meget dominerende medieposition i Danmark. Der er blevet fyret chefer, der er blevet fyret medarbejdere, der er blevet lukket programmer og såmænd også kanaler. Signalet til DR var fra politikernes side klart. Public service er vigtigt, fokuser på kerneopgaven. Public service kan være svært at få greb om. Men det er i hvert fald noget andet end det, markedskræfterne bærer frem. DR skal fokusere på det, andre medieaktører ikke allerede eller alligevel laver. DR skal ikke bare være mere af det samme, men et reelt alternativ til gavn for demokrati, sammenhængskraft og mangfoldighed. Derfor må man undre sig. DR er nærmest gået reality-amok. Danske Damer i Dubai. Øen. Familien Asbæk. Og Fars Pige – lad os holde fast i den. En problemstilling om unge og forældre er bestemt relevant i public service-perspektiv. Men en serie om et forskruet københavnsk familieforhold er en udstilling af ekstremer. Det er ikke dokumentar, det er et freakshow. Det samme kan man sige om serien ”Cougarjagt”. Det kan være public service at kigge ind i parforhold, i kærlighed og samliv. Også på tværs af generationer. Men så er det ikke rendyrket reality-tv om en førtidspensionist, der har sex med unge mænd. Det er godt tv. Det er underholdning. Men det er altså tv, der produceres i store mængder på de kommercielle tv-kanaler, alle tv3-varianterne og kanal 4, 5, 6 og så videre. Det er ikke derfor, vi har DR. DR må gerne samle et stort publikum. Men det skal ikke være på at kopiere det private marked. DR får en enorm statsstøtte for at levere noget andet. Kan koncernen ikke det, er der bestemt basis for endnu en nedjustering af DR.

Annonce